Nebunul Venezuelei pierde teren. Leopoldo López, liderul Opoziţiei, eliberat din arest! „Momentul este acum! Începe faza finală a Operaţiunii Libertate”

1
2455

Liderul opoziției din Venezuela, Leopoldo López, care a fost în arest la domiciliu, a fost eliberat într-o acțiune pusă la cale de Juan Guaidó, recunoscut ca președinte al țării sud-americane de către Adunarea Națională și de peste 50 de țări.

Contând şi pe sprijinul unor segmente ale forțele armate, Guaidó a transmis un mesaj video pe Twitter, în care a afirmat: „Momentul este acum”!

Nicolas Maduro și tabloul predecesorului său, Hugo Chavez

Preşedintele ales al Venezuelei, care nu-şi poate exercita funcţia din cauza dictatorului Nicolas Maduro (alăturat), apare în înregistrare alături de Leopoldo López și înconjurat de bărbați înarmați îmbrăcaţi în uniforme militare. „În acest moment mă întâlnesc cu principalele unități militare ale forțelor noastre armate, începând cu faza finală a Operațiunii Libertate”, a spus el într-un tweet ulterior.

În videoclip, președintele interimar solicită mobilizarea cetățenilor Venezuelei împotriva regimului urmaşilor lui Hugo Chavez. Guaidó a convocat pentru această miercuri, 1 mai, un mare marș de protest.

„În acest moment, angajații publici pentru reconstrucția suveranității, soldații patrioți curajoși, bărbații curajoși atașați de Constituție ni s-au alăturat, la chemarea noastră, și ne-am regăsit cu toţii, în siguranță, pe stradă. Astăzi, Forțele Armate sunt pe partea poporului, pe partea Constituției „, a spus el.

Guaidó a lansat acest mesaj din baza aeriană La Carlota, unde a invitat la „încetarea definitivă a uzurpării puterii” de către regimul lui Maduro.

„Au fost ani de sacrificiu, persecuție și frică. În calitate de comandant legitim al forțelor armate, îi convoc pe soldați, toți și toate, pe familia noastră militară, să ne însoțească în această acţiune în spiritul Constituției și al luptei nonviolente”.

Leopoldo López (Caracas, 29 aprilie 1971) a fost arestat în februarie 2014 și condamnat în septembrie 2015 pentru a executa o pedeapsă de aproape 14 ani de închisoare sub acuzația de conspirație pentru comiterea unei infracțiuni, instigare și distrugere a proprietății publice. El a fost închis la penitenciarul Ramo Verde, până în iulie 2018, când i s-a acordat dreptul unei pedepse mai blânde, cu închisoare la domiciliu.

Schimbarea a fost posibilă graţiei procesului de mediere cu regimul de la Caracas, realizat de fostul președinte al guvernului spaniol, José Luis Rodríguez Zapatero. De atunci, opozantul a stat în arest la domiciliu.

1 COMENTARIU

  1. Ieri la cimitir am pozitronat pe Nicolas Maduro şi pe Juan Guaido dar poporul une Venezuelan l-a readus verde pe une Juan Guaido. Sunt mulțumit de popor.

    Diavolul Olivian Simion

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here