Deputat PNL: „Competiția internă s-a transformat într-o preluare ostilă a partidului. În filiale e disperare la formarea listelor de delegați pentru Congres“

3
941
Deputatul Ionel Dancă acuză o preluare ostilă a partidului din partea grupării Cîțu

În acest moment, în PNL este în plină desfășurare o preluare ostilă a partidului, acuză deputatul liberal Ionel Dancă, susținător al lui Ludovic Orban și fostul șef al Cancelariei premierului când acesta conducea Guvernul, consemnează News.ro. Dancă afirmă că tabăra Cîțu este disperată să pună mâna pe putere la alegerile interne din 25 septembrie, ceea ce generează scene reprobabile în filiale.

Într-o ședință derulată miercuri seara, la PNL Sectorul 1, Ionel Dancă a afirmat că premierul Cîțu „a prăbușit deja“ partidul în sondaje. El s-a întrebat retoric de ce „este o disperare ce n-am văzut“ la formarea listelor de delegați la Congres, dacă tot e „echipa câștigătoare“, aluzie la tabăra Cîțu.

Delegații PNL Sectorul 1 au încercat să împace ambele tabere, votând cu scoruri similare atât moțiunea de congres a lui Orban, cât și pe cea a lui Cîțu. Amândoi au obținut 44 de voturi pentru și 5 contra.

Acuzațiile lui Ionel Dancă la adresa lui Cîțu

„Am venit în Partidul Naţional Liberal când era jos, jos de tot, am venit la muncă. Am venit când partidul era jos de tot, 16-17% în sondaje. Şi ştiţi ce este tragic? Am ajuns din nou acolo. (…)

În loc să ne consolidăm, să venim să facem performanţă la guvernare, ne-am trezit cu o competiţie foarte urâtă în Partidul Naţional Liberal, pe care cu toţii ne-am fi dorit-o să fie o competiţie loială, dar s-a transformat mai degrabă într-o preluare ostilă a Partidului Naţional Liberal prin folosirea de instrumente mai mult sau mai puţin democratice.

Şi nu înţeleg nici astăzi, că uitaţi-vă, suntem la finalul acestei competiţii, uitaţi-vă ce se întâmplă în filialele din ţară: este o disperare în formarea listelor de delegaţi la Congres, ce n-am văzut! Păi, dacă e «echipa câştigătoare», de unde atâta disperare? Şi continuă, nu se opresc!

Dacă au tranşat Congresul, de ce atâta disperare? Vă spun de ce: pentru că cred că cea mai mare greşeală politică pe care poate să o facă un politician este să subevalueze sau chiar să insulte inteligenţa poporului. Românii ştiu foarte bine şi au o percepţie clară asupra a ceea ce se întâmplă.

Astăzi avem de ales între un lider care poate să urce în continuare partidul şi un lider care l-a prăbuşit deja.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* „Rușine, Cîțu!” Tatăl unei victime de la Colectiv îl critică dur pe premier pentru asocierea cu Piedone la deschiderea anului școlar

* Orban: „Klaus Iohannis poate rezolva criza politică într-un «tête-à-tête» de 15 minute. Nu știu de ce nu o face, e obligația sa constituțională”

* S-a întâmplat ceva dramatic: Rareș Bogdan nu mai pedepsește USR-PLUS! Nu-i mai ia Transporturile și nici Fondurile Europene

* VIDEO. Mircea Hava dezvăluie cum ar fi încercat să-l cumpere Florin Cîțu: „Cât vrei s-o închidem acum?”

* Gheorghe Flutur: „«Festivalul democraţiei» a omorât PNL. Am greșit. Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul”

* Scos de alegători din Parlament, Victor Ponta își dă salariu 5.000 de euro pe lună de la partidul său, unde s-a angajat consilier juridic, pe bani publici

* Minciunile anti-vaccinistei Șoșoacă au blocat contul de YouTube al Senatului!

* Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* VIDEO. Imagini de la cununia civilă a Simonei Halep. A spus „Da” în fața primarului Constanței, Vergil Chițac

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here