Pofta ce-au poftit-o! N-au fost ei câtuşi de puţin favoriţii românilor în sondaje, dar la ceva tot s-au clasat printre primii. Viorica Dăncilă şi Alexandru Cumpănaşu se află pe primele două locuri în topul căutărilor din ultima lună pe Google, printre candidaţii la Preşedinţia României.
Un studiu realizat de agenţia de marketing online şi SEO TargetWeb arată că Dăncilă şi Cumpănaşu sunt urmaţi de Teodor Paleologu şi Klaus Iohannis în ceea ce priveşte numele puse de români pe celebrul browser de internet.
Însă pentru Cumpănaşu şi Dăncilă, acest top nu e deloc un motiv de mândrie. Unul dintre motivele pentru care primul a fost căutat pe internet este tocmai acela că românii au vrut să se lămurească despre felul în care acesta s-a agăţat de familia fetei ucise la Caracal, pentru a-şi face imagine politică.
Iar Viorica Dăncilă, numită şi „regina gafelor”, a devenit deja celebră pentru ipostazele hilare în care apare în public sau pentru exprimările sale devenite virale pe internet. De altfel, numele ei a fost căutat masiv pe internet în perioada moţiunii de cenzură deoarece mulţi români îşi dorea ca Guvernul să pice la moţiunea de cenzură.
Topul căutărilor printre candidaţii la Preşedinţie, în ultimele 30 de zile
– Alexandru Cumpănaşu: 119.600 căutări (84,6% dintre căutări au fost realizate în România, 2,3% sunt căutări realizate în Marea Britanie, iar alte 2,3% în Italia)
– Viorica Dăncilă: 108.870 căutări (81,4% dintre căutări au fost realizate în România, 2,7% în Germania, iar 2,1% în Marea Britanie);
– Theodor Paleologu: 87.720 căutări (85,2% din căutări realizate în România, 2,4% în Marea Britanie, 2,2% în Germania).
– Klaus Iohannis: 75.260 de căutări (80,7% dintre căutări au fost realizate în România, 2,5% în Germania, 1,9% în Marea Britanie);
– Mircea Diaconu: 43.150 (85,1% dintre căutări au fost realizate în România, 2,9% în Marea Britanie, 2,5% în Germania).
– Viorel Cataramă: 20.150 căutări (87,8% dintre căutări au fost realizate în România)
– Kelemen Hunor: 5.130 căutări (82,4% dintre căutări au fost realizate în România, 6,1% în Ungaria, 2,1% în Germania).
Pentru Dan Barna, Ramona Ioana Bruynssels, Cătălin Ivan, Bogdan Stanoevici, John-Ion Banu, Sebastian-Constantin Popescu, Ninel Peia nu au fost identificate volume semnificative de căutare, notează Mediafax.
Situaţia pe căutări pentru partide politice
Din punct de vedere al partidelor politice, situaţia este următoarea: USR: 32.780 căutări; PSD: 22.200 căutări; PNL: 8.100 căutări; PMP: 4.570 căutări; PLUS: 3.600 căutări; UDMR: 2.330 căutări.
Top 6 întrebări pe Google referitoare la alegerile prezidenţiale:
Cine este Alexandru Cumpănaşu?
Cine este Dan Barna?
Cine câştigă Alegerile Prezidenţiale 2019?
Când sunt alegerile?
Cine este Mircea Diaconu?
Cine candidează la preşedinţie?
Românii au căutat pe Google masiv cuvântul cheie „Alexandru Cumpanasu” după dată de 26 Iulie, din cauza tragediei de la Caracal, dar şi numele Viorica Dăncila în perioada 10-12 octombrie, din cauza moţiunii de cenzură.
ACOLOOO…, NU AU DECAT SA RAMANA… PRIMII !!!!!
La NUMARUL-de-VOTURI (!) sa fie… ULTIMIIIIII (!!!!!), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!
domnul Parvu ma bucur ca va intalnesc iarasi ….intru aici si hop! ce sa vezi? Paul Parvu ..