joi, februarie 29, 2024
AcasăNewsDrulă: „Iohannis este patronul mafiei. Îi ia apărarea baronului corupt Iulian Dumitrescu“....

Drulă: „Iohannis este patronul mafiei. Îi ia apărarea baronului corupt Iulian Dumitrescu“. Cum s-a dus „Albanezu’“ peste liderul USR, să-i ceară să-i țină în funcții pilele la Transporturi

-

Cătălin Drulă, liderul USR, a reacționat foarte dur joi, după ce Klaus Iohannis a afirmat că afacerile nu trebuie amestecate cu politica în cazul lui Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședintele PNL acuzat de DNA pentru luare de mită și fals în declarații. Reacția pe care a avut-o șeful statului a surprins, pentru că Iohannis a pretins timp de 9 ani că el are toleranță zero față de corupție.

Pe rețelele de socializare, Cătălin Drulă a arătat cum Klaus Iohannis s-a transformat din președintele care ieșea la manifestațiile anticorupție într-un apărător al infractorilor cu gulere albe.

Cătălin Drulă: „Klaus Iohannis este patronul mafiei. Se comportă fix așa. L-am văzut astăzi, într-o conferință de presă, cum îi lua apărarea baronului corupt de Prahova Iulian Dumitrescu. Liderul statului, cel care purta geaca roșie la protestele față de corupție, ne-a spus că baronul PNL nu are de ce să își dea demisia din funcție. Un personaj toxic al politicii românești este protejat de la Cotroceni și nu numai. Solicităm imediat demiterea lui Iulian Dumitrescu din toate funcțiile. Are de răspuns la acuzațiile foarte grave care i se aduc: furt din banul public, șpagă. Pentru #mafiaPNL, anul acesta vine nota de plată. Atunci când ministrul PNL al Finanțelor a crescut taxele peste noapte pentru antreprenori, a făcut-o pentru a avea ei mai mulți bani de furat“.

- Advertisement -

În iulie 2021 se afla că Iulian Dumitrescu s-a dus la Cătălin Drulă, pe atunci ministru al Transporturilor, pentru a-l presa să îi țină în funcții pe șmecherii care căpușau administrația maritimă cu achiziții trucate de nave

Dar Cătălin Drulă are experiențe mai vechi cu Iulian Dumitrescu, baronul PNL de Prahova. În 2021, liberalul poreclit „Albanezul“ s-a dus peste USR-ist, pe când acesta era ministru al Transporturilor în Guvernul PNL-USR-UDMR, ca să-i ceară să-i păstreze în funcție pilele puse în diverse companii aflate sub jursdicția ministerului.

Este celebrul caz în care Drulă, enervat de insistența liberalilor, i-a înregistrat pe aceștia și i-a dat pe mâna DNA. Procurorii anticorupție au mușamalizat atunci dosarul.

„Desantul“ liberal din vara lui 2021 i-a cuprins pe Iulian Dumitrescu (președintele Consiliului Județean Prahova) și George Stângă (senator PNL). Cei doi au făcut presiuni ca Drulă să-i mențină în funcții pe șefii Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați și ai Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare (ARSVOM).

- Advertisement -

Miza era foarte mare: grupul infracțional aranjase să fie cumpărate la suprapreț, de la firme de apartament, 4 nave pentru ARSVOM. Drulă voia să facă schimbări și a stârnit o adevărată furtună în minister. Mădălin Matica, unul dintre consilierii secretarului de stat Ionel Scrioșteanu, spunea panicat: „Vezi că a schimbat Consiliul de Administrație la APDM, schimbă Consiliul de Administrație la APC, schimbă toate CA-urile!”.

Iulian Dumitrescu către Cătălin Drulă: „Să-mi zici cu ARSVOM-ul, dacă… Ce interes ai, dacă mai ni-l lași nouă? E ceva la Constanța…”

Din discuțiile înregistrate și ajunse la DNA rezulta că liberalii erau foarte interesați de numele celor care urmau să gestioneze zecile de milioane de euro trecute ca investiții la cele două instituții navale (Administrația Dunării de Jos și ARSVOM). Convinși că și Drulă e „pe combinații“, ca și ei, Stângă și Dumitrescu îl întrebau ce interese are și îi spuneau să nu tulbure aranjamentele pe zona administrației maritime.

Mai jos, un fragment din stenogramele ajunse la DNA în iulie 2021, când Iulian Dumitrescu îl tot suna pe Cătălin Drulă, ca să-i țină oamenii în funcție.

Dumitrescu Iulian: Am o întrebare punctuală.

Drulă Cătălin: Ia zi!

Dumitrescu Iulian: Să-mi zici cu ARSVOM-ul, dacă… Ce interes ai, dacă mai ni-l lași nouă? E ceva la Constanța…

Drulă Cătălin: Da… Băi…

Dumitrescu Iulian: Știu că ai niște jocuri, niște, na, presiuni, sau dacă ai… (…)

Dumitrescu Iulian: Zi direct, dom’le – «Vreau să-l omor, am un interes» sau… Deocamdată am interes pentru organizația Constanța io, ca să-ți zic mai direct, să-l ții p-ăla.

Drulă Cătălin: Și care… ăăă… adică tu ce părere ai despre omul ăsta? Sau ce…

Dumitrescu Iulian: El e OK, așa. Celălalt, dinainte…

Drulă Cătălin: Manole, nu?

Dumitrescu Iulian: Da. Celălalt dinainte a fost cu niște probleme, sunt niște probleme cu Curtea de Conturi, nu știu dacă știi tu, dar nu e pă mandatul lu’ ăsta. Pe mandatul la celălalt, să știi. Adică, dacă poți să mai mi-l lași o perioadă sau așa, îmi spui. (…)

Dumitrescu Iulian: Dacă nu vrei să mi-l schimbi, ăăă, dacă vrei să-l vezi sau măcar să verifici sau mai știu io ce…

Drulă Cătălin: Da, mă, îți dai seama…

Dumitrescu Iulian: … ține-l în dreptul meu, că Huțucă nu te știe și n-are el treabă cu tine, Huțucă de la Constanța!

Drulă Cătălin: Te-a întrebat de…

Dumitrescu Iulian: Da, i-am spus «lasă că vorbesc io cu tine». (…)

Drulă Cătălin: La ARSVOM, că m-ai întrebat, n-am avut decât asta cu Corpul de Control, pentru că nu știu pe cine să întreb. Dacă știi tu un om bun pe partea asta cu salvare, că aici e minat cumva.

Precedentul director de la ARSVOM, Manole, la care făcea referire Iulian Dumitrescu ca având „probleme“, a fost reținut și inculpat de DNA pentru o luare de mită de 2.000.000 de lei.

Oamenii liberalilor erau informați deja, în vara lui 2021, că urmează ca USR să fie debarcat de Iohannis pentru a fi adus PSD la putere. USR-iștii erau numiți „nenorociți cu care nu te poți înțelege”

Faptul că Drulă n-a marșat la combinațiile liberalilor i-a atras ura acestora. Ion Macovei, administratorul uneia dintre firmele-fantomă care intermediau tranzacțiile de nave ale statului român, a apelat la generalul Dumitru Ciobanu, care venea din SIE (Serviciul de Informații Externe) pentru ca acesta să-l preseze pe Drulă să avantajeze o companie turcească la o licitație.

Macovei era atât de furios pe USR-ist, încât îl numea „câine“, deoarece nu putea să se „înțeleagă“ cu acesta: „(…) Dar este totuși o problemă cu acest om, care nu pot să spun că-i om, e un câine, acest Drulă, și trebuie să găsim o soluție pentru el”.

Consilierul Matica și Macovei au discutat chiar despre organizarea unei înscenări care să-l discrediteze pe Drulă.

În iulie 2021, mafia știa deja că Iohannis pregătește împreună cu PSD-ul debarcarea USR-ului de la guvernare. Macovei îi spunea lui Matica să aibă răbdare: „(…) omul ăsta (Drulă – n. red.) e nebun, e nebun, crede-mă, io știu ce spun, îți spun din sursă sigură și io nu vorbesc prostii. Las-o încet, las-o moale, până vedem ce se întâmplă în 30 de zile, 40 (…)”.

Într-o altă discuție purtată de data asta între Ion Macovei și Daniel Manole (șeful ARSVOM pus de DNA în arest la domiciliu pentru luare de mită), primul îi spune celui din urmă că USR-iștii sunt niște „nenorociți“ și concluzionează că „mai bine lucrezi cu PSD-iștii!“. Manole, informat și el de manevrele care se făceau deja în culise, i-a răspuns: „Până la urmă, probabil, la asta se va ajunge, susținere din umbră”. Referirea era la eliminarea USR și aducerea PSD-ului la guvernare alături de PNL.

Rețeaua „Albanezu’”

În luna mai a anului trecut, în cadrul emisiunii „România, te iubesc!”, PRO TV a publicat investigația „Rețeaua «Albanezu’»”, care dezvăluia cum apropiaţi ai lui Iulian Dumitrescu şi-au cesionat afacerile cu datorii la stat unor albanezi „de negăsit”, prejudiciind astfel statul român.

Schema s-a derulat „sub ochii neputincioşi ai statului”, iar „instituţiile de control par paralizate sub influenţa reţelei de putere din spatele politicianului care conduce Prahova”, au observat jurnaliștii de la Pro TV.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Necinstea sufletească și ticăloșia senatorului extremist Claudiu Richard Târziu. Obiectivul său: aruncarea României în războaie pustiitoare, de partea Rusiei, în afara UE și a NATO

Filiera putinistă: RTV o promovează pe anarhista Cerva cu cercei în culorile Rusiei, sub formă de inimioară!

Un fost candidat PSD, convertit la AUR-ism, conduce protestul fermierilor și negocierile cu premierul PSD. Înfrânt la alegerile locale din 2020, Andruș a fost revopsit ca „suveranist” de Realitatea Plus

* Cazul Rareș Bogdan. Ce se află în spatele halucinațiilor sale: „O să avem un scor excepțional la alegerile europarlamentare! Noi stăm în spatele liderului nostru, Nicolae Ciucă, o să-l ducem spre Cotroceni“

 

- Advertisement -

7 COMENTARII

 1. Păi avem PCR de stanga, PCR de drapta, PCR de opoziție ! USR nu mai are loc 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

 2. Adevarul e că El ne-a sugerat atunci ceva, venind în greacă roșie… Dar noi Batman, Batman…. Probabil nici dacă venea cu un buchet de trandafiri roșii, tot nu pricepeam … 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

 3. Iohannis a facut toate astea posibile, numai ca fraierii se uita doar la conducerea PNL, care este doar un teatru de papusi. Nu Echipa Castigatoare a confiscat partidul in urma unor alegeri fraudate, meschine, cand Turistul trasa indicatii? A pus PNL remorca la PSD si au distrus tot in loc sa curete tara. Idiotii astia vor mandate 4 ani cu ciupeli pentru ca sunt prea prosti sa gandeasca o strategie pe termen lung. Un partid care v-a da romanilor prosperitate si normalitate, va sta fara probleme in fruntea tarii ca partid unic. Astia habar nu au sa faca politica ei cred ca merg cu hotie, furat. USR trebuie sa fie mai vocal si sa se promoveze cu materialul clientului:

  – Iohannis – imagine cu PSD cedereaza Ardealul, cu ciuma rosie. Ce s-a intamplat? Iohannis a mai dat o sansa PSD
  – PNL – imaginea cu liderii pupandu-se si taind torturi.

  Nu asta a si-au dorit votantii Turistului si ai PNL-ului.

  • PENELEPRA = acapararea unui partid de Premierul de la Grivco, cel care in numele USL in 2009 a fost propus premier, noroc cu Chiorpalau ca i-a dat un flit. Florin Citu presedinte, nu mai gunoiule de Rares Bogdan?

 4. Este interesant ca incercarea de a-l convinge pe Drula sa nu deranjeze fragmentul de mafie care controla afacerile cu nave, s-a impotmolit la DNA, dar nimeni nu raspunde.
  Mai mult, intr-un articol al unui ziarist pe care il credeam incoruptibil, se sugera ca USR are si el coruptii lui (Voiculescu)
  Am semnalat aiureala si mi s-a cenzurat comentariul.
  Ce sa mai crezi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -