Acasă News Opinie. De ce Liviu Dragnea vrea să joace un rol principal într-o...

Opinie. De ce Liviu Dragnea vrea să joace un rol principal într-o piesă absurdă?

Cei care vor să înțeleagă cum funcționează Liviu Dragnea nu ar trebui să se gândească la acesta ca la un om politic, ci, mai degrabă, ca la un individ aflat într-o criză personală perpetuă, lipsit de perspective, prins într-o eternă luptă pentru a supraviețui.

Liviu Dragnea nu a fost niciodată un om politic. El a intrat în politică pentru a se îmbogăți. Nu a avut niciun ideal, ci doar obiective imediate: să câștige mai mult, să controleze fluxul de bere din Teleorman, să pună pe picioare scheme prin care să dreneze banii publici înspre propriile buzunare.

Pentru el nu a contat niciodată partidul, ci doar oportunitățile oferite de o poziție de putere. Și-a început cariera la PD pentru ca PSD să ajungă astăzi o unealtă în mâinile sale. Cum mai poate supraviețui un partid atât de legat de destinul celui mai contestat lider al său?

Strategia lui Liviu Dragnea este una de supraviețuire. Vrea să candideze la președinție ca să amâne un deznodământ natural, acela în urma căruia ar trebui să piardă controlul partidului ca o consecință a rezultatelor proaste la alegerile europarlamentare.

Nu-l interesează să câștige cât îl interesează să ajungă în turul doi, poziție din care își poate păstra poziția de lider al PSD.

Liviu Dragnea copiază în cele mai mici amănunte strategia politică a unui lider populist cu observația că nu a reușit să-și construiască un grup de susținători pentru că a încercat toate tipurile de discurs.

A fost un revoluționar de stânga după ce l-a dărâmat pe Ponta, apoi a devenit un creștin practicant, mare susținător al familiei tradiționale, apoi, s-a transformat într-un populist  care atacă străinii și multinaționalele, dar și un luptător împotriva „statului paralel”, un concept inventat în care sunt adunați toți inamicii săi reali sau imaginari.

În spatele acestui haos ideologic se ascunde multă prostie și ticăloșie, iar regimul PSD-ALDE a produs mult rău României.

Acesta fiind contextul, ridicolul nu-l poate opri pe Liviu Dragnea să posteze o imagine în care alături de Vâlcov, Tăriceanu, Bădălău și Teodorovici stă înghesuit la o măsuță cu niște hârtii în față și scrie un anunț despre un viitor luminos.

Iar dacă simțul ridicolului nu există, întrebarea e câți oameni îl mai iau în serios?

Dacă ne uităm pe ultimul sondaj dat publicității de PNL, 60% dintre votanții PSD par a privi cu suspiciune asemenea scamatorii din moment ce consideră că, sub conducerea lui Liviu Dragnea, România se îndreaptă într-o direcție greșită. Și, atunci, de ce tot acest spectacol în care actorii se bălăcesc în penibil?

Pare că doar asta le-a rămas. Un joc într-o piesă absurdă în care anunță un viitor luminos, iar în jurul lor se prăbușesc bucăți de țară. O căutare permanentă și obositoare de vinovați pentru a arăta cu degetul atunci când întreaga asistență știe cine e, de fapt, criminalul.

Niciun om zdravăn la cap nu-l poate lua în serios pe Liviu Dragnea, un politician condamnat pentru furt de voturi și deturnare de fonduri de la copiii defavorizați, sau pe Vâlcov, un fost primar care lua șpaga în pungi și ascundea tablourile prin cimitir, cum scrie în dosarul de urmărire penală întocmit de procurori.

Dar tot acest teatru absurd se joacă astăzi pe spinarea oamenilor care plătesc. În doi ani de guvernare PSD-ALDE, în ciuda promisiunilor, nu există nici cea mai mică îmbunătățire a calității vieții, mai mult, acest regim politic a provocat o criză economică din nimic.

A trecut aproape o lună din anul 2019, iar Guvernul Dăncilă nu a reușit să propună un proiect de buget.

Tot ce se întâmplă azi în jurul nostru, toate fisurile și prăbușirile nu sunt decât efectele ticăloșiei amestecate cu prostie care au prins România între ciocan și nicovală.

Cea mai mare responsabilitate pentru a rezolva această situație se află la toți cei care înțeleg pericolul. Restul, e tăcere!

Citiți  și

„Vor să pună mâna pe tiparniţa BNR! Vor să imprime bani ca să acopere gaura de la buget”

Veste proastă pentru Vîlcov, care nu are card bancar: dispar bancnotele „Bin Laden” de 500 de euro. Rămân „în circulaţie” lingourile de aur

Nimic nu mai merge în ţara asta! Gara de Nord, complet blocată din lipsă de curent electric. Trenurile au plecat cu ore bune de întârzieri

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările