Acasă Istorie Deputatul Bacalbaşa (PSD) compară acțiunile #Rezist cu cele ale brigăzilor naziste. "Se...

Deputatul Bacalbaşa (PSD) compară acțiunile #Rezist cu cele ale brigăzilor naziste. „Se întâmplă într-o țară cu preşedinte etnic german”

Abordarea de către protestatari #Rezist a unor demnitari controversați sau compromişi (Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Nicolae Bacalbaşa, Valer Dorneanu, Nicolae Bădălău) e numită de către unul dintre cei pățiți, deputatul Nicolae Bacalbaşa (PSD), „terorism soft”.

Bacalbaşa cunoaşte şi sursa de finanțare a acestor protestatari: „Sunt plătiți din străinătate, se ştie, există şi un dosar…”

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, deputatul PSD a făcut o afirmație scandaloasă, cu tentă rasistă: „Într-o țară condusă de un etnic german, se întâmplă exact ce se întâmpla cu brigăzile SA ale lui Röhm, pe timpul dictaturii naziste”.

Afirmația este foarte gravă! Dincolo de aspectul etnic, deci discriminatoriu (de competența CNCD), a compara nişte protestatari paşnici cu „cămăşile brune” ale lui Ernst Röhm este de neiertat.

Ernst Röhm – între „Puciul de la berărie” și „Noaptea cuțitelor lungi”

Ernst Röhm s-a numărat printre cei mai devotați sprijinitori ai lui Adolf Hitler, la începuturile ascensiunii acestuia spre putere. A fost unul dintre primii membri ai Partidului Nazist și un prieten apropiat al lui Hitler, căruia i se adresa cu „Adolf” şi „du” („tu”), nu cu „Mein Führer”.

Pentru a-l apăra pe Hitler, Röhm a alcătuit o bandă pestriță, din care făceau parte, la început, un vânzător, un luptător amator, un ceasornicar și un paznic de berărie. Noua gardă de corp a fost denumită Stosstrupp (SS – Brigăzile de asalt) și a fost anexată SA-ului (Sturmabteilung) condus de Röhm, cu un efectiv de 2.000 de oameni.

Cu ajutorul acestei găști pestrițe a lui Röhm, Hitler a dat lovitura din 8 noiembrie 1923, la München („Puciul de la berărie”), dar a doua zi au fost arestați amândoi.

În 1931, Ernst Röhm (foto) a revenit în staff-ul lui Hitler, cu noi idei radicale și cu atacuri tot mai violente asupra evreilor. De asemenea, a atacat sau intimidat pe oricine era considerat ostil programului nazist: editori, profesori, politicieni, funcționari sau oameni de afaceri.

Când Hitler a devenit cancelar, în 1933, Röhm a primit o felie importantă din tortul puterii. Ideile sale revoluționare și metodele brutale nu i-au speriat doar pe adversarii naziștilor, ci și pe cei din anturajul Führer-ului, care l-au considerat avid de putere și periculos.

La 30 iunie 1934, ambițiile de putere ale lui Röhm au fost curmate brutal de Hitler. Ernst Röhm a fost arestat în „Noaptea cuțitelor lungi”, iar două zile mai târziu a fost omorât în celula sa din închisoarea Stadelheim.

Cu acest personaj dement îi compară Bacalbașa pe protestatarii #Rezist. Iar mișcarea pro-justiție e asemănată acțiunilor criminale ale SA-ului nazist. Scandalos!

loading...

4 COMENTARII

  1. Asta a trecut prin facultate ca rata prin apa, precis a terminat pe vremea lui ceasca cand iti primeai diploma daca erai membru pcr, nu s-a prins medicina de el, doar obraznicia crasa, gen natzi, asa cum ii acuza el pe altii. Daca sa te opui hotiei si nemerniciei asa cum fac cei de la #Rezist este ceva rau in ochii bulbucati de ura a lui bacalbasa atunci ce sa mai spui despre creaturile astea din PSD- ALDE, astia sunt pe fata ticalosi care apara hotia, iar singurul lucru ce se poate face contra lor, BOICOT GENERAL CONTRA PSD-ALDE_UDMR la toate alegerile viitoare!

  2. Cica descreieratul ar fi medic, Cat o fi platit pe diploma cumparäata ? Deputat. Ales. Imbecil, dar periculos prin pozitia pe care i-au oferit-o alegatorii, si mai natangi ca el. Il si merita, pe el si pe toti ticalosii din haita de canalii PSD. O vina avem si noi, cei 60% indolenti tembeli, cei ce n-am votat de loc. Le-am dat bestiilor puterea prin absenta de la urne. Ne trzim ?

  3. Ceia ce a declarat acest slugoi al lui dady e de penala pentru calomnie la presedintele Tarii…..Acest cocalar bonllav psihic.din un guvern mafiot , merita sa cunoasca rigorile legii.di o Romanie Democratica……

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările