Doi jurnaliști au fost arși de vii de o bandă în Haiti. Al treilea a scăpat miraculos

0
909
Violențe în Haiti / FOTO: Chandan Khanna/AFP/Getty

Doi jurnaliști au fost arși de vii de o bandă în Haiti, a declarat pentru CNN o sursă din cadrul forțelor de securitate haitiene. Sursa a precizat că banda Ti Makak a comis crimele în cartierul Petion-Ville din capitala Port-au-Prince. Un al treilea jurnalist a reușit să scape în mod miraculos, deși se afla în mare pericol.

Postul de radio haitian Radio Écoute FM a confirmat că unul dintre jurnaliștii săi, John Wesley Amady, a fost ucis în atac în timp ce se afla în misiune pentru a documenta lipsa de securitate din zonă.

Într-o declarație transmisă joi către CNN, postul de televiziune a transmis că Amady „a fost împușcat cu sălbăticie și ars de viu de bandiți înarmați”.

„Condamnăm cu cea mai mare rigoare acest act criminal și barbar”, a precizat Radio Écoute FM, calificându-l drept „un atac grav la dreptul la viață”.

Radio Écoute FM și-a suspendat activitatea până la noi ordine „în semn de solidaritate cu familia victimei”, se mai arată în comunicat.

Atacurile au avut loc pe fondul unor violențe extreme și al deteriorării condițiilor de securitate în Port-au-Prince, unde grupuri rivale se luptă între ele sau cu poliția pentru controlul străzilor. Aceste violențe au provocat strămutarea a zeci de mii de persoane în nefericita țară caraibeană, una dintre cele mai sărace națiuni de pe continentul american.

Președinte asasinat, premier scăpat dintr-o tentativă de asasinat

În iulie 2021, președintele haitian Jovenel Moise a fost asasinat în timpul unui atac asupra reședinței sale private.

Moartea sa a produs un vid de putere care a adâncit tulburările cauzate de violență, de criza umanitară tot mai mare din Haiti și de pandemia Covid-19.

Marți, autoritățile din SUA au arestat un columbian pentru presupusa sa implicare în asasinarea lui Jovenel Moise.

Recent, pe 1 ianuarie 2022, și premierul Ariel Henry a fost ținta unei tentative de asasinat. Incidentul s-a produs în oraşul Gonaives, oraş situat în nordul țării, unde avea loc o ceremonie pentru marcarea a 218 ani de la proclamarea independenţei statului Haiti.

„Bandiţi şi terorişti” au încercat să-l împuşte pe Ariel Henry într-o biserică din Gonaives, a transmis Guvernul haitian.

În atacul de la biserică, o persoană a fost ucisă, iar alte două au fost rănite.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum scapă de pușcărie parlamentarii corupți de la PSD Arad: Tribunalul descoperă „nereguli” în dosar la doi ani după începerea procesului! Termenul-limită era de două luni

* Eliminarea pensiilor speciale, abandonată de Guvern. Subiectul nu mai e pe lista priorităților

* Irinuca arată cât de bărbătește i-a dat papucii Dragnea: Mi-a trimis un SMS și pe urmă m-a blocat

* Cîțu e mulțumit: „În Guvernul cu PSD avem mai multe funcții și poziții decât în guvernarea cu USR”

Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* Circarii din Parlament scapă nepedepsiți. Sancțiuni simbolice pentru comportamentul deviant al aleșilor

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (53) / Flancat de generali sovietici, Ilie Ceaușescu făcea guvern condus de Ion Iliescu

* Rusia continuă să trimită zeci de avioane-cargo cu trupe și armament în Kazahstan, deși revolta a fost înfrântă! Acum se vorbește de anexarea țării

* Radu Paraschivescu, dezlănțuit: „Singura certitudine pe care o am este că Srdjan Djokovici este un idiot!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here