Sfaturi practice pentru menținerea curățeniei în bucătărie

0
307

Menținerea curățeniei într-un loc în care petele de grăsime și mirosurile de mâncare sunt la ordinea zilei nu este deloc o treabă ușoară. Bucătăria este spațiul în care te retragi pentru a pregăti preparatele favorite, dar și pentru a petrece timp de calitate alături de cei dragi. Este o încăpere cu un rol foarte practic, tocmai de aceea trebuie îngrijită corespunzător.

Blatul de bucătărie, aragazul, dar și celelalte piese de mobilier sunt cele mai supuse acumulării murdăriei. Curățarea suprafețelor imediat după finalizarea etapelor de gătit vine, așadar, ca o adevărată provocare. Totuși, nu este deloc imposibil să menții un aspect impecabil al bucătăriei.

Te întrebi care sunt cele mai eficiente modalități de curățare pe care le poți lua în considerare? 

Curățarea mobilei și a aparaturii din bucătărie

Înainte de a începe curățenia propriu-zisă, asigură-te că ai eliberat bucătăria de recipientele voluminoase și ingrediente folosite pentru prepararea mâncării!

Dacă vrei să te bucuri de rezultatele dorite, este important să urmezi câteva sfaturi importante.

  • Începe prin a șterge suprafața mobilei cu o cârpă moale și uscată pentru a îndepărta praful și murdăria superficială! Folosește o lavetă curată, confecționată din materiale care nu zgârie suprafața mobilierul!
  • Dacă suprafața mobilei este lipicioasă, încearcă s-o cureți cu o cârpă ușor umedă! Totuși, ai grijă să nu uzi foarte mult mobilierul, pentru că poți degrada finisajele! Ia în calcul specificațiile obiectelor de mobilier și a materialului din care sunt confecționate! Lemnul masiv, spre exemplu, are nevoie de tehnici speciale de îngrijire. Va trebui să aplici un anumit degresant pentru a elimina mizeria acumulată.
  • Evită să folosești solutii de curățat cu conținut ridicat de substanțe chimice! Verifică atent eticheta și alege doar producătorii care oferă produse testate! În caz contrar, după doar o simplă curățare, vei avea nevoie să înlocuiești mobilierul, dar și aparatele electrice.
  • Pentru petele persistente, poți încerca să le îndepărtezi cu ajutorul unui degresant pentru mobilă, care poate fi achiziționat din magazinele specializate. Înainte de a folosi orice soluție de curățare, testeaz-o pe o zonă mică a mobilei, pentru a te asigura că nu provoacă decolorarea sau deteriorarea materialului!

Curățarea pardoselii și a pereților

Pe lângă mobilă, este important să aplici solutii de curățat și în cazul pardoselii și pereților din bucătărie. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să obții o încăpere impecabilă.

  • În cazul pereților este important să îndepărtezi orice decorațiune înainte de a începe activitățile propriu-zise. Aplică soluția pe o cârpă curată și curăță de sus în jos! Ai grijă să nu folosești prea multă apă pentru a nu deteriora vopseaua sau tapetul! Derulează constant procesul și nu lăsa petele de murdărie să se imprime!
  • Înainte de a începe să cureți podeaua, îndepărtează orice resturi mari de alimente sau murdărie cu o mătură sau o cârpă! Apoi, folosește o solutie pardoseli! Amestecă degresantul cu apă și folosește un mop pentru a curăța rapid întreaga suprafață a bucătăriei!

Cum să elimini mirosurile persistente de mâncare?

Petele de murdărie nu reprezintă singurele probleme întâlnite în bucătărie. Cu mirosurile persistente de mâncare se confruntă toți cei care gătesc în mod frecvent. Există, totuși, câteva metode care te vor ajuta să te bucuri de un ambient plăcut.

  • Aerisește constant sau investește într-un sistem inteligent de ventilație!
  • Folosește cărbune activ! Produsul este recunoscut pentru proprietățile de purificare a aerului și eliminare a mirosurilor.
  • Adaugă parfumuri naturale! Integrează în bucătărie ghivece cu plante pentru a reîmprospăta atmosfera!
  • Aplică soluții de curățat care nu prezintă mirosuri puternice!

Curățarea bucătăriei nu este deloc o treabă ușoară. Trebuie să insiști în cazul petelor de grăsime sau urmelor vechi de murdărie. Însă, cu ajutorul soluțiilor potrivite vei reuși să cureți cu ușurință suprafețele și să te bucuri de o atmosferă plăcută.

Alege corect produsele de curățat și bucură-te de rezultatele dorite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.