Cum „curtează” Cîţu USR, PSD şi AUR înaintea moțiunii de cenzură: „S-a creat o coaliţie a iresponsabililor, în care anti-vacciniştii stau la masă cu vacciniştii, pro-europenii cu anti-europenii, doar pentru a da jos un guvern liberal”

2
657
Florin Cîțu vorbind aprig după ce a fost vaccinat cu a treia doză

Premierul Florin Cîţu critică 3 dintre cele 5 partide parlamentare – USR-PLUS, PSD şi AUR -, acuzându-le că au creat în România „o coaliţie a iresponsabililor, o coaliţie bizară, în care anti-vacciniştii stau la masă cu vacciniştii, pro-europenii cu anti-europenii, doar pentru a da jos un guvern al liberalilor”.

Premierul Florin Cîţu consideră, în mod just, că liderii politici ar trebui „să se dezică total” de cei care au campanii anti-vaccinare.

Despre moţiunea de cenzură care urmează să fie votată marţi, Cîţu spune, frizând absurdul, că USR-PLUS, PSD şi AUR au creat „o coaliţie a iresponsabililor, o coaliţie bizară, în care anti-vacciniştii stau la masă cu vacciniştii, pro-europenii cu anti-europenii, doar pentru a da jos un guvern al liberalilor”.

A vota o moțiune de cenzură nu înseamnă a face o coaliție cu alte partide care – din cu totul alte motive – votează aceeași moțiune de cenzură.

De altfel, însuși Cîțu a declarat, după Congresul PNL, că va negocia „cu toate partidele din Parlament” obținerea unei majorități – fie ea și de conjunctură – care să salveze Guvernul său de la demitere.

Iar „iresponsabili” nu sunt cei care vor să demită un guvern prin moțiune de cenzură (instrument perfect constituțional), ci aceia care au avut o majoritate parlamentară și au făcut-o praf, deși au fost avertizați să n-o facă!

„Superman” s-a resemnat?!

„Această coaliţie nu are un Plan B pe care să-l prezinte românilor. Cei de la PSD spun că nu vor să vină la guvernare, cei de la USR-PLUS spun că vor cu cei pe care-i dau jos, iar cei de la AUR nu vor nimic. Aceată coaliţie trebuie să ne spună ce vrea de la România”, a declarat duminică Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă, după ce s-a vaccinat cu a treia doză, la Spitalul Militar Central.

Premierul, care în ultima vreme s-a tot crezut „Superman” pe Facebook, apreciază că „paşii următori trebuie să-i vedem de la PSD, AUR şi USR-PLUS”.

„Orice se întâmplă după ziua de marţi este responsabilitatea celor de la USR, PSD şi AUR (…) Eu spun că toate opţiunile sunt pe masă după ziua de marţi”, a declarat liderul PNL, părând resemnat în fața moțiunii de cenzură.

„Au fost necinstiţi, nu au fost oneşti cu românii! Pentru USR nu există niciun fel de scrupule”

Cîțu acuză USR-PLUS de ipocrizie: „Dacă USR ar fi spus vreodată că vor vota alături de AUR şi PSD să dea jos Guvernul PNL, niciodată nu am fi făcut coaliţie cu USR. Au fost necinstiţi, nu au fost oneşti cu românii şi vedem că pentru USR nu există niciun fel de scrupule”.

„Cinstit” a fost doar premierul, când a executat miniștri ai USR-PLUS încălcând protocolul de funcționare a coaliției, document pe care el însuși îl semnase cu câteva luni în urmă.

Și, apropo: dacă „niciodată” nu ar fi făcut coaliție cu USR-PLUS, cu cine ar fi reușit să încropească majoritatea? Cu PSD sau cu AUR? Sau matematica parlamentară nu mai contează?!

Moţiunea de cenzură depusă de PSD va fi votată marţi, iar USR-PLUS și AUR au anunţat că o vor vota. În aceste condiții, căderea Guvernului Cîțu pare iminentă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tragedie la Milano: cel mai bogat român a murit împreună cu soția sa și fiul lor, în avionul prăbușit peste o casă! Aeronava era pilotată de fiul miliardarului rezident la Monte Carlo

* În avionul prăbușit la Milano se afla și bebelușul de câteva luni pe care tocmai îl botezase miliardarul Dan Petrescu

* Orban amenință că-și face partid! „Iohannis a rămas repetent. Parcă a fost înlocuit cu o sosie”

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* CTP: „Ești președintele țării de 7 ani și spui că «statul a eșuat»? În loc să spui: «Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat»”

* Cîțu l-a demis pe șeful USR-ist din Sănătate pentru că n-a făcut ceea ce însuși Cîțu i-a interzis prin OUG!

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Furioasă că a pierdut președinția USR-PLUS, „tabăra Barna” a impus radierea „PLUS”: partidul se va numi USR!

* FOTO. Noua Arcă a lui Noe: yachtul nuclear al salvării planetei. Vor urca în el doar bogaţii lumii şi experţii în schimbări climatice

* 6 mari surprize în fotbalul european. Ce au pățit Real Madrid, Bayern, PSG, Ajax, Benfica și Zenit – toate, echipe de Liga Campionilor

2 COMENTARII

  • Spor la negocieri cu PSD si AUR. Poate luati si voi Cultura si Sportul.
   Voi nici acum nu ati inteles mai baieti in ce rahat v-ati bagat singuri, din prostie si aroganta?
   Se joaca astia cu voi cum vor.
   Ati iesit de la guvernare, OK. Dar cand te apuci sa improsti cu rahat toata ziua, in toate directiile, nu prea mai ai ce sa negociezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here