Dan Andronic, patronul EVZ condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității în dosarul “Ferma Băneasa”, e așteptat să presteze 60 de zile la Centrul de Asistență Integrată pentru Adicții sau Direcția pentru Protecția Copilului Sectorul 3, scrie G4Media.ro.
Conform sursei citate, care a solicitat informațiile de la Curtea de Apel Brașov, Dan Andronic a fost luat în evidența Serviciului de Probațiune București și urmează să fie repartizat la una din cele două instituții unde va trebui să presteze muncă neremunerată, în contul daunelor aduse societății prin acțiunile sale infracționale.
Valoarea pagubelor făcute de grupul infracțional în care a fost băgat Andronic a fost estimată la 145 milioane de euro
Patronul EVZ și Capital a fost găsit vinovat, pe 17 decembrie anul trecut, de asocierea cu alte persoane, într-un grup infracțional organizat, în devalizarea terenurilor statului din Nordul Bucureștiului. În dosarul „Ferma Băneasa” au mai fost condamnați atunci așa-zisul prinț Al României Paul (3 ani și 4 luni cu executare – infractorul a fugit din țară), Remus Truică (fost șef de cabinet al premierului Adrian Năstase în perioada 2000-2004 – 7 ani cu executare), miliardarul israelian Benyamin “Beny” Steinmetz (5 ani cu executare – se ascunde în Israel, țară care nu l-a extrădat), consultantul politic israelian Tal Silberstein (5 ani cu executare – aceeași situație, e în Israel și autoritățile nu-l extrădează), avocatul Robert Roșu, de la Țucă Zbârcea și Asociații (5 ani cu executare).
Valoarea terenurilor fostei ferme regale de la Băneasa și a păsurii Fundu Sacului din Snagov, pe care cei de mai sus s-au asociat să le fure de la stat, a fost evaluată la 145 milioane euro. Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus confiscarea terenurilor respective.
Patronul EVZ și Capital e sub supravegherea autorităților 4 ani, ca să nu recidiveze
Dan Andronic, care avea misiunea să acopere mediatic acțiunea grupului prin intermediul trustului său de presă și a influenței pe care o avea în mass-media, a scăpat cel mai ieftin.
Acum, pe lângă cele 60 de zile de muncă în folosul comunității, el va fi supravegheat 4 ani de autorități și este obligat să se prezinte la Serviciul de Probațiune de câte ori e convocat, să anunțe când își schimbă locuința și când pleacă mai mult de 5 zile de acasă și să comunice informațiile și documentele care permit controlul mijloacelor sale de existență.
Dan Andronic n-are voie să ocupe funcții publice în următorii doi ani.