Coșmarul rușilor în Herson: „Logistica și legăturile de transport inamice sunt atât de lovite, încât nu-și mai pot aduce alte rezerve”

0
6900
Herson are o poziție-cheie, aflându-se la vărsarea Niprului în Marea Neagră

Pentru ocupanții ruși se prefigurează un uriaș dezastru în regiunea Herson. Ei nu mai pot să-și completeze rezervele de muniție pe nicio rută! Toate traseele se află sub controlul de foc al armatei ucrainene. Anunțul a fost făcut la o televiziune din Kiev de purtătorul de cuvânt al forțelor de apărare Sud, Natalia Gumeniuk, fiind preluat de site-ul Obozrevatel.com.

Natalia Gumeniuk: „Continuăm bătăliile poziționale, distrugem inamicul în privința logisticii lui. A posibilităților, capacităților lui. Depozitele de muniție sunt aruncate în aer. Punctele de trecere cu pontoane explodează. Asta înseamnă că logistica și legăturile de transport inamice sunt lovite atât de mult, încât ei nu-și mai pot aduce alte rezerve. Mai există câteva rute de transport pe care le-ar putea folosi ipotetic, dar și ele sunt sub controlul nostru de foc”.

Disperați de contraatacurile ucrainenilor, rușii încearcă să folosească alte rute de transport pentru a se aproviziona cu muniție și echipamente militare în zona Herson. S-a remarcat recent deplasarea unui convoi uriaș de-a lungul autostrăzii Tavrida, venit dinspre podul Kerci către Ucraina continentală.

Natalia Gumeniuk: „Acestea sunt tocmai încercările despre care am vorbit și acele rute de transport și logistică aflate, de asemenea, sub controlul nostru de foc. Înțelegând nevoia de vești pozitive, încă îi pregătim pe toți să aștepte acest moment, pentru că fericirea iubește tăcerea”.

Oficialul ucrainean a lăsat astfel să se înțeleagă că este vorba, așa cum s-a scris deja, despre o operațiune secretă de contraofensivă în sudul țării invadate. În acest sens, conducerea de la Kiev evită să furnizeze orice fel de informații care ar putea pune în pericol desfășurarea grelei misiuni de eliberare a teritoriilor ocupate de ruși.

Obozrevatel.com: „Gumeniuk i-a îndemnat pe jurnaliști, bloggeri, politicieni și cetățenii de rând să țină cont de cerințele armatei și să nu ridice în mod public problema contraofensivei din regiunea Herson până la declarațiile oficiale ale Statului Major, Ministerului Apărării sau conducerii politice de vârf a statului. În același timp, ea a confirmat că începutul contraofensivei din regiunea Herson a avut loc pe 29 august. subliniind că operațiunea militară necesită tăcere”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un senator putinist și-a persecutat fiica de 25 de ani pentru că s-a opus invaziei din Ucraina. Fata a fugit din Rusia în Georgia

* Șoc în Caucaz: Kadîrov anunță că va fi debarcat de la conducerea Ceceniei! „Timpul meu a venit, până nu mă vor izgoni. Sunt deja bătrân”

* Translatorul lui Gorbaciov: „A murit șocat și năucit, devastat emoțional și psihologic” de războiul pornit de Putin în Ucraina

* „A căzut” de la fereastră și directorul LukOil, oligarhul Maganov, care criticase deschis invadarea Ucrainei

* Colonelul Turcescu reacționează printr-o diversiune după ce Societatea Timișoara i-a retras premiul din 2005

* „Cârtițele” AUR din presă: Ciutacu, Turcescu, Dan Diaconescu. Cei trei au participat la paranghelia propagandistică a lui George Simion, susținută grețos de RTV

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* În 10 luni de guvernare PSD-PNL, pensiile speciale au crescut în medie cu 438 de lei, iar cele obișnuite cu 3 lei, anunță Cătălin Drulă (USR)

* „Dinastia Piedone”: PSD ar susține beizadeaua primarului pușcăriaș să-i ia locul acestuia în fruntea Sectorului 5! Tatăl și fiul sunt, de fapt, pionii oligarhului Dan Voiculescu

* Istoricul Armand Goșu: „Politic și administrativ, suntem undeva în fundul Evului Mediu. Vin occidentalii la noi cu sacii de bani și ne bat la ușă, «Hai, modernizați-vă!», și senzația e că elita politică românească nu e acasă“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here