vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăLumeaEuropaDragnea nu mai scapă, Tudorel a încurcat-o! Ca procuror-şef al UE, Kovesi...

Dragnea nu mai scapă, Tudorel a încurcat-o! Ca procuror-şef al UE, Kovesi poate prelua dosarul TelDrum

-

Pe măsură ce se scurg zilele şi forţa actualei puteri PSD-ALDE, se complică tot mai mult situaţia unor Liviu Dragnea sau Tudorel Toader. Ambii sunt legaţi prin corzi deocamdată nevăzute al căror efect a fost clar atacul la statul de drept şi la independenţa justiţiei. Ambii sunt parte dintr-o acţiune de subminare a democraţiei din interior, folosind exact pârghiile democraţiei (legile, ordonanţele, instituţiile statului).

Planul lor va primi însă o lovitură în moalele capului dacă Laura Codruţa Kovesi va fi aleasă procuror-şef european. Asta deoarece atribuţiile funcţiei îi vor permite să preia dosare precum TelDrum (în care Dragnea este acuzat ca parte dintr-o fraudă de peste 27 milioane de euro cu fonduri UE), intrate în fază de adormire în România urmare a „anesteziei” impuse sistemului de influenţele axei Lia Savonea-Simona Marcu-Lucian Netejoru (şeful Inspecţiei Judiciare, implicat în intimidarea procurorilor din ancheta represiunii din 10 august).

Parchetul European va putea investiga fraudele cu fonduri europene, de amploare sau gravitate și/sau care au un caracter transfrontalier, potrivit atribuţiunilor sale legale.

- Advertisement -

Chiar dacă dosarul TelDrum nu are un caracter transfrontalier, cazul ar putea fi considerat ca reprezentând ”o amenințare gravă la adresa intereselor financiare ale Uniunii sau a reputației instituțiilor Uniunii și a încrederii cetățenilor Uniunii”, au declarat surse europene citate de G4Media.ro.

După alegerea procurorului șef european, urmează alcătuirea și numirea colegiului procurorilor europeni: până la sfârșitul lui martie 2019, fiecare stat membru trebuie să desemneze 3 candidați care vor fi audiați și unul va fi ales de comisia de nominalizare. Dacă nici unul dintre cei 3 nu corespunde, statului respectiv i se va cere altă listă de candidați”, a declarat europarlamentarul Monica Macovei pentru G4Media.ro. Macovei este europarlamentarul care a avut inițiativa înființării Parchetului European. Ea a avut ideea și s-a ocupat din punct de vedere legislativ de înființarea Parchetului European.

Un alt caz care ar putea fi de competenţa viitorului procuror-şef al UE este dosarul Proinvest. În acesta, Marian Fişcuci, prieten din copilărie cu liderul PSD Liviu Dragnea şi primul patron Tel Drum, este acuzat că importa utilaje agricole din Franța, Germania sau Olanda, însă înainte să le vândă, le exporta în Bulgaria, prin interpunerea unor firme fantomă, ca să nu plătească TVA. Potrivit DNA, Fișcuci ar fi simulat tranzacții intracomunitare.

CITIŢI ŞI:

Tudorele, ai aflat? Kovesi, locul 1 la concursul pentru postul de procuror-şef al UE!

Tudorel o „înjunghie” pe Kovesi. Turbează că europenii au ales-o prima pentru postul de procuror-şef al UE. „Ei nu cunosc abuzurile comise de Kovesi”

„Ce face ministrul Justiției e defăimător pentru România! Sunt mândru să-i fiu coleg doamnei Kovesi”

Monica Macovei: „O votez pe Kovesi, e cea mai bună. Toader trădează interesele țării. Să-și dea demisia și să stea toată viața cu capul plecat!”

Teorie sifilitică a propagandei PSD: Kovesi e recompensată de Europa pentru că a distrus afacerile românilor ca să câștige străinii!

USR o susține pe Kovesi la Bruxelles. „Avem şansa de a avea o româncă procuror european. O va sabota Guvernul?”

4 COMENTARII

  1. Sunt mândră că Laura Codruța Kovesi este în fruntea listei pentru funcția de procuror șef european.
    Mulțumindu-i pentru lupta pe care a dus-o aici, sunt sigură că va continua !
    ,,HAI, CODRUȚA, PE EI, MAMA LOR DE INFRACTORI !”

  2.  Este o problemă peste care lumea a trecut cu vederea: în privința alegerii procurorului european, decizia in consiliu se ia cu unanimitate de voturi, deci Tudorel Toader are drept de veto! Există acest risc?

  3. Dacă e vreo problemă la TelDrum poate fi investigată de orice procuror, nu e nevoie de Kövesi. Cu privire la „frauda” de 26 milioane de euro. Teldrum a luat o finanțare de 26 milioane de euro și a făcut lucrarea, care a fost și recepționată, controlată, răscontrolată și super-recepționată. Toată suma a fost decontată de UE fiindcă s-au respectat specificațiile. S-a găsit un deștept de pe la noi care a găsit ceva paragrafe eronate la proiectul din dosarul de cerere a fondului UE și a concluzionat că dosarul nu e complet, deci Teldrum nu trebuia să ia banii, deci s-au furat bani europeni. Tipic securism. Acum numai aia lipsește României să se apuce manipulatoare asta de Kövesi să fabrice probe și să pună România să ramburseze acești bani. Trebuie să fii complet idiot ca să te bucuri că România pierde acești bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -