„Ciuma” nu piere. Ciolacu, PSD-istul disperat să ocupe scaunul lui Dragnea, are cale liberă la şefia Camerei Deputaţilor

1
1516
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu propune soluția "Iliescu": guvern de uniune națională
Marcel Ciolacu (PSD-ALDE), Raluca Turcan (PNL-USR-PMP) şi Kelemen Hunor (UDMR). Unul dintre cei trei va lua locul lui Liviu Dragnea la şefia Camerei Deputaţilor. PSD şi ALDE nu mai au majoritatea, iar poporul a dat de pământ cu ei la alegeri. Dar combinaţiile lor în Parlament nu ţin cont de români.
Noul președinte al Camerei are nevoie de majoritate, pe care nici Coaliția, nici Opoziția nu o au.
PNL, USR și PMP, care împreună o susțin pe liderul grupului liberal Raluca Turcan, au împreună 107 voturi. Dacă UDMR (21 mandate) ar renunța la susținerea propriului candidat iar deputații ProRomânia (22 mandate) ar vota alături de opoziție ar întruni 150 de vouri, suficiente pentru validarea Ralucăi Turcan. 

UDMR va rămâne legat mereu de PSD, din interesul multor politicieni maghiari de a scăpa de probleme penale, deşi liderii formaţiunii au anunţat ruptura de partidul lui Dragnea înainte de alegeri. A fost însă una de ochii lumii menită să nu-i demobilizeze pe votanţii minorităţii, altfel complet dezamăgiţi de combinaţiile lui Hunor&co. cu „Ciuma Roşie” pentru atacul la justiţie.

Pro România, şi el, tocmai ce-a primit o favoare de la PSD, partidul din care s-a rupt, dar de care rămâne legat prin ADN: Camera Deputaţilor a acceptat înfiinţarea unui grup parlamentar pentru deputaţii lui Victor Ponta. Aşadar, Pro România ar putea să-i întoarcă favoarea PSD votându-l pe Ciolacu.

Dar nu va fi nevoie nici de Pro România, nici de UDMR, ci doar de ALDE şi… celebrele Minorităţi Naţionale.

C. A. C. P. Tăriceanu

ALDE este Călin Popescu Tăriceanu. Tăriceanu are nevoie ca PSD să blocheze ridicarea imunităţii sale în Parlament, în dosarul în care DNA îl anchetează pentru luare de mită în Afacerea Microsoft. Aşadar, deputaţii ALDE îl vor vota pe „noul Dragnea” al PSD ca preşedinte al Camerei, iar PSD va vota împotriva DNA şi pentru salvarea lui Tăriceanu de puşcărie.

Coaliția PSD-ALDE are în prezent 159 de voturi, din cele 165 de voturi necesare pentru numirea președintelui Camerei Deputaților. PSD-ului îi lipsesc, aşadar, șase voturi pentru a-l pune pe Marcel Ciolacu în scaunul lui Dragnea. Ele ar putea veni de la parlamentarii Minorităților (17 mandate), care au susţinut inclusiv atacul la adresa statului de drept pus la cale de Liviu Dragnea. Acum e joacă la ureche să-şi vândă iar sufletul.
 

1 COMENTARIU

  1. Degeaba sperăm că acești tâlhari dacă nu fură tot cumpără tot și cum majoritatea e de vânzare șansele sunt mici. Să ne uităm la Ponta, mare desident cum i s-a făcut o mică favoare deja se scuză de fapt din lupul din haită nu se face oiță, la fel și UDMR-ul dacă se delimita de PSD nu își anunța candidat fără nicio șansă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here