sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăMainDîncu zice că PSD și PNL ar putea candida pe liste comune...

Dîncu zice că PSD și PNL ar putea candida pe liste comune în 2024, precum USL în 2012! „Participăm împreună la alegeri dacă vom câștiga în cultura colaborării”

-

Senatorul Vasile Dîncu, ministrul Apărării și președintele Consiliului Național al PSD, a avansat vineri seară, la Digi 24, o variantă-șoc: posibilitatea ca PSD și PNL să participe împreună la alegerile din 2024, dacă cele două partide „vor reuși să câștige în cultura colaborării”.

Vasile Dîncu (60 de ani) a declarat că nu se aștepta la o colaborare atât de bună cu liberalii. El spune că actuala coaliție de guvernare, PSD-PNL-UDMR, „nu se va rupe nici anul anul acesta și nici anul viitor”.

Surprizele lui Vasile Dîncu

„În teritoriu urmează să se înțeleagă PSD cu PNL și cu UDMR”

  • „Nu am văzut în Guvern nicio asperitate și nici un fel de diferență, partajare pe baza apartenenței politice a minștrilor, pentru proiecte. Lucrăm împreună, miniștrii liberali și miniștrii de la PSD și UDMR.”
  • „De asemenea, nu am avut niciodată vreun conflict. În afară de acest dialog de la distanță, care nu are substanță, dintre domnul Rafila și domnul Cîțu, care se referă la lucruri diferite. Unul este dintr-un Parlament care se află acum în vacanță, celălalt este din focul bătăliei cu pandemia.”
  • „Cred că în proxima ședință pe care o facem în coaliție vom rezolva cele mai importante teme, inclusiv cele care au făcut obiectul dezbaterii (dintre Rafila și Cîțu – n. red.), adică certificatul verde.”
  • „Până la urmă, există și o altă posibilitate de conflict viitor, sau de contradicții viitoare. Faptul că în teritoriu nu au început dezbateril, este pentru că noi nu am impus să se facă alianțe acolo. În teritoriu urmează să se înțeleagă PSD cu PNL și cu UDMR. Acolo vor apărea din nou dezbateri, cu siguranță.”
  • „Premierul colaborează cu noi în mod egal, indiferent de partidul din care facem parte.”

„Nu suntem în pragul ruperii coaliției și nici nu există această perspectivă. Credeam că va fi mult mai greu

  • „Eu nu cred că unitatea de monolit mai poate caracteriza o politică românească. Dacă există unele păreri diferite, sunt suportabile în acest moment. Și chiar nu le-am vazut, dar s-ar putea să apară. Nu cred că suntem în pragul ruperii coaliției și nici nu există această perspectivă.”
  • „Eu mă așteptam să fie mai greu să lucrăm împreună, vă spun sincer, și chiar să construim un program de guvernare împreună. Credeam că va fi mult mai greu.”
  • „Eu cred că pandemia a ajutat, a fost un auxiliar important. Aceasta a creat deja o agendă comună. Suntem obligați să facem anumite lucruri împreună.”
  • „Apoi, nu există mari diferențe ideologice în momentul acesta între stânga și dreapta, pentru că trăim într-o dinamică socială total diferită. De exemplu, când a fost vorba de investiții, de procentul de investiții din PIB, liberalii au venit cu un procent mai mic și împreună am stabilit să dăm un procent mai mare. Și atunci au fost și ei mulțumiți că a fost un sprijin al nostru pentru această dimensiune de brand a PNL. Cei care au fost prezenți, și care știu, își aduc aminte că nu am vorbit de 7% de la început. La 7% am ajuns după ce am discutat împreună și noi am propus chiar să mărim procentul. Și atunci am venit cu acest lucru.”

„Nu se rupe coaliția nici anul acesta și nici anul viitor. Dacă vom câștiga în cultura colaborării, s-ar putea să candidăm împreună”

  • „Și în zona socială, m-am așteptat, atunci când am început discuțiile cu domnul Cîțu – nu-l cunoșteam foarte bine -, am crezut că la zona socială vom avea probleme cu unii indicatori… Am văzut că liberalii au reacționat destul de corect la indicatorii sociali pe care i-am cerut noi, legat de creșterea procentului de pensii sau de acele sume de bani pe care le-am folosit pentru a ajuta populația să treacă această iarnă.”
  • „Am găsit, deci, o destul de bună colaborare. Ceea ce ne lipsește încă, și cu siguranță că o s-o câștigăm în timp dacă și colegii liberali vor merge la asta, noi nu avem în România o cultură a colaborării.”
  • „Nu se rupe coaliția nici anul acesta și nici anul viitor. Ține de parcursul pe care îl vom face în acești 2-3 ani până la alegeri. Dacă vom reuși să câștigăm în cultura colaborării, atunci s-ar putea să candidăm împreună, dar deocamdată – și așa este bine – ne păstrăm fiecare identitatea noastră.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Eliminarea pensiilor speciale, abandonată de Guvern. Subiectul nu mai e pe lista priorităților

* Cum scapă de pușcărie parlamentarii corupți de la PSD Arad: Tribunalul descoperă „nereguli” în dosar la doi ani după începerea procesului! Termenul-limită era de două luni

* Irinuca arată cât de bărbătește i-a dat papucii Dragnea: Mi-a trimis un SMS și pe urmă m-a blocat

* Cîțu e mulțumit: „În Guvernul cu PSD avem mai multe funcții și poziții decât în guvernarea cu USR”

Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* Circarii din Parlament scapă nepedepsiți. Sancțiuni simbolice pentru comportamentul deviant al aleșilor

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (53) / Flancat de generali sovietici, Ilie Ceaușescu făcea guvern condus de Ion Iliescu

* Rusia continuă să trimită zeci de avioane-cargo cu trupe și armament în Kazahstan, deși revolta a fost înfrântă! Acum se vorbește de anexarea țării

* Radu Paraschivescu, dezlănțuit: „Singura certitudine pe care o am este că Srdjan Djokovici este un idiot!”

12 COMENTARII

  1. Ei ar putea candida așa dar noi oare i-am putea vota?
    Liberalismul a fost golit de conținut in Romania, social-democraţia este la un nivel subprimitiv, șaizeci la sută dintre alegători, partea informată, nu votează și ‘strategul” Dâncu face construcții electorale.
    Nu ştiu dacă USR realizează cât de „grei” au devenit.

  2. Sa fuziuneze daca se inteleg. E mult mai clar asa. Oricum, nu cred ca a mai ramas vreun liberal in acest PNL-echipa castigatoare.
    Iar tot ce mai ramane din raposatul PNL, numele de care s-au folosit si l-au aruncat, sigla, istoria sa fie recuperate de Forta Dreptei
    Apoi USR, Forta Dreptei si eventual PMP sa alcatuiasca o alianta electorala pentru viitoarele alegeri.

  3. SALARIILE SI PENSIILE SPECIALE ALE SISTEMULUI DE JUSTITIE CRESC CU 30% !
    30%. LA SFARSITUL ANULUI FACE predoiu O ALTA LEGE SA LE MAI CREASCA CU 60%

    ANUL SI DUBLAREA PRIVILEGIILOR. PENTRU CA NU E VORBA NUMAI DE SALARII. LA ELE SE ADAUGA SPORURI SI ALTE BENEFICII.

    CE PRIMESTE SOCIETATEA IN SCHIMB? UN stat MAFIOTIZAT.

    MILIARDE DE EURO PENTRU CA HOTII PARTIDULUI SI SECURITATII SA FURE IN TIHNA.

    ACESTA ESTE UN JAF ! „INDEPENDENTA” JUSTITIEI ? NU, E CHIAR PE DOS. CEI DIN SISTEM SUNT DRESATI. DE CE SA PIERZI LOCUL DE MULTIMILIONAR IN EURO SI SA VINA netejoru SAU SS SA TE ARUNCE IN STRADA ? NU FACI MAI BINE CUM TE-A INVATAT stanoiu ?

    • Nu ma mira aceasta URIASA NESIMTIRE sau cinismul cu care aceasta putere incalca LA VEDERE toate regulile democratiei, cat ma uimeste ca poporul bovin accepta!
      Cand spun „popor bovin” nu ma refer la cei cu prea putina minte sau stiinta de carte. ci la cei care se pretind mai educati, dar INGHIT toata aceasta bataiie de joc cu care mafia ne rade in nas!

  4. Aseara la „Pasaport diplomatic” la Digi 24 au prezentat un sondaj care arata ca 80% din populatie nu vor ca Romania sa mai fie in UE si nici prietena cu SUA, FRANTA, GERMANIA, UK, etc…Deci rusii au reusit prin cozile lor de topor mediatice sa insufle numai ura si dispret la adresa vestului, incat, nu ma astept ca scapam de mafia pro-rusa !…Ea este prezenta in tot ce vezi sau nu vezi cu ochii…vestul ne va trada din nou, pentru ca ei nu se zdrobesc sa lupte cu coplesitorul numar de agenti de influenta ai Rusiei. Ne vor lasa in promiscuitatea si inapoierea noastra, sa ne ia rusii in brate din nou, daca nu avem un capital intelectual capabil sa gaseasca ac de cojocul agentilor Rusiei….Si probabil ca nu avem acel capital intelectual!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -