Cum să cureți interiorul mașinii tale într-un mod cât mai rapid și eficient

0
384

Există șoferi care-și duc constant mașina la spălătorie, o lasă acolo și o ridică atunci când este gata, dar și șoferi care preferă să-și curețe singuri mașina, considerând că ”nimeni nu o face mai bine decât ei”.

Chiar dacă curățarea mașinii îți aduce o doză mare de satisfacție, s-ar putea ca în unele momente să constați că durează prea mult. Așa că am pregătit pentru tine câteva sfaturi, care te vor ajuta să-ți cureți interiorul mașinii mult mai repede și mai eficient.

Începe cu aspirarea mașinii!

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să strângi gunoaiele din mașină și să aspiri foarte bine tot interiorul mașinii, de la scaune la tapițerie, preșuri, podele etc. După ce aspiri cu grijă întreaga mașină, vei vedea că deja lucrurile arată mult mai bine.

Unii șoferi lasă aspirarea mașinii pe ultimul loc, fără să se gândească că de fapt, la final, prin aspirare, vor împrăștia praful în interiorul mașinii și vor face ca toată munca realizată până în acel moment să fie în zadar.

Ocupă-te de tapițeria mașinii!

Oricât de multă grijă ai avea de mașina ta, inevitabil vor ajunge tot felul de pete sau urme de murdărie pe tapițerie. Când vine vorba de curățare tapițerie auto, lucrurile sunt mai complicate, pentru că dacă nu folosești metodele sau produsele potrivite, s-ar putea să strici aspectul tapițeriei și mai tare.

Dacă nu ai mai curățat tapițeria mașinii de pete până acum, sfatul nostru este să lași această sarcină în mâinile profesioniștilor. Există multe ateliere de detailing auto care se ocupă de readucerea tapițeriei la aspectul inițial, însă ar trebui să știi că astfel de servicii sunt destul de costisitoare.

Mai ai însă încă o variantă, mai accesibilă ca preț, dar cu rezultate la fel de bune – poți apela la o firma de curatenie dotată cu echipamentele și produsele necesare pentru curățarea petelor. Poți lăsa tapițeria mașinii la final și să te ocupi în continuare de restul elementelor interioare.

Curăță bordul, volanul și restul elementelor din plastic!

Pentru a curăța elementele din plastic, ai nevoie de o cârpă din microfibră și de o soluție specială, anti-statică, care nu lasă urme și redă aspectul inițial al interiorului mașinii tale.

Nu uita că aceste zone sunt cele mai expuse murdăriei, dar și razelor soarelui, deci necesită o îngrijire atentă și o curățare pe măsură!

Curăță ușile și geamurile!

Nu uita nici de uși și de geamuri – mulți șoferi au impresia că procesul de curățenie al mașinii se termină la tapițerie și bord, însă și ușile și geamurile necesită o spălare temeinică pe interior. Poți folosi tot o cârpă din microfibră și un produs special pentru ușile și geamurile mașinii (în cazul geamurilor poți folosi chiar o soluție de geamuri clasică, pe care o folosești și în casă).

Dacă îți stabilești un plan și ai produsele necesare pentru curățarea mașinii, vei vedea că totul va merge mult mai rapid. În plus, dacă te decizi să apelezi la o firmă pentru curățarea tapițeriei, poți considera că jumătate din treabă este deja făcută.

Nu ne mai rămâne altceva de făcut decât să-ți urăm mult spor! La final, mașina ta va străluci de curățenie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here