Desfiinţaţi CNA! A iertat TVR pentru un abuz înfiorător: emisiunea „Viaţa satului” cu Dragnea şi Daea în campanie mascată

1
895

A trecut mai puţin observată ştirea cu prezenţa lui Liviu Dragnea la emisiunea „Viaţa satului”, de la TVR, în plină campanie electorală, sancţionată formal de CNA la ultima şedinţă de joi.

Până şi Radu Herjeu, unul dintre cei mai guralivi membri CNA (mai ales când vine vorba să înjure Opoziţia şi să perieze „Ciuma Roşie” în toate formele ei), a recunoscut că acel cuplu rudimentar Daea-Dragnea a folosit abuziv televiziunea publică pentru a face campanie electorală PSD.

„Din punctul meu de vedere, această emisiune a avut un pronunțat caracter electoral. Deci a fost o emisiune electorală (…). Domnul Dragnea este președinte al Camerei Deputaților, deci în această funcție ar fi putut participa la o emisiune. În calitate de președinte al Camerei Deputaților, domnul Dragnea nu putea să vorbească despre subvenții, despre calitatea roșiilor și așa mai departe, pentru că nu-i intră în fișa postului de șef al Camerei Deputaților. Intră însă în fișa postului de președinte al celui mai important partid aflat la guvernare. În calitate de președinte al partidului face programul de guvernare, așa cum e și firesc și să-l și susțină. Dar, în calitate de președinte al unui partid aflat în competiție electorală, prezența la o emisiune de acest gen nu poate fi considerată decât ca promovare electorală. Să vorbești despre ce vor face, practic să-ți prezinți programul de guvernare, eu consider că este campanie electorală”, a spus Herjeu, citat de PaginadeMedia.ro.

Din cei 10 membri prezenți în ședința publică de joi, șase au considerat că Liviu Dragnea a făcut campanie electorală în emisiunea Viața Satului, încălcând legislația audiovizualului.

Postul public n-a primit însă nicio sancțiune. De ce? Cei șase membri s-au împărțit între două propuneri de sancționare: o somație și o amendă de 10.000 de lei. De menționat că, în cazul amenzii de 10.000 de lei, departamentul juridic a considerat că nu se poate amenda, postul public fiind la prima încălcare de acest fel.

N-a trecut niciuna pentru că e nevoie de cel puțin șase voturi pentru ca o propunere să fie aprobată, mai notează jurnaliştii de la PaginadeMedia.ro.

CNA a judecat emisiunea din 12 mai, de la Colibaşi (judeţul Giurgiu). Dar TVR a recidivat o săptămână mai târziu, pe 19 mai, când „Viaţa satului” a fost tot cu Dragnea şi Daea, la Poiana Sibiului!

De ce plătim oameni ca Monica Gubernat?

Aşadar, concluzia e clară: Dragnea face ce vrea cu TVR, fără să existe nicio posibilitatea de a-i opri abuzurile, cum a fost posibil cu hoţia dirijată la referendumul pentru suspendarea fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru care a existat o sancţiune în justiţie (condamnare cu închisoare cu suspendare). Sau cum a fost posibil în procesul cu banii furaţi pentru PSD de la copiii din Teleorman, când de asemenea justiţia a făcut dreptate, printr-o sentinţă în primă instanţă (3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare), şi se va pronunţa luni definitiv.

În alte speţe însă, cum este cazul folosirii abuzive a unei instituţii publice (TVR), care consumă tot din banii cetăţeanului, nimic nu-l poate opri pe Liviu Dragnea să facă fapte similare cu cele care i-au atras condamnările. Să intre cu bocancii în viaţa TVR ca şi când ar fi moşia lui. De ce nu poate fi oprit? Simplu: pentru că instituţiile abilitate nu-şi fac treaba.

Se pun însă câteva întrebări logice: de ce mai există CNA? La ce mai e nevoie de o instituţie capturată de oamenii clanurilor politice? Ce va face viitoarea guvernare cu o astfel de gaură neagră bună doar să-i bage bani în buzunar unei Monica Gubernat, vajnică marionetă PSD-istă?

Dacă guvernul post-PSD&ALDE vrea să respecte cetăţeanul plătitor de taxe, trebuie să taie în carne vie! CNA, Jandarmeria, Avocatul Poporului sunt risipe imense de bani publici, care nu servesc la nimic în afară de a suge bani din buzunarul omului de rând pentru a-i băga în buzunarele reţelelor de partid.

1 COMENTARIU

  1. CNA a avut imagini la tv cu un grup coral de copii organizat de catre autoritatile locale din pecica si adus sute de km la sinaia si retur pt a canta la un eveniment privat,la nunta exprincipelui nicolae. Un responsabil al grupului a afirmat ca acei copii au cantat si la Manastirea Sinaia in aceeasi zi,30 sept 2018. CNA nu s-a sesizat despre transportul,conditiile de dormit,hrana,etc a acelor copii care au plecat la drum pe timp de noapte din pecica iar a doua zi trebuia sa fie prezenti la programul scolar obisnuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here