Logodna PNL-PSD e speculată penibil de AUR, care încearcă să devină frecventabil și să-i atragă pe liberalii dezamăgiți. George Simion vrea să se lipească de Ludovic Orban și de Cristian Diaconescu, într-o „veritabilă alternativă de dreapta“!

0
570
Copreședinții AUR: George Simion și Claudiu Târziu

George Simion, liderul AUR, a contactat mai mulți lideri politici și câteva partide-fantomă pentru a forma un așa-zis „pol conservator“, scrie Digi 24. Cristian Diaconescu, președintele PMP, a confirmat că a fost contactat de Simion și că a avut discuții cu acesta, dar a adăugat că sunt foarte multe lucruri care-i despart. AUR vrea să discute și cu Ludovic Orban, fostul președinte al PNL care vrea să-și facă un nou partid.

În mod evident, mișcarea este una prin care George Simion încearcă să capete onorabilitate și să-și facă partidul frecventabil. Pentru a scăpa de eticheta de „extremist”, el încearcă să-și lipească numele de lideri cu notorietate, cunoscuți și considerați respectabili în politica românească.

Atât Cristian Diaconescu, cât și Ludovic Orban sunt însă mai degrabă politicieni liberali și au suficientă experiență încât să nu-și compromită imaginea pro-europeană, pro-democratică și pro-NATO intrând într-o cârdășie cu un partid anarhist, anti-occidental, sprijinit de propaganda Moscovei.

AUR încearcă să atragă electoratul de dreapta dezamăgit de dezertarea PNL către PSD

Diplomat, Cristian Diaconescu a menționat deja că „sunt foarte mult elemente de depășit în discuția cu AUR“, dând exemplu tocmai apartenența sa și a PMP la valorile europene – lucru care nu e valabil pentru fostul șef de galerie George Simion.

Acesta din urmă a spus pentru Digi24.ro că a angajat discuții cu o sumedenie de alte partide-fantomă: Partidul Alternativa Dreaptă, PNȚCD, Alianța Creștin Democrată și Coaliția pentru Națiune (un alt partid filo-rus condus de avocatul Dan Chitic).

Atent, ca de fiecare dată, la oportunitățile apărute din crizele care zguduie România (sanitară, economică, socială, acum politică), George Simion încearcă să ocupe, de fapt, zona de centru-dreapta abandonată de PNL în momentul în care Iohannis a decis să tragă brusc cârma spre PSD. AUR speculează valul de furie al alegătorilor liberali încercând să le ofere acestora o așa-zisă alternativă la partidul care i-a dezamăgit.

Simion a fost foarte clar în explicațiile sale: “Absența unei oferte consistente de dreapta este cauza principală a crizei sistemice a țării. Guvernele socialiste și «liberale» din ultimele trei decenii poartă întreaga răspundere pentru actuala stare morală, economică și socială a României. Refacerea unei coaliții de tip USL 2.0 este doar o soluție improvizată și nocivă de guvernare, care va perpetua interesele aceleiași găști de pradă care se rotește la putere de peste 30 de ani. Această situație de fapt trebuie urgent depășită. Rezolvarea poate veni numai prin constituirea unei veritabile alternative de dreapta“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Acuzații grave ale cercetătorului Octavian Jurma: Guvernul ar fi falsificat din nou cifrele pandemiei! „În săptămânile trecute s-au înregistrat cu până la 50% mai multe decese decât s-au raportat oficial“

* VIDEO. Lui Klaus Iohannis i s-a întors în față, după un an și jumătate, chiar la Sibiu: „Jó napot kívánok, PSD!”. Bonus: „La biserică… degeaba”

* Orban: „Se construiește un monstru! Noua alianță va controla tot – Parlament, Președinție, primării, consilii județene… Va fi foarte greu de luptat cu acest monstru. Ne vom alia cu USR pentru a salva democrația“

* Cel mai mare fermier din județul Cluj, proprietarul mărcii „brânza de Năsal”, a murit înghețat în canalizarea fermei sale, la 52 de ani. A vrut să monteze o țeavă și n-a mai putut ieși

* KGB-istul Iurie Roșca spune că propagandistul-șef de la Sputnik a fost omorât de medici, „specializați în arta depopulării”!

* ÎPS Teodosie, ”citit” de Arsenie Boca? Sfântul Ardealului nu a vrut să-l vadă pe fostul colaborator al Securității

* Ilie Năstase a ajuns în spital de furie că nașul său, Ciprian Marica, l-a lăsat fără „afacerea Voința”, tunul imobiliar de 50.000.000 de euro pe care fostul tenismen l-a dat cu ajutorul a trei politicieni: Crin Antonescu, Adrian Năstase și Tăriceanu

* Gică Popescu: „Nu m-am uitat la meci, m-am uitat la Formula 1. Ăștia de la FRF au luat-o razna rău de tot!” Concluzia campaniei ratate pentru CM 2022

* Revoluția votului în Bulgaria: a câștigat partidul anticorupție înființat recent de doi absolvenți Harvard

* De 12 zile, de când l-a acuzat de viol pe fostul vicepremier al Chinei, tenismena Shuai Peng e de negăsit! A fost lider mondial la dublu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here