Cum să creezi un decor „instagramabil” în camera de zi

0
68

În era digitală, frumusețea vizuală joacă un rol tot mai important în amenajarea interioară. Iar camera de zi, fiind unul dintre spațiile centrale ale locuinței, devine adesea subiectul fotografiilor pentru rețelele de socializare.

Dacă dorești să-ți transformi camera de zi într-un spațiu potrivit pentru poze care să atragă atenția, ai ajuns în locul potrivit. Descoperă în continuare câteva idei care să te inspire!

Alege un mobilier estetic!

Pentru un decor de revistă în locuința ta, poți alege o bibliotecă accesorizată cu diverse obiecte decorative, care să iasă în evidență în fundalul fotografiilor tale. De exemplu, pe lângă cărți, poți adăuga în biblioteca ta statuete sculptate de mici dimensiuni, lămpi decorative sau ghivece cu plante verzi.

De asemenea, pentru a adăuga un plus de personalitate decorului tău, folosește-te de o canapea sau fotolii statement! Poți opta pentru o canapea cu design inovator, scaune în culori îndrăznețe sau pentru șezlonguri elegante din piele ecologică.

Alege un sistem de iluminare potrivit!

Iluminarea joacă un rol important în crearea unui decor atractiv. Alege surse de lumină adecvate, cum ar fi lămpi de podea sau de masă, și asigură-te că ai o lumină ambientală plăcută, dar și surse de iluminare focalizată, pentru a evidenția anumite elemente decorative sau colțuri ale camerei!

Pentru sesiunile foto, poți să folosești o lumină profesională pentru studio sau chiar un kit de studio pentru fotografie. În acest mod, vei putea obține fotografii profesionale fără să investești prea mult buget.

Optează pentru o paletă de culori atrăgătoare!

Alege culori și nuanțe care se potrivesc stilului tău și care creează o atmosferă plăcută! Poți alege o combinație de culori contrastante sau să te orientezi spre tonuri neutre. De exemplu, poți alege o combinație clasică de alb și auriu care să adauge un plus de eleganță cadrelor tale. Folosește albul ca bază pentru a crea un aspect curat și luminos, iar auriul ca accent prin detalii precum ramele de tablouri, lămpi sau perne decorative.

O altă combinație potrivită, dar de data aceasta reconfortantă, presupune folosirea nuanțelor de albastru și verde mentă. Alege o vopsea pentru pereți sau un tapet albastru deschis și adaugă plante de interior, perne sau obiecte decorative de culoare verde, pentru a obține efectul dorit!

Alegerea unei palete de culori atrăgătoare, a unui mobilier estetic și a unui sistem de iluminare potrivit pentru camera de zi, poate să contribuie la obținerea unor fotografii profesionale. Folosește-te de ideile prezentate în acest articol și obține decorul dorit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here