Luați-vă catrafusele de la Palatul Victoria, doamna Dăncilă!

0
2838

Comentariu de CRISTIAN HUBALI

Niciodată nu v-a păsat de soarta poporului român, ci numai de interesele personale. Ați mărit salariile și pensiile, dar din ce bani și cu ce scop? Evident, cu acela de a vă atrage capital electoral și de a vă vedea în funcția de președinte al țării, în lipsa fostului dumneavoastră Tătuc, Liviu Dragnea, aflat acum acolo unde îi era locul mai demult: după gratii. Acesta era planul de rezervă: dacă „brazilianul” mustăcios va nimeri la răcoare, să-i preluați ștafeta, să faceți pe dracu-n patru să vă cocoțați în jilțul de la Cotroceni, ca mai apoi să vă eliberați colegii pe motiv că au fost arestați pe criterii politice.

Economia crește cu banii împrumutați de la FMI

Planul dumneavoastră de guvernare nu valorează nici cât o ceapă degerată. De unde s-au multiplicat veniturile angajaților de la stat, dar și ale bătrânilor? Din atât de mult lăudata creștere economică? Fâsssssss! Vi s-au spart cauciucurile, doamna Dăncilă! Degeaba le înlocuiți, fiindcă vor crăpa și celelalte. Nici ele nu mai suportă minciunile pe care le debitați cu nonșalanță. În patru luni, ați împrumutat de la FMI aproape cinci miliarde de euro! Din aceste sume plătiți salariile și pensiile, căci economia prosperă doar pe hârtie, se umflă și ea ca o gogoașă plină cu praf de copt, cu interiorul gol, cu miezul mâncat de viermii din partidul pe care îl conduceți. Lăsați-o moartă! Nu mai încercați să păcăliți oamenii cu lucruri ieftine! Sunt de acord: românii merită salarii și pensii mai mari, echivalente cu cele din statele membre ale Uniunii Europene. Dar nu din împrumuturi și din pomeni, doamna Dăncilă! Ci ca urmare a unor investiții realizate în infrastructură, în crearea locurilor de muncă, investiții rămase doar la stadiul de proiect. Degeaba ai o leafă mărită cu 25%, dacă prețurile din piețe și magazine se dublează.

Guvern cu firea de sârmă

După o perioadă mai mică sau mai mare, tot noi vom fi nevoiți să achităm datoriile. Sincer, nu vreau să mai retrăiesc perioada comunistă, când Ceaușescu tăiase lumina, golise alimentarele, benzinăriile, transformase școlile în grajduri pentru creșterea viermilor de mătase. Cam de-acolo vă trageți împreună cu PSD. V-ați schimbat siglele, dar ați rămas aceleași personaje jalnice: vă înjurați unii pe alții, apoi vă pupați și vă strângeți mâinile. În lipsa unor planuri viabile, subordonații dumneavoastră se otrăvesc imaginar cu suc de portocale sau își caută sârme ce migrează prin colon fără voia lor: aliaje ce se înghit fără să le simți, dar se măresc la patru centimetri când trec de tubul digestiv. Senzațional! Păi, atunci, nici nu ne-ar mai trebui multă mâncare. Ar fi suficient să înghițim un bob de orez. În cinci minute, și-ar mări volumul și ne-am sătura.

O tot dați cu patriotismul, cu solidaritatea națională, cu întoarcerea românilor acasă, cu oferte de locuri de muncă tentante și așa mai departe. În afară de logoree, ce ați întreprins practic? Zero, doamna Dăncilă! Zero rotunjit într-unul prelung. PSD a criticat companiile multinaționale pentru bătaia de joc adusă salariaților, pentru că își țin angajații pe bani puțini. Îi ține cineva cu forța acolo pe angajați? Muncesc precum sclavii pe plantație? Nicidecum. Dacă nu le convine, pot pleca să lucreze în altă parte. Dar unde, doamna Dăncilă?! Căci funcțiile din aparatul de stat sunt ocupate dinainte de frații dumneavoastră de partid și de fiii și nepoții acestora.

Dacă tot e rău să fii plătit de străini, de ce nu faceți dumneavoastră locuri de muncă? De exemplu, aveți destui baroni în PSD cu averi de zeci de milioane de euro care pot oferi lefuri mai mari compatrioților lor. Dragnea are bani cu lopata. Să ofere el salarii de peste o mie de euro, dacă străinii nu reușesc să facă asta! Ce ușor e să arăți cu degetul spre unii, dar când vine vorba să vii cu o strategie mai bună, să scoți tu bani din buzunar, te fofilezi ca un șobolan.

Președinte doar pentru CV

Ce vă doare cel mai mult nu e destinul țării, ci să vă treziți domnitor la Palatul Cotroceni. Dacă tot ați fost prima femeie președinte de partid, prima femeie premier, cum ați spus, acum vreți să fiți și prima femeie președinte de țară. Asta vă preocupă, doamna Dăncilă! Să vă completați CV-ul sută la sută, să figureze în el că ați fost și președinte de stat.

Fiecare pasăre pe limba ei piere. Cred că acest proverb vi se potrivește ca o mănușă. Nu așa se câștigă încrederea oamenilor: prin dorințe de copil de gimnaziu. Sunteți prea necoaptă pentru a ocupa o funcție supremă în stat, prea incompetentă și prea superficială. Nici nu vă dați seama de greșelile comise. Doar turuiți întruna ca o moară stricată.

De când sunteți premier, ați luat la rost vreun ministru din subordinea dumneavoastră, de pildă pe cel de Interne, pentru valul de dispariții din ultima perioadă? Ați tăcut mâlc. Peste 500 de copii sunt de negăsit. I-ați trecut la capitolul „și altele”. Nici când eroina Alexandra a sunat la 112, structurile pe care le coordonați nu s-au trezit din prostie. Nici n-ar fi avut cum: din beție te mai trezești, cum spune zicala, dar din prostie niciodată! A murit biata fată cu speranțe deșarte. Cum să o fi identificat cineva de la 112, când polițistul acela de-a dreptul neghiob n-a știut ce semnificație are Bold, că e un cartier din Caracal, interpretând cuvântul drept Olt?! Ăștia vă sunt angajații, doamna Dăncilă! Ăștia vă sunt miniștrii, pe care îi demiteți numai în momentul în care se petrece vreo crimă sau vreun scandal de amploare, pentru ca apoi să îi ungeți în alte funcții la fel de bine plătite.

Școli fără pază, profesori fără computere

Ce a realizat PSD în ultimii ani de guvernare? Absolut nimic. Nicio inițiativă, nicio idee menită să ne apere de infractori. Oferiți gratuități studenților zi de zi, doar-doar v-or vota la prezidențiale, dar școlile unde sunt educați elevii din clasele primare, gimnaziale, liceale sunt nepăzite. E clar de ce. Ei nu votează, deci nu vă sunt de folos. Poate intra orice infractor, poate lua pe oricine la bătaie, poate comite acte de orice natură. Dacă, Doamne ferește, s-ar întâmpla ceva tragic în vreo instituție școlară, i-ați demite pe ministrul Educației, pe ministrul de Interne, i-ați înlocui cu alții la fel de proști ca ei, v-ați spăla pe mâini, ați confecționa tot felul de discursuri cu efect lacrimogen și ați aștepta ca timpul să le rezolve pe toate. Atât vă duce capul! Ați dat-o afară pe Abramburica și l-ați uns interimar pe Breaz. Dar nici el nu e mai breaz. Deja s-a lansat în tot felul de declarații imbecile la adresa evreilor, în calitate de ministru al Culturii.

De ce, de pildă, n-ați elaborat o strategie împreună cu structurile din Ministerul de Interne pentru a preda cursuri de autoapărare elevilor din clasele primare, gimnaziale și liceale? Măcar o dată pe lună. Dacă tot e învățământul prioritate națională, de ce școlile sunt nepăzite? De ce nu alocați fonduri pentru dotarea școlilor cu calculatoare, imprimante, consumabile, și îi determinați pe dascăli să cheltuie din banii personali sume impresionante pentru a-și ține lecțiile așa cum trebuie? Unde-i creșterea economică? Cred că e mai degrabă în buzunarele colegilor dumneavoastră de partid, care de-abia așteaptă să împlinească vârsta pensionării ca să joace un dublu rol: de miniștri cu drepturi depline și de pensionari cu pensii speciale.

DE ACELAȘI AUTOR:

* Monstrul din Caracal schimbă legislația penală din Ucraina

Să ne păzim singuri de un stat idiot!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.