DNA anchetează achiziția de vaccinuri anti-Covid „de la declanșarea pandemiei până în prezent”. Acuzația: abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite

5
641
Crin Bologa, procurorul-șef al DNA

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat marți că a deschis un dosar penal privind modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-Covid, de la declanșarea pandemiei și până în prezent. Deocamdată, urmărirea penală se desfășoară in rem (cu privire la faptă), pentru infracțiunea de „abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”.

Comunicatul DNA

„Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-Covid-19, de la declanșarea pandemiei până în prezent.

Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă («in rem»), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* România, în pericol să fie băgată în carantină de UE. „Multe state europene se tem că românii şi bulgarii ar putea perpetua pandemia“

DOCUMENT. Cele 13 restricții impuse de Guvern celor nevaccinați anti-Covid, în localități cu rata de infectare de 3-6 la mie

 * Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* La temelia „partidului lui Dragnea” stă gruparea pușcăriașului Dorin Lazăr Maior, îmbogățit pe baza certificatelor de revoluționar

* A murit jurnalistul Horia Alexandrescu, tatăl Ancăi Alexandrescu. Avea 74 de ani

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

CTP: „Cîțu e respingător. Afectează imaginea, scorul electoral și încrederea în PNL și în Guvern, chiar dacă nu gândește rău din punct de vedere economic” / „Cel care a creat criza politică este Cîțu, să fie foarte clar!”

Dosar penal pentru cei 300.000 de euro drenați de Tudorache către televiziuni + Lazarus + Savaliuc, ca să facă reclamă unei minciuni: spitalul care nu există!

VIDEO. Nunta tragică: mirele are dublă fractură de coloană vertebrală după ce a fost aruncat în sus și n-a mai fost prins. El a aterizat în cap. Nunta a continuat doar cu mireasa și invitații

5 COMENTARII

  1. Da proști mai sunteți, vaccinurile au fost repartizate de UE, ce acțiune dna la comandă politică, de ce nu cercetează vânzarea resurselor naționale, dacă le aveam se puteau lua măsuri anti scumpire, ponta a șters 500 de milioane datorie din pix s-a anchetat ???

        • Tocmai de sunteți proști nu degeaba suntem la coada Europei, poate că suntem foarte deștepți, de aia ați ales psd de 30 de ani că ne-a dus la prosperitate, nu-i așa ???, sau dacă cineva nu e de naționalitate română nu are dreptul la opinie, dar să vă uitați în istoria României nu ungurii sau sașii au trădat ci chiar ai voștri marii naționaliști!!!

  2. NU DEGEABA A ȚINUT-MORȚIȘ Cîțu SĂ SE OCUPE… NUMAI EL (!) DE VACCINARE (cu Ministerul-Sănătății… SIMPLU-EXECUTANT!!!): S-AR PUTEA SĂ FI IEȘIT ȘI DE-AICI CEVA… „BANI-NEGRI”!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here