Criza din Venezuela. SUA dezvăluie că Rusia a blocat fuga lui Maduro din ţară cu avionul!

0
4498

Statele Unite au semănat îndoieli cu privire la stabilitatea conducerii chaviste a Venezuelei, sub comanda dictatorului Nicolas Maduro.

Consilierul pentru Securitate Națională al Casei Albe, John Bolton, a declarat că trei personaje-cheie ale regimului Maduro au asumat în această dimineaţă, în discuţii secrete cu Opoziţia, că Maduro ar trebui să abandoneze pacifist puterea. Este vorba de ministrul Apărării, Vladimir Padrino, șeful Curţii Supreme, Mikael Moreno, şi şeful Gărzii Naţionale, general Rafael Hernández Dala.

Într-un mesaj care poate fi parte a conversațiilor secrete sau doar o piesă din războiul psihologic împotriva regimului de la Caracas, Bolton a cerut celor trei lideri să „își îndeplinească angajamentele“ și să-l abandoneze pe Maduro, relatează El Pais.

Ieri seară, secretarul de stat Mike Pompeo a spus la televizor că Maduro și-a pregătit deja fuga din ţară, dar că Moscova l-a oprit să facă asta. „Cu ceva timp în urmă, nimeni nu l-a văzut pe Maduro, avea un avion gata să plece în această dimineață și rușii i-au spus să rămână”, a declarat șeful diplomației, citat de CNN.

Câteva minute mai devreme, Donald Trump a avertizat regimul cubanez, pe care SUA îl consideră esențial în menținerea lui Maduro la putere, că dacă „trupele și milițiile“ sale nu încetează operațiunile la Caracas, atunci SUA vor aplica un „embargo complet“ pe insula din Caraibe.

Astăzi, de 1 Mai, Opoziţia a convocat poporul la ample manifestaţii de stradă împotriva dictaturii chaviste.

Ieri, au avut loc înfruntări între manifestanţi şi trupele fidele dictatorului, din care au rezultat răniţi, dar numărul lor nu e clar.

CITIŢI ŞI:

VIDEO. Venezuela – REVOLUŢIA în direct. Armata trece de partea poporului, Rusia îi cere să-l apere pe dictatorul Maduro 

CRIZA din Venezuela, minut cu minut. Primul rănit de glonţ. Putin intervine în favoarea dictatorului. Diaspora a strâns bani pentru a crea o armată de 5.000 de militari, care să-l înlăture pe Maduro cu sprijinul SUA

VIDEO. Venezuela – REVOLUŢIA în direct. Armata trece de partea poporului, Rusia îi cere să-l apere pe dictatorul Maduro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here