vineri, aprilie 12, 2024
AcasăNewsO GUVERNARE PIERDUTĂ. Replici memorabile din ultima ședință de coaliție, înaintea moțiunii...

O GUVERNARE PIERDUTĂ. Replici memorabile din ultima ședință de coaliție, înaintea moțiunii de cenzură. Pariul propus de ministrul Drulă

-

Şedinţa de vineri seara a coaliţiei de guvernare a fost una extrem de tensionată, conform surselor Adevarul.ro, coroborate cu alte surse politice. N-a existat nicio șansă de înțelegere, cele două tabere nici nu acceptau să discute pe tema „a fi sau a nu fi Florin Cîțu prim-ministru”. Au fost și câteva apeluri la calm, dar nimeni nu era dispus să le audă.

Primul care a luat cuvântul în şedinţa coaliţiei a fost vicepremierul Dan Barna, care a subliniat că s-a ajuns la un moment foarte delicat al colaborării cu PNL.

Peronaje care au avut replici consemnate în reconstituirea de mai jos:

 • Florin Cîțu – senator PNL, prim-ministru
 • Ludovic Orban – președintele PNL și al Camerei Deputaților, fost prim-ministru
 • Rareș Bogdan – europarlamentar, prim-vicepreședinte PNL
 • Raluca Turcan – deputat, ministul Muncii, prim-vicepreședinte PNL
 • Dan Barna – deputat, vicepremier, copreședinte al USR-PLUS
 • Dacian Cioloș – europarlamentar, copreședinte al USR-PLUS, fost prim-ministru
 • Cătălin Drulă – deputat USR-PLUS, ministrul Transporturilor
 • Ionuț Moșteanu – deputat USR-PLUS
 • Kelemen Hunor – deputat, vicepremier, președintele UDMR
 • Varujan Pambuccian – deputat Minorități

Replici din ședința coaliției

Dan Barna (USR-PLUS): „Ultimele zile au arătat că prezenţa USR-PLUS nu mai este nici respectată, nici susţinută. «Anghel Saligny» putea să mai fie un subiect de discuţie şi puteam merge mai departe. Dar chestiunea cu ministrul Justiţiei este un mesaj foarte clar, după episodul Vlad Voiculescu, care e exact identic. O dată la trei luni, mesajul lui Florin Cîţu este că «îl împuşc pe următorul». USR-PLUS vrea să continue în această coaliție, cu PNL și UDMR, dar cu un alt prim-ministru. USR-PLUS nu va mai face parte dintrun guvern condus de Florin Cîțu”.

Dacian Cioloș (USR-PLUS): „Subiectele PNDL, pensii speciale, SIIJ, rectificarea – toate au fost puse într-o succesiune la ultima şedinţă. Din păcate, cu Florin Cîţu nu mai putem construi pe încredere. USR-PLUS nu are intenţia de a face o altă majoritate, cu alte partide, dar nici cu Florin Cîțu. Așteptăm o altă variantă de prim-ministru”.

- Advertisement -

Ludovic Orban (PNL): „Poziţia partidului pe care îl conduc este una foarte clară, de susţinere a lui Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru. Nu dorim să fie afectată coaliţia de guvernare”.

Florin Cîţu (PNL): „L-ați mandatat pe Stelian Ion să nu dea aviz pentru OUG cu PNDL, și nu e corect. Am spus că acesta este un şantaj. Eu, ca prim-ministru, nu accept să fiu șantajat”.

Dacian Cioloș (USR-PLUS): „V-am spus eu aşa ceva, că l-am mandatat pe Stelian să nu dea aviz?”

- Advertisement -

Florin Cîţu (PNL): „Am spus că este un şantaj la limita penalului.

Cătălin Drulă (USR-PLUS): „Noi, cei de la USR-PLUS, nu am venit la şedinţa coaliţiei pentru a negocia poziţia domnului Cîţu ca prim-ministru. Nu ştie să acţioneze decât prin agresivitate şi ameninţări”.

Kelemen Hunor (UDMR): „Trebuie depășit acest impas. Orice altă formulă de coaliţie decât cea actuală ar fi una toxică. Și unii, și alții (cei de la PNL și USR-PLUS – n. red.) ați acţionat astfel încât nu v-ați mai lăsat niciun spaţiu de manevră”.

Rareș Bogdan (PNL): „Pentru PNL nu există altă opţiune decât Florin Cîţu. Îţi spun, Cătălin (Drulă – n. red.), tonul tău este foarte nepotrivit. Dacă o făceai cu mine, nu mai erai în Guvern. Negocierea cu AUR e toxică, asocierea cu ei este extrem de regretabilă”.

Cătălin Drulă (USR-PLUS): „Eu pun pariu pe o sticlă de vin că o să veniţi cu alt premier”.

Varujan Pambuccian (Minorități): „Aşa cum arată lucrurile acum, ne îndreptăm spre un eşec. În momentul de faţă nu există decât două variante: această coaliţie sau alegeri anticipate, pe care nu cred că le vreţi. Nu văd alternativă la actuala coaliţie, sunteţi condamnaţi să fiţi împreună, şi noi alături de voi. Haideţi să încercăm să găsim o soluţie de pace, nu una care să escaladeze în război”.

Raluca Turcan (PNL): „Eu zic să nu fie luată nicio decizie în această seară. Îi invit pe colegii de la USR-PLUS să se mai gândească la solicitarea de schimbare a lui Florin Cîţu din funcţia de premier. Noi nu putem da înapoi. Cred că cea mai înţeleaptă decizie ar fi să vă gândiţi şi voi, să ne gândim şi noi care ar fi paşii următori. Eu cred că trebuie să vă mai gândiţi şi să analizaţi şi mutările următoare, pentru că o să vă coste dacă vă poziţionaţi alături de PSD şi AUR”.

Ionuţ Moşteanu (USR-PLUS): „Apreciem grija pe care ne-o purtaţi”.

Dan Barna (USR-PLUS): „Este singura opţiune pe care ne-o lăsaţi (refuzul de a-l mai accepta pe Cîţu prim-ministru – n. red.), ne-aţi pus la colţ”.

Florin Cîţu (PNL): „Foarte transparent am spus în urmă cu trei săptămâni că PNL nu poate fi şantajat. În seara aia mi-ai spus foarte clar că i-ai dat mandat lui Stelian Ion să nu dea aviz. Ţi-am spus că e şantaj”.

Dan Barna (USR-PLUS): „De ce nu m-ai remaniat pe mine?”

Cătălin Drulă (USR-PLUS): „Nici eu nu am dat aviz” (pentru programul „Anghel Saligny”).

Ludovic Orban (PNL): „Eu te-aş fi remaniat şi pe tine”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis se plasează clar de partea lui Cîțu. Atac dur la adresa USR-PLUS: „s-a discreditat iremediabil”, „trădează voința cetățenilor”, „gesturi politice iresponsabile”

* Radiografie necruțătoare făcută de Orban lui Cîțu. „Cea mai urâtă perioadă din viaţa mea” / „Se face monitorizare pe like-uri, ca să nu cumva să-i bage delegaţi la Congres”

* PSD, salvatorul-surpriză al Guvernului Cîțu. A blocat din nou stabilirea unui calendar pentru moțiunea de cenzură inițiată de USR-PLUS și AUR

* Cîțu: „Se pare că la PSD a fost mai multă onoare” decât la USR-PLUS! Despre PSD-ul lui Dragnea e vorba, cel din 2017

* Mesaj dur al celui mai performant liberal. Ilie Bolojan atrage atenția taberei Cîțu că împinge PNL într-o fundătură. „Unde ne ducem mai departe? Care sunt pașii următori?”

* Cîțu amenință că le va spune liderilor occidentali că USR-PLUS face „o alianță toxică cu un partid extremist”

* Domnul Cîțu și-a făcut harakiri

* Unele companii de electricitate se răzbună pe clienții care se mută la alt furnizor: le trimit facturi „de regularizare” de zeci de mii de lei!

Încă un dosar pentru Dragnea! Vacanțe exotice în Qatar, Maldive, Bali și Caraibe, alături de concubina Irina, pe banii PSD – subvenție de la stat

* Adrian Sârbu, părăsit de încă un om de bază. Costi Mocanu a rupt colaborarea cu Aleph, după ce Felix Drăghici plecase la Antena 1

- Advertisement -

14 COMENTARII

 1. Replicile din ședința-coaliției arată clar că P.N.L.-iștii lui Cîțu-Iohannis (de fapt… INVERS: Iohannis-Cîțu!) continuă să se comporte de parcă ar fiii… câștigat (și-ncăăă… LEJER!!!) alegerile-legislative din 6 decembrie 2020, cu un scor de peste 50%…, și i-a luat… DE MILĂ pe U.S.R.-iști la guvernare!!!

  REALITATEA este că, DE FAPT, P.N.L. aaa… PIERDUT (!!!) alegerile, chiar CU UN SCOR… RUȘINOS (!):
  Camera Deputaților
  P.S.D. – (1.705.777 voturi) – 28,90 %
  P.N.L. – (1.486.401 voturi) – 25,19%
  U.S.R. P.L.U.S. – (906.962 voturi) – 15,37%
  A.U.R. – (535.828 voturi) – 9,08%
  U.D.M.R. – (339.030 voturi) – 5,74%
  Senat
  P.S.D. – (1.732.276 voturi) – 29,32%
  P.N.L. – (1.511.225 voturi) – 25,58%
  U.S.R. P.L.U.S. – (936.862 voturi) – 15,86%
  A.U.R. – (541.935 voturi) – 9,17%
  U.D.M.R. – (348.262 voturi) – 5,89%

  Așadar, U.S.R.P.-L.U.S. a avut… DOAR cu mai-puțin-de-10% sub un P.N.L. careee… abia a trecut de 25%!!!

  Și-atunci…: de unde această… AROGANȚĂ, de ce aceste… AERE-de-SUPERIORITATE, cum de au această atitudine de… STĂPÂNI-ai-ȚĂRII, domnii ăștia și doamnele astea de la P.N.L. (aripa-cățistă)???!

 2. Repetăm: de la un timp (și-anume cammm… din momentul începerii RĂZBOIULUI-INTERN – !!! – pentru președinția P.N.L.!!!) ne întrebăm, din ce în ce mai serios, dacă Iohannis nu vrea săăă… DISTRUGĂ P.N.L. (!!!), ca să-și facă încă de pe-acum un partid… NUMAI-AL-SĂU (a mai spus, în trecutul-recent chiar, că vrea să aibăăă… „partidul-LUI” și „guvernul-SĂU”!!!), unul… PERSONAL, ÎN CARE SĂ FIE… STĂPÂN-ABSOLUT și, prin urmare, pe care să fie SIGUR că o să-l conducă și OFICIAL, după predarea Președinției, la sfârșitul anului 2024, după modelul… TRAIAN BĂSESCU – P.D.L. – P.M.P.???!!!!!

  Pareee… (DIN-CE-ÎN-CE-MAI-)CREDIBILĂ această ipoteză, nuuuuuuuuuuuuu?!!!

  • Nu aveti dreptate. Johannis este un malai mare sfatuit uneori bine, alteori parca sfatuit de diavoli fara cauza! Loseri !!!
   Ambele partide au oameni de calitate proasta, meschini si prosti, care nu vad interesele tarii atat de importante in fata orgoliilor lor exacerbate!!!!!!!!!!!
   Aici e nenorocirea! A fost deajuns sa fie asmutiti unii impotriva altora de catre cartite PSD-iste infiltrate si sar de coada in sus la orice gest sau vorba a unuia din partidul rival. Pai ei or fi rivali, dar uita efectiv de PSD&Co, care reprezinta cu adevarat zona rivala si anti-occidentala inraita! Desigur, PNL provine din aceeasi mafie postdecembrista, doar ca el contine in ecuatie elemente pro-vest ale fostei securitati, fata de PSD care e intesat cu agenti pro-rusi! Noi, votantii USRPLUS ne-am facut sperante ca USRPLUS(iesit din spuma marii, desigur) va colabora cu migala in aceasta coalitie, inghitind aerele PNL, dar nu!!! Ca si in PNL, in USR soptesc cartite PSD care-i invata sa fie super-cocosi in fata PNL, in loc sa stea asezat la masa pe toate subiectele si sa COLABOREZE pentru a duce tara pe un parcurs onorabil si constructiv. Daca nu sunt cartite PSD, atunci, EFECTIV e vorba de calitate proasta umana sau, pur si simplu prostie de copii care si-au luat-o in cap. Ce tara, ce proiecte!!! Pentru ei orgoliul personal e tot ce mai vad in ceata setei lor de putere. Cu tot regretul o spun. Oameni mici, de ambele parti !

   • Voi, „trolls” iohanniști, sunteți… LIPSIȚI-de-IMAGINAȚIE, vă… REPETAȚI-MEREU, în mod RIDICOL: mai încetați cu „vrăjelile” astea IEFTINE/PENIBILE cuuu… „noi, votantii USRPLUS” care… SPURCĂ U.S.R.-PL.U.S. toată-ziua-bună-ziua (Sic!), căăă… sunt „fumate” demuuuult, încă de la alegerile-prezidențiale din 2019, când, în campania pentru turul întîi, era plin peste tot, la fel ca acum, în online (inclusiv aici!), de AȘA-ZIȘI… „votanți U.S.R.-iști” (Sic!), chipurile… dezamăgiți, vezi-Doamne, care-l înjurau pe candidatul Dan Barna mai ceva decât pe Vasilica Dăncilă!!!

    1. NU v-a rugat, cu atât mai puțin… FORȚAT, nimeni să votați vreun partid, iar dacă ați făcut-o (DEȘI… NU CREDEM!!!)… NU LE MAI TOT SCOATEȚI OCHII, că NU-I ELEGANT/CIVILIZAT!!!

    2. U.S.R.P.L.U.S.-iștii NU trebuiau să ÎNGHITĂ… NICI PORCĂRIA CU DEMITEREA LUI Vlad Voiculescu, căci NU sunt cei de la P.N.L. STĂPÂNII LOR, doar pentru că au luat niște… AMĂRÂTE de 10 proocente în plus la alegeri (25% față de 15%!!!), daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

    3. NIMENI NU A VOTAT U.S.R.-P.L.U.S. (NICI P.N.L., de altfel!!!) CA SĂĂĂ… ÎNCHIDĂ OCHII LA O MARE HOȚIE PE-FAȚĂ, CUM ESTE ACEST P.N.D.L.-3, inventat de Cîțu (în forma ACTUALĂ!) doar ca să MITUIASCĂ primarii „liberali”, în vederea alegerilor-interne din P.N.L.!!!

    4. CAPUL-RĂUTĂȚILOR este Klaus Iohannis, OMUL adus în politica-MARE (de la Primăria Sibiului) deee… DAN VOICULESCU („Varanul”-„Felix”) și P.S.D.!!!

    5. Mai terminați cu AIURELILE astea: NUUU… RUȘII (!) ÎI PUN/DETERMINĂ PE IOHANNIS și CÎȚU SĂ FIE ATÂT DE MIȘEI!!!

  • Intradevar, e de apreciat ca au obtinut si ca au publicat conversatia.
   Totusi, nimic surprinzator. Acelas Citu obsedat de ideea ca trebuie sa ramana premier cu orice risc pentru PNL si pentru tara. Acelas Rares Bogdan, demagog tupeist. Aceeasi Raluca Turcan – zana discursului plat.
   Totusi, printre vorbele fara sens, de la R Turcan am retinut ceva in genul: „noi nu putem da inapoi”.
   De ce? Cum sa interpretezi aceasta imposibilitate? Ce catastrofa s-ar intampla daca ar da inapoi?

 3. Domnilor avem ce merităm, nu suntem o națiune ci o adunătură de căței care se uită la dulăi, și să nu credeți că usr a vrut să guverneze în coaliție, a vrut să guverneze prin șantaj că doar majoritate nu are, asta este, să vină psd cu aur că usr nici de ăștia nu e acceptat, om mai trăi, cine apucă încă vreo 100 de ani în comunism sau cum or mai denumi-o marii filozofi !

  • Unde sunt dulaii?! Catelusii astia de premier si presedinte care s-au dus cu jalba in botic la inaltele porti sa ii parasca pe ceilalti catei? Romania are nevoie de niste dulai. Ionut Mosteanu si George Simion prin celeritatea cu care au comunicat dincolo de ambitiile personale si de partid au dat dovada ca ar putea fi, nu sunt inca, dar ar putea fi dulai. Restul politicienilor au schelalait in aceasta criza.

   • CÎțu ăstaaa… dacă eraaa… „CUțu” puteai să spui că-i măcar cățel(uș), – un pudel, pechiinez cevaaa… –, daaa’ așaaa…, mai mult decât șoricel sau hamster (maximuuuum-maximoruuum… șobolan!!!), daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

    (DULĂII sunt laaa… „Dinamo”!!!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -