Coaliția PSD-PNL a anunțat miercuri că nu va renunța la pensiile speciale indiferent de risc, chiar dacă prin aceasta România va pierde zecile de miliarde din PNRR. Reforma nu se va face, au spus Marcel Ciolacu, președintele PSD, și Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene din partea PNL. Explicația: dacă-i punem pe „speciali“ să muncească, la fel ca orice om, până la 65 de ani și nu le mai dăm pensii exorbitante, atunci Justiția, Armata și serviciile secrete „se vor depopula“!
Marcel Ciolacu este mai ferm decât niciodată: PSD nu va lăsa să fie distrus sistemul de caste fabricat în România după 1990, în care bugetari de lux ies la pensie la 45-50 de ani cu pensii de câte 10.000 de euro pe lună (cel mai recent caz – cel al procurorului Codruț Olaru, pensionat cu 58.000 de lei/lună începând cu 1 ianuarie).
Într-o declarație dată la Europa FM, președintele PSD a justificat această apărare a privilegiilor prin faptul că, dacă „specialii“ ar fi puși să ducă o viață normală, în care ies din activitate la 65 de ani (ca toți ceilalți oameni) și cu o pensie decentă, atunci „s-ar crea haos“ și instituțiile de forță s-ar depopula.
Nu mai departe de marți, Cristian Ghinea (USR) dezvăluise episoade din perioada în care fost ministru al Fondurilor Europene, în care arăta cum serviciile secrete au preluat controlul total asupra PSD și PNL, dar și al administrației centrale în România.
Marcel Ciolacu spune acum că va negocia cu Comisia Europeană, pentru că nu se poate ca „specialii“ să fie loviți așa de rău. El i-a acuzat pe fostul premier liberal Florin Cîțu și pe „cel de la MIPE“, adică pe Cristian Ghinea, că au făcut o „tâmpenie“ când au convenit în PNRR desființarea privilegiilor pentru „speciali“.
Mai jos, fragmentul cu declarațiile lui Marcel Ciolacu, președintele PSD și viitorul premier al României, și anunțul acestuia că se va opune cu orice preț desființării pensiilor speciale.
Marcel Ciolacu, despre desființarea pensiilor speciale: „Nu putem renunța la acest lucru. Creăm un haos în România. Cîțu și cel de la MIPE au putut să-și asume o asemenea tâmpenie“
„Avem o lege trecută prin Parlament, nu vă ascund că și azi am avut o întâlnire cu domnul prim-ministru (Nicolae Ciucă, el însuși pensionar special încă din 2019, când avea 52 de ani, cu o pensie de 18.000 de lei/lună – n. red.) și miniștrii de resort. Căutăm soluțiile cele mai bune. E o discrepanță mare între practica din UE, mă refer la pensiile magistraților, la pensia din apărare, ordine publică și siguranță națională, și ce ne-am asumat noi în PNRR. Discuțiile cu Comisia trebuie să fie foarte echilibrate.
Dacă noi luăm ad literam ce ne-am asumat în PNRR, depopulăm Justiția, Armata, Serviciile. Eu nu-mi doresc acest lucru. Poate au făcut-o din neglijență, din neștiință (coaliția PNL-USR, în 2021 – n. red.). Nu-i o decizie politică ușoară. În spațiul public este o mare ură împotriva pensiilor speciale, îndreptățită.
Faptul că ai mai mult la pensie decât ai avut în activiate, faptul că-ți faci calcule în ultimele zile, tot felul de modificări legislative în funcție de cum a convenit cuiva, a creat un val masiv de ură împotriva acestor pensii. Armata are pensie de serviciu. Franța are lege specială în ce privește armata, ordindea publică și serviciile.
Nu poți să ieși la pensie la 45 de ani, când ești în maturitatea profesională. Toate aceste lucruri sunt prevăzute în modificare. Săptămâna viitoare, coaliția trebuie să vină cu amendamente pentru a ne apropia de îndeplinirea jalonului. Altfel, legea trece tacit prin Senat și nu mai pot fi depuse amendamente. Acum, legea nu este acceptată.
Avem de venit cu noua lege a pensiilor, unde să închidem inechitățile, cred că acolo vom avea abordarea cu primarii și parlamentarii. Este o lege distinctă. Din punctul meu de vedere, realitatea țării îți impune să ai o altă abordare, la Parlament nu trebuie să existe nici un fel de pensie specială. Sunt ferm convins că vom veni în coaliție cu o abordare corectă.
Am ajuns la o concluzie corectă: trebuie să înaintăm și să discutăm cu Comisia Europeană, pentru că noi ne-am asumat în PNRR ceva ce ar depopula total Justiția, Apărarea, ordinea publică și toate serviciile.
Exclud să pierdem vreun ban din PNRR, indiferent de jalon. Eu înțeleg că nici Comisia nu dorește un precedent. Dar sunt mult prea multe argumente. Vom merge și vom avea un dialog concret. Mergem cu legislația din Germania.
Unii, care au fost întâmplător în anumite funcții în statul român (aluzie din nou la Florin Cîțu și cei din USR – n. red.), au făcut niște greșeli. Dacă este nevoie, mergem cu legislația de unde e comisarul. Să vedem dacă va spune că legislația nu este bună.
Dacă venim corect, cu argumente, cum nu trebuie să depopulezi anumite sisteme, nu putem renunța la acest lucru. Creăm un haos în România. Cîțu și cel de la MIPE au putut să-și asume o asemenea tâmpenie.
Sper ca în săptămânile următoare să trecem în Parlament o lege cu pensiile speciale care este constituțională și nu crează un haos în România, care este predictibilă. Cei care vor să se pensioneze să știe că gradual vor fi anumite modificări.“
Pensia trebuie bazata pe contributivitate. Nu poti lua la 39 de ani pensie de 14.000 lei. Nu poti lua la 49 de ani pensie de 20.000 lei (magistrat). Doar daca prin ce ai contribuit X ani. Se poate observa cu unii devin sclavi si altii smecheri. Cel care are bani si iese din sistem tanar o duce pana la adanci batraneti, linistit. Ceilalti, sclavii, vor muri dupa ce ies la pensie. Asa se compenseaza sistemul de pensii. Statul Roman este un escroc.
MULTIMILIONARI IN EURO NUMAI DIN PENSII SPECIALE. NU MAI VORBIM CA PARTIDUL SI SECURITATEA II FACE CUMULARZI, LE DAU SINECURI SI CONTARCTE CU „statul”
Societatea s-a impartit in clase sociale. Clasa care munceste cinstit si clasa parazitilor care traieste pe spatele primilor.
E aceeași nomenklatura comunista.
PROPAGANDA AINTEUROPEANA SI PRO PUTINISTA ESTE FACUTA DE „speciali” ADICA DE NOMENKLATURA SECURISTO-COMUNISTA.
VOR SA-SI PASTREZE SI SA-SI SPOREASCA NECONTENIT PRIVILEGIILE.
O solutie ar fi ca din pensia pe care o primeste fiecare (indiferent de categorie) cel putin 51% (sau mai mult) sa fie partea bazata pe contributivitate. Daca n-are contributivitate ii scazi pensia pana obtii procentul.
E doar o umila idee.
NU-I PENSIONATI ciolacule DE LA ANGAJARE ? E romania PLINA DE PROSTI OBLIGATI SA-I PLATEASCA.
PARTIDUL SI SECURITATEA PENTRU ETERNITATE!
CE SUNT MILIARDELE DE EURO DIN PNRR ? UN FLEAC.
CAT LUNGUL SIR DE TEPE FIECARE DE CATEVA SUTE DE MILIOANE DE EURO. SAU MAI PUTIN ?
PAI NUMAI DOBANZILE ANUALE (2% DIN PIB) SUNT MAI MULT DECAT FRIMITURILE DIN PNRR.
shhhhh… Lucreaza specialii…
Pai sa se depopuleze. Abia se disponibilizeaza forta de munca.
Trebuie sa iesim in strada pt a demonstra impotriva pensiilor speciale.
Nu-i asa ca nu este o idee buna daca nu ai sustinatori … macar pe aici?
Munca și riscurile justifică salariul și profitul, nu pensia.
Singurele pensii nebazate pe contributivitate legitime sînt pensiile pentru invalizi, văduve și orfani de război.
Pentru celelalte situații, legitime sînt doar contribuțiile persoanei (și contribuțiile angajatorului, în caz de accident de muncă sau boală profesională).
Ciolacu vorbeste despre haos, asa cum Daea isi umple timpul baiguind despre gandaci. Cei doi seamana izbitor de mult!
Declara ca, daca aduce pensiile speciale la normal, va fi haos fiindca ne fug specialii.
Haos unde? In Romania este deja haos!
Si daca pleaca, unde se duc? Cine ii primeste? Doar statul, dandu-le inca un salariu gras peste pensia obeza.
Cat te bazezi pe niste ofiteri care ocupa o importanta misiue pemtru bani, dar lasa totul balta cand nu primesc foarte multi? In caz de razboi, astia tradeaza primii!
Ce fel de magistrati am pierde? Pot asemea insi sa judece corect, pot face dreptate, daca banul e pentru ei mai presus decat datoria? Nu cumva ii pierdem pe cei care dadeau verdicte la comanda politica? Nu cumva din cauza lor suntem o tara atat de corupta?
Aoleoooo !
Ce ne facem fraților dacă toată nomenklatura bolșevică va fugi de la stat la muncit ?? 😂😂😂😂😂😂
Rămâne cum am stabilit, bolșevicii trăiesc pe altă planetă, la ei toate sunt de-a-ndoaselea ! 😂😂😂😂😂😂
Culmea e că mai sunt proști care votează stârpiturile astea 😂😂😂😂😂😂😂
E un pamflet, bineînțeles ! 😂😂😂😂😂😂😂
La cite se spun aici probabil ca militienii lui Bode deja fac antrenamente cu pulane si spray lacrimogen sa ne prinda la cotitura.
Stârpiturile astea corupte vor rāmâne la putere si vor creea „speciali” atâta vreme cât cei cu drept de vot se vor declara scârbiti si nu vor vota. Ei si neamurile lor speciale mizeazā pe asta pentru cā electoratul lor special e foarte disciplinat si pe cale de consecintā cu cât voteazā mai putini cu atât mai multe procente vor avea ciolacii, ciucii si specialii lor . Când vine timpul mergeti la vot , fratilor, e singura palmā ,peste obrazul gros al mafiei sereisto-politice ,care conteazā. Nu pot ei fura cât putem noi vota.
Corect, subscriu!
Apropo, tăcerea e de AUR ! 😂😂😂😂😂
Cum ii lămurim pe cei peste 3 milioane care au votat Veorica în 2019? O idee ar fi ca în 2024 sa purtam pe străzi portretul cu Veorica pe care sa scrie „Asa nu!” Da care ar fi portretul pe care ar putea scrie „Asa da!”? Mărturisesc ca aici am rămas fără idei.
Am gasit: Chivuta Presedinte!
Ca vrea ca nu vrea Marcel, pensiile speciale vor disparea.
Pur si simplu nu este normal sa imparti tara in privilegiati si platitori de taxe. Nu este normal ca privilegiatii sa se pensioneze la 40 de ani iar platitorii la 65 de ani.
Iar daca privilegiatii nu sunt multumiti cu cat ar fi platiti sunt respectuos rugati sa paraseasca posturile. Cu cat mai putini cu atat se vor imbunatati lucrurile. Cat de buni si eficienti sunt au demonstrat fara putinta de tagada.
Vise maia, vise…
Ghiocul meu asa spune.
Daca nu pot fi pusi sa lucreze in meseriile lor pana la 65 de ani, asa ca orice nespecial din Romania, ar trebui sa li se interzica si ocuparea altor posturi bugetare de la varsta iesirii la pensie pana la 65 de ani. Asa cum nespecialilor iesiti la pensie inainte de limita de varsta li se interzice sa cumuleze pensia cu salariu in orice domeniu (public sau privat). Se considera ca daca iesi la pensie cu maxim 5 ani inainte de varsta de pensionare nu mai poti munci, ca d-aia iesi la pensie, nu? Si atunci, daca vrei sa muncesti, renunti la pensia de stat (care ste un drept „castigat” dar pentru nespeciali este castigat in anumite conditii).
Pana si cu acest aspect sunt discriminati nespecialii.