Dorneanu îl lasă din brațe pe Dragnea! CCR: „Completurile de 3 judecători sunt constituționale”

3
5430
Valer Dorneanu, Liviu Dragnea
Valer Dorneanu nu a mai reușit să-l servească pe stăpânul Dragnea, aflat după gratii

Contestarea legalității completurilor de 3 judecători de la Curtea Supremă a fost o soluție promavată din greu de Liviu Dragnea pe linie de partid pentru a găsi o cale de a scăpa de închisoare.

În situația în care constituirea completurilor de 3 judecători ar fi fost declarată neconstituțională, cum s-a întâmplat în cazul celor de 5, atunci decizia luată de judecători, în prima instanță în procesul lui Dragnea de deturnare de fonduri, ar fi fost anulată.

Teodor Meleșcanu, în luna noiembrie 2019, a făcut plângere la CCR, susținând că există un conflict constituțional pe această temă între Parlamentul României și Curtea Supremă.

Meleșcanu e susținut de PSD la pentru poziția de președinte al Senatului în schimbul promisiunii că va face această plângere la CCR. A fost ultima încercare a baronetului social-democrat de a-l salva pe Dragnea.

Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit miercuri că nu există conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în privinţa constituirii completurilor de judecată, au precizat oficiali ai CCR, pentru Agerpres.ro.

PSD miza atunci pe faptul că Valer Dorneanu mai are influență în interiorul curții constituționale și poate livra o decizie favorabilă. O dată cu pierderea alegerilor europarlamentare de către PSD și victoria zdrobitoare înregistrată de iohannis în alegerile prezidențiale, judecătorii CCR s-au distanțat rapid de PSD. Și astfel, ultima speranță a lui Dragnea și altor corupți, printre care și Radu Mazăre, de a scăpa de pedeapsă s-a evaporat.

Ce scria Meleșcanu în plângerea făcută către CCR din 9 noiembrie 2019:

„Încă din anul 2018, Curtea Constituţională s-a pronunţat în privinţa legalităţii constituirii unor completuri la nivelul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, mai exact, completurile de 5 judecători abilitate prin lege să judece înalţii demnitari ai statului.

Cu această ocazie, Curtea a arătat cu valoare de principiu şi în acord cu art. 73 alin. 3 lit. l) şi art. 126 alin. 4 din Constituţia României că regulile privind organizarea şi funcţionarea instanţelor judecătoreşti, în general, şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în special, sunt de domeniul legii organice.
Altfel spus, doar Parlamentul României, prin lege organică, poate stabili organizarea şi funcţionarea instanţelor de judecată, inclusiv modul de constituire a completurilor de judecată.
Aceasta, deoarece, într-un stat de drept european şi democratic, Justiţia se înfăptuieşte numai prin lege şi în numele legii”.
Raționamentul său era că o dată ce CCR s-a pronunțat pe modificare în ce privește formarea completurilor de 5, ar trebui să ia o aceeași decizie și în ce privește completurile de 3 judecători.
Miercuri, CCR i-a mai dat o veste proastă lui Meleșcanu: a decis că alegerea sa în poziția de președinte al Senatului nu este constituțională. Acesta a declrat că refuză să demisioneze până când nu va citi motivarea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Imagini de coșmar pentru Tudorel Toader: protestatara #Rezist, respinsă de el, va fi procuror general! Bonus: Kovesi e procuror-șef european, Florea e pe nicăieri

* VIDEO. Nebunia mondială „Meghan și Harry”! Cei doi merg pe urmele lui Lady Di și se războiesc cu toată lumea

* VIDEO. Buletinele cu CIP, unii credincioși spun că „diavolul e ascuns” în noile acte. 8 ore de dezbateri nebunești la MAI

* VIDEO. București-Londra, zborul groazei. Ce s-a întâmplat cu adevărat la bordul avionului?

* VIDEO. Dragnea a fost susținut de o mulțime uriașă, de… 4 oameni! „Pe 10 august, dacă eram jandarm, băteam la ei până nu mai suflau! Trebuiau împușcați!”

3 COMENTARII

  1. Judecatorii PSDdin cadrul CCR ar trebui judecati si bagati 20 de ani la puscarie pentru favorizarea infractorilor, interpretarea eronata a legilor cu buna stiinta si atentat la siguranta nationala.

  2. Imi si imaginez cata caterinca face bou ala ca a scapat atat de usor dupa ce si-a aranjat familia pe viata, pe cateva vieti de fapt, si face un an jumate de puscarie zi la zi. Unde ma inscriu si eu sa fur cat a furat Dragnea (si altii) si sa fac cata puscarie fac/au facut respectivii ?? Maine ma duc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here