vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsZeci de primari și viceprimari români s-au întâlnit cu ambasadorul Rusiei ca...

Zeci de primari și viceprimari români s-au întâlnit cu ambasadorul Rusiei ca să le spună că presa minte. „Situația nu era așa tensionată” la primirea invitației, explică edilii bizara întâlnire

-

În plină criză politică și militară la granița Ucrainei, unde Rusia a masat peste 100.000 de oameni și se pregătește să ocupe statul vecin, la București a avut loc o foarte curioasă întâlnire între ambasadorul Moscovei, Valeriu Kuzmin, și zeci de primari și viceprimari din România! Conform Ambasadei Rusiei, s-au discutat „oportunități de cooperare bilaterală”. Unul dintre primarii prezenți a explicat că atunci când a fost invitat, la începutul lunii decembrie, situația din Ucraina n-ar fi fost tensionată!

Cazul este absolut ciudat. În timp ce, la Est, e în plină dezvoltare o criză de mare amploare, existând indicii clare că Rusia pregătește o invazie de amploare a Ucrainei, ambasadorul său la București, Valeriu Kuzmin, a invitat la sediul Ambasadei zeci de primari și viceprimari. Care, culmea, au și venit!

A fost, de fapt, un instructaj în narativele principale ale Moscovei, până acum difuzate masiv doar în mediul online, prin intermediul agenților de influență și al trolilor. Ambasadorul le-a povestit primarilor români despre războaiele comerciale din lume, despre implicarea Rusiei în „crearea și dezvoltarea structurilor economice de integrare cum ar fi Uniunea Economică Eurasiatică”, dar și despre „mass-media de trend majoritar, mainstream” care minte.

Conform paginii oficiale de Facebook a Ambasadei, reprezentantul lui Puțin „i-a chemat” pe oamenii de afaceri să fie critici cu „acuzațiile mincinoase” puse în circulație de presă la adresa Rusiei. Kuzmin a negat că Guvernul său ar încerca subminarea democrației occidentale, calificând acuzația drept „intenții imaginare”.

- Advertisement -

Retorica lui Valeriu Kuzmin a semănat ca două picături de apă cu discursurile pe care AUR, Șoșoacă și toți conspiraționiștii le răspândesc constant pe Facebook.

Întrebat de G4Media.ro de ce-a venit acolo, unul dintre participanți, primarul Gabriel Pleșa (USR), din Alba Iulia, a explicat că situația „nu era așa tensionată” acum 10 zile, când a primit invitația.

Comunicatul Ambasadei Rusiei după întâlnirea cu conducători ai administrației locale din România

Întâlnirea Ambasadorului Rusiei V.I.Kuzmin cu reprezentanți ai autorităților locale, antreprenori români și ruși

- Advertisement -

Pe 10 decembrie 2021, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România V.I.Kuzmin s-a adresat reprezentanților autorităților locale, precum și antreprenorilor români și ruși în cadrul întâlnirii «Oportunități de cooperare bilaterală» organizată la Ambasada Rusiei la București cu sprijinul «Romanian Investment Zoom Program».

V.I.Kuzmin a prezentat pe scurt problemele cheie ale relațiilor comerciale și economice globale moderne, care sunt caracterizate prin creșterea sentimentelor protecționiste și desfășurarea războaielor comerciale. S-a subliniat importanța eliminării barierelor politizate în calea dezvoltării relațiilor de afaceri bilaterale. Ambasadorul a reamintit celor prezenți că Rusia desfășoară activități sistematice pentru crearea și dezvoltarea structurilor economice de integrare, cum ar fi Uniunea Economică Eurasiatică, BRICS și altele.

Ambasadorul Rusiei i-a chemat pe reprezentanții cercurilor de afaceri din România să trateze în mod critic acuzațiile mincinoase, puse în circulație de mass-media de trend majoritar, mainstream, la adresa Rusiei despre unele intenții imaginare de a submina fundamentele democrației occidentale, și să abordeze procesul de stabilire a cooperării comerciale de pe pozițiile unui calcul pragmatic clar.

La rândul lor, participanții români au vorbit în detaliu despre potențialul economic și investițional al regiunilor lor, manifestându-și interesul pentru dezvoltarea tradiției de relații comerciale și economice reciproc avantajoase cu Federația Rusă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A murit jurnalistul și poetul Lucian Avramescu. Avea 73 de ani și trăia retras în satul său natal

Cine a băgat în lege, pe furiș, permisiunea interceptării mesajelor private pe WhatsApp

Turism de lux pe bani publici: 7 senatori, printre care Gorghiu, Fenechiu, Bodog și Oprea, pleacă o săptămână în Dubai

Ministrul Florin Roman și-a plagiat lucrarea de disertație la master. Va gestiona 1,8 miliarde de euro din PNRR, pentru digitalizarea României

Decizie finală în procesul pe care Florin Cîțu i l-a intentat fratelui său

Încă un parteneriat dubios al Universității din Craiova: după Rusia lui Putin, China comunistă! Suspiciuni de spionaj, vulnerabilități de securitate

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (20). „Ar trebui să vă pun în fața plutonului de execuție!”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -