Zeci de primari și viceprimari români s-au întâlnit cu ambasadorul Rusiei ca să le spună că presa minte. „Situația nu era așa tensionată” la primirea invitației, explică edilii bizara întâlnire

0
1611
Zeci de primari și viceprimari din România au fost chemați la Ambasada Rusiei să li se spună că trebuie să fie critici cu presa mincinoasă, care acuză regimul Putin de intenții necurate

În plină criză politică și militară la granița Ucrainei, unde Rusia a masat peste 100.000 de oameni și se pregătește să ocupe statul vecin, la București a avut loc o foarte curioasă întâlnire între ambasadorul Moscovei, Valeriu Kuzmin, și zeci de primari și viceprimari din România! Conform Ambasadei Rusiei, s-au discutat „oportunități de cooperare bilaterală”. Unul dintre primarii prezenți a explicat că atunci când a fost invitat, la începutul lunii decembrie, situația din Ucraina n-ar fi fost tensionată!

Cazul este absolut ciudat. În timp ce, la Est, e în plină dezvoltare o criză de mare amploare, existând indicii clare că Rusia pregătește o invazie de amploare a Ucrainei, ambasadorul său la București, Valeriu Kuzmin, a invitat la sediul Ambasadei zeci de primari și viceprimari. Care, culmea, au și venit!

A fost, de fapt, un instructaj în narativele principale ale Moscovei, până acum difuzate masiv doar în mediul online, prin intermediul agenților de influență și al trolilor. Ambasadorul le-a povestit primarilor români despre războaiele comerciale din lume, despre implicarea Rusiei în „crearea și dezvoltarea structurilor economice de integrare cum ar fi Uniunea Economică Eurasiatică”, dar și despre „mass-media de trend majoritar, mainstream” care minte.

Conform paginii oficiale de Facebook a Ambasadei, reprezentantul lui Puțin „i-a chemat” pe oamenii de afaceri să fie critici cu „acuzațiile mincinoase” puse în circulație de presă la adresa Rusiei. Kuzmin a negat că Guvernul său ar încerca subminarea democrației occidentale, calificând acuzația drept „intenții imaginare”.

Retorica lui Valeriu Kuzmin a semănat ca două picături de apă cu discursurile pe care AUR, Șoșoacă și toți conspiraționiștii le răspândesc constant pe Facebook.

Întrebat de G4Media.ro de ce-a venit acolo, unul dintre participanți, primarul Gabriel Pleșa (USR), din Alba Iulia, a explicat că situația „nu era așa tensionată” acum 10 zile, când a primit invitația.

Comunicatul Ambasadei Rusiei după întâlnirea cu conducători ai administrației locale din România

Întâlnirea Ambasadorului Rusiei V.I.Kuzmin cu reprezentanți ai autorităților locale, antreprenori români și ruși

Pe 10 decembrie 2021, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România V.I.Kuzmin s-a adresat reprezentanților autorităților locale, precum și antreprenorilor români și ruși în cadrul întâlnirii «Oportunități de cooperare bilaterală» organizată la Ambasada Rusiei la București cu sprijinul «Romanian Investment Zoom Program».

V.I.Kuzmin a prezentat pe scurt problemele cheie ale relațiilor comerciale și economice globale moderne, care sunt caracterizate prin creșterea sentimentelor protecționiste și desfășurarea războaielor comerciale. S-a subliniat importanța eliminării barierelor politizate în calea dezvoltării relațiilor de afaceri bilaterale. Ambasadorul a reamintit celor prezenți că Rusia desfășoară activități sistematice pentru crearea și dezvoltarea structurilor economice de integrare, cum ar fi Uniunea Economică Eurasiatică, BRICS și altele.

Ambasadorul Rusiei i-a chemat pe reprezentanții cercurilor de afaceri din România să trateze în mod critic acuzațiile mincinoase, puse în circulație de mass-media de trend majoritar, mainstream, la adresa Rusiei despre unele intenții imaginare de a submina fundamentele democrației occidentale, și să abordeze procesul de stabilire a cooperării comerciale de pe pozițiile unui calcul pragmatic clar.

La rândul lor, participanții români au vorbit în detaliu despre potențialul economic și investițional al regiunilor lor, manifestându-și interesul pentru dezvoltarea tradiției de relații comerciale și economice reciproc avantajoase cu Federația Rusă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A murit jurnalistul și poetul Lucian Avramescu. Avea 73 de ani și trăia retras în satul său natal

Cine a băgat în lege, pe furiș, permisiunea interceptării mesajelor private pe WhatsApp

Turism de lux pe bani publici: 7 senatori, printre care Gorghiu, Fenechiu, Bodog și Oprea, pleacă o săptămână în Dubai

Ministrul Florin Roman și-a plagiat lucrarea de disertație la master. Va gestiona 1,8 miliarde de euro din PNRR, pentru digitalizarea României

Decizie finală în procesul pe care Florin Cîțu i l-a intentat fratelui său

Încă un parteneriat dubios al Universității din Craiova: după Rusia lui Putin, China comunistă! Suspiciuni de spionaj, vulnerabilități de securitate

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (20). „Ar trebui să vă pun în fața plutonului de execuție!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here