vineri, mai 24, 2024
AcasăNewsDe ce se pierd banii PNRR: PSD și PNL blochează din octombrie...

De ce se pierd banii PNRR: PSD și PNL blochează din octombrie 2022 reabilitarea a 11 școli și grădinițe din Sectorul 1 pentru că lucrările de 93 de milioane de lei nu ar ajunge la firmele clientelei politice

-

Guvernul PSD-PNL ține blocată de un an și jumătate reabilitarea a 11 școli și grădinițe din Sectorul 1, refuzând să dea vreun răspuns la proiectele depuse de primăria condusă de Clotilde Armand. Primărița spune că motivul principal este faptul că suma de peste 93 milioane lei din fonduri PNRR nu poate fi căpușată de firmele PSD și PNL.

Dovezile sunt indubitabile. Primăria a depus dosarele pe 10 octombrie 2022.

În ciuda adreselor, solicitărilor și memoriilor făcute de Primăria Sectorului 1 către Ministerul Dezvoltării (acum ministru este liberalul Adrian-Ioan Veștea, până la 15 iunie 2023 a fost Attila Cseke, de la UDMR), nu s-a primit absolut niciun răspuns!

Clotilde Armand a prezentat date care arată că, în mandatul său, Primăria Sectorului 1 a investit 1,5 miliarde lei în educație și 150 de milioane de lei în spitalele din sector. S-au anvelopat peste 200 de blocuri și s-au asfaltat 35 de străzi.
Clotilde Armand a relatat cazul grădinițelor și școlilor blocate de Guvernul PSD-PNL, arătând că blocarea proiectului e făcută din două motive, pentru că la primărie nu e primar al Puterii și pentru că nu ajung contractele de reabilitare la firmele celor două partide.

- Advertisement -

Mai jos, ce scrie Clotilde Armand.

„În guvernarea Marcel Ciolacu – Nicolae Ciucă, prioritate au doar localitățile conduse de primari PSD- PNL, din motive electorale, dar mai ales pentru ca banii să fie sifonați mai ușor“

„Hai să vă zic ce nu o să preia presa cumpărată de PNL PSD. Vă dau o știre. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă blochează de un an jumătate 11 proiecte PNRR de consolidare seismică și de reabilitare energetică a unor școli și grădinițe din Sectorul 1. Valoarea totală a acestor proiecte este de 93.254.783,02 lei fără TVA.

- Advertisement -

Aveți mai jos o imagine din platforma online pentru depunerea și gestionarea proiectelor aferente investițiilor din PNRR. Cererile și toate documentele sunt depuse din 10 octombrie 2022, iar statusul acestora este neschimbat de atunci. Imobilele pe care voiam să le reabilităm și modernizăm sunt:

 • Grădinița nr. 44, Corp A, Strada Bârlogeni nr. 24;
 • Grădinița nr. 44, Corp A, Strada Izbiceni nr. 1-3;
 • Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, Corp B, școală, Strada Arhitect Ion Mincu nr. 10;
 • Grădinița nr.162, Strada Sângerului nr. 25-27;
 • Grădinița nr.178, Strada Dridu nr. 2;
 • Școala Generală „Sfântul Nicolae”, Corp C1-școală, Corp C2-sală de sport, Corp C3-sală de sport, Corp C4, Strada Lainici nr. 4-8;
 • Colegiul Tehnologic „Viaceslav Harnaj”, Bulevardul Ficusului nr. 20-26;
 • Grădinița nr.97, Strada Islaz nr. 13;
 • Grădinița nr.97, Strada Minervei nr. 31;
 • Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Bulevardul Ion Mihalache nr. 126;
 • Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Bulevardul Iancu de Hunedoara nr. 25-27.

Am făcut solicitări către Ministerului Dezvoltării să-mi spună care este situația acestor proiecte, dar nu am primit niciun răspuns. Tărăgănează la nesfârșit aprobarea acestor proiecte, pentru că trebuiau alimentate cu fonduri europene firmele PSD și PNL.

În guvernarea Marcel Ciolacu- Nicolae Ciucă, prioritate au doar localitățile conduse de primari PSD- PNL, din motive electorale, dar mai ales pentru ca banii să fie sifonați mai ușor. Culmea este că trepădușii acestor partide au tupeul să iasă pe străzile Sectorului 1 și să mai ceară votul comunității locale.

PS: În atenția politrucilor PSD- PNL, mari amatori de fake-news, în acest moment Primăria Sectorului 1 implementează două proiecte finanțate prin PNRR, în valoare de 206 milioane lei: Un proiect pentru dotarea școlilor din Sectorul 1 și unul pentru construirea de locuințe nZEB pentru tineri și pentru cazurile sociale. AM un mesaj pentru ei: Nu puteți voi bloca cât putem noi implementa.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Am ajuns în situația Greciei: cel mai mare deficit și cea mai mare inflație din UE! Ultimul trimestru din 2023 s-a terminat cu minus 6,9 miliarde de euro

Comisia Europeană a blocat și a treia tranșă din PNRR. 2,7 miliarde de euro sunr „în aer” din cauza refuzului Guvernului PSD-PNL de a face reforme

Mârlanul Turcescu despre Clotilde Armand: „nenorocită”, „împuțită”, „mitomană”, „scârbă ordinară”

- Advertisement -

10 COMENTARII

 1. www[.]youtube[.]com/watch?v=93n-cfNzPOw
  Rețeta Ciolacu: +100 de oameni, 500 de firme, 30 de miliarde

  www[.]youtube[.]com/watch?v=SFyyp7R9FbI
  Firmele lui Marcel Ciolacu

  www[.]youtube[.]com/watch?v=qq_4_eaI_gc
  Nepotul lui Ciolacu & asociații

 2. De ce? Din acelasi motiv pentru care Rafila nu a vrut sa preia spitalul oncologic facut din colecta publica pe banii cetatenilor de Asociația Dăruiește Viață. Statul pesedist nu numai ca nu vrea sa construiasca spitale dar nu vede cu ochi buni cind cineva construieste un spital iar apoi il doneaza statului. Si mai mult, baga bete in roate celor care construiesc un spital si il doneaza statului.
  Daca nu e rost de ceva de furat nu-i intereseaza. Plus ca tinerea populatiei intr-un stadiu de inapoiere sociala si educationala le asigura votanti. Cu cit e omul mai indobitocit cu atit voteaza mai cu rivna PSD.

 3. JUSTIȚIA, IMPRIMERIA PERSONALĂ DE BANI A MAGISTRAȚILOR DIN ROMÂNIA
  www[.]riseproject[.]ro/investigations/investigatii/justitia-imprimeria-personala-de-bani-a-magistratilor-din-romania/

 4. Primăria lui Piedone: 1 milion de lei fără licitație, spart în 12 contracte. Totul în trei zile.

  DE ASTA A AFOST SCOS DIN PARNAIE ?

  ASTA E PRACTICA GENERALIZATA A PARTIDULUI !

  SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE PRECIZIE SI UNIUNE ESTE: „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI CA SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM „justitia” ADICA TOATA PUTEREA”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -