„Dacă ne-au mărit salariile, trebuie să fim sclavii lor?!” Replica actorilor demni faţă de atacul PSD-ALDE la România statului de drept

2
695
Protestul de la Teatrul Național București

Toată România normală la cap are dreptul să se revolte faţă de atacul concertat la siguranţa naţională desfăşurat de puterea PSD-ALDE. Nu doar magistraţii au realizat ce pericol imens paşte România, dacă atacul la democraţie nu va fi curmat curând, ci tot mai multe categorii sociale care nu sunt obişnuite să facă sluj în faţa baronilor politici.

Actorii au demonstrat weekend-ul trecut că le pasă de ţara în care vor să trăiască şi au ieşit la proteste în faţa sălilor de spectacol. Protestul actorilor a fost imediat batjocorit de PSD şi ALDE, prin vocile unor baroni incapabili să facă altceva în viaţă decât să trăiască pe spinarea oamenilor de rând.

„Sunt aproape deloc convins că actorii, evident, personalităţi artistice, unele de marcă, ştiau foarte bine ordonanţa împotriva căreia protestau şi că acea ordonanţă cuprindea prevederi care îi afecta direct. Haideţi să fim serioşi un pic totuşi în ţara asta”, a afirmat liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Actorul Mihai Călin, din Bucureşti, le-a răspuns în această seară baronilor PSD-ALDE care i-au atacat colegii.

 • Noi, actorii, suntem obligaţi de meserie să ne întrebăm în fiecare moment de unde vin şi unde mă duc. Ce spun, de ce spun ceea ce spun şi să găsesc motivaţiile a ceea ce spun ceilalţi în fiecare clipă. Ei aşa gândesc, într-un stil de stăpâni pe tarlaua lor. Adică, ţi-am mărit salariul, ce mai vrei? Oameni buni, nu vă daţi seama că este nedemn, doar pentru că ţi-am mărit salariul trebuie să fii sclav?”
 • „Domnilor de la PSD, de doi ani de zile sute de oameni s-au apucat să studieze sute de legi, iar noi ne inspirăm din ce vedem în presă, de la analişti care au studiat. Au intrat în noi aceste analize, este o problema de credibilitate. Eu îi cred.”
 • „Ce credibilitate au însă aceşti oameni care conduc de 10-15 ani cele mai sărace zone ale României. Dacă acasă la ei nu i-au scos din sărăcie pe oameni, ce vor face la vârful ţării?”
 • „Noi nu am analizat OUG 7 sau tot ce aţi făcut în ultimii doi ani în chip savamolnic, fără consultare. Noi am avut un act de solidaritate faţă de mii de magistraţi, care au ieşit în stradă. Sunt luni de zile în care magistraţii au tras semnale de alarmă, noi i-am ascultat şi îi credem pe ei, nu pe voi”, a declarat Mihai Calin la Realitatea TV.

CITIŢI ŞI:

Victor Rebengiuc, admirabil la 86 de ani. Zeci de actori, solidari cu magistrații. Marș de 3.000 de oameni în Capitală

Actorii se solidarizează cu magistrații. Își vor aștepta spectatorii în fața teatrului, cu banderole albe, înaintea spectacolului

 

 

 

2 COMENTARII

 1. Victor Rebengiuc, Oana Pelea, Mihai Calin, Marius Manole si ceilalti actori, au inteles perfect, inaintea altor categorii de intelectuali, inaintea altor categorii profesionale ca tara are nevoie de ei.
  Vedem si cu aceasta ocazie ca inteligenta, cultura, sensibilitatea, spiritul evoluat sunt cele spre care trebuie sa privim, cele care ar trebui sa ne conduca, nu tagma rudimentara si corupta care a acaparat tara in acesti 30 de ani.
  Eu cred ca alta ne era evolutia, daca dupa revolutie tara era condusa de intelectuali luminati.
  Dar atunci, cand lumea era dezorientata, au aparut niste tupeisti care o faceau pe cunoscatorii in ale capitalismului occinental si oamenii i-au crezut. De-alde Brucan, Petre Roman, Severin si alti impostori s-au bagat in fatza si au inceput sa hacuiasca destinul tarii. Oamenii luminati, autoexigenti, patrioti, s-au dat deoparte, crezand ca nu sunt suficient de pregatiti si Romania a incaput in mainile pragmaticilor rudimentari, afaceristilor hotomani, care au invadat si politica, statul.
  In realitate, nimic nu era atunci mai important decat bunul simt, buna credinta, inteligenta superioara. Ca si acum!

 2. Maçoneria a construit salarii fezabile pentru oamenii care merită a merge mai departe. Nimeni contestă Maçoneria. Nimeni nu contestă maçoneria. Maçonii sunt specia de oameni speciali. Dau salarii bune şi nu fac războaie cu arabii.

  Maçoneria e justiție şi banii dolarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here