Celebrul blogger militar pro-rus Igor Strelkov prevestește Revoluția în Rusia: „Autoritățile sunt nepopulare și disprețuite. Rezistă doar datorită birocrației – scandalos de ineficientă și dezgustător de coruptă“

2
1465
Putin va pierde războiul din Ucraina și se va confrunta cu o revoluție pe fondul nemulțumirii populației față de corupția și ineficiența regimului, anticipează bloggerul pro-rus Igor Strelkov

Corupția, incompetența și ineficiența administrației și a Armatei vor duce în Rusia la o revoluție asemănătoare celei din 1905-1906, este concluzia pe care o trage cunoscutul blogger militar pro-rus Igor Girkin – cunoscut sub numele Strelkov (Pușcașul) – în ultima sa analiză. Strelkov, criminal de război, fost ofițer FSB (KGB) și veteran al armatei ruse care a condus trupele separatiste din Donețk în 2014, avertizează că războiul din Ucraina va fi pierdut așa cum s-a pierdut și războiul cu Japonia, din 1904-1905.

Rezultatul acestei înfrângeri va fi o explozie socială în Rusia, unde „autoritățile sunt de-a dreptul NEPOPULARE și sunt adesea disprețuite în toate straturile active ale societății. Ele rezistă doar datorită birocrației – scandalos de ineficientă și profund (dezgustător de) coruptă“. Conducătorii armatei ruse, spune Streklov în analiza publicată pe canalul său de Telegram, sunt „incapabili“ să gestioneze conflictul din Ucraina, dovedind o „ineficiență deprimantă”.

Cuvintele scrise de Strelkov sunt absolut surprinzătoare și arată, probabil, exasperarea acestuia, care nu mai vede altă cale de a atrage atenția conducerii de la Kremlin că se îndreaptă spre dezastru. Având în vedere cartea sa de vizită și faptul că este strâns legat de regimul Putin, ar fi fost de așteptat ca fostul ofițer FSB să se alinieze discursului general al propagandei oficiale. În loc de asta, el trage un disperat semnal de alarmă, avertizând că dacă nu se schimbă rapid ceva, Rusia va pierde războiul.

Comentariul postat de Igor Strelkov pe canalul său de Telegram pe 7 iunie

„Să ne întoarcem la război. La sosirea în teatrul de operații și confruntându-se (de altfel, era de așteptat) cu o superioritate semnificativă a forțelor japoneze în teatrul de operații din Manciuria, Kuropatkin (Aleksey Kuropatkin, ministrul imperial rus al războiului și, mai târziu, comandant de campanie) a început să pună în aplicare planul său pe termen lung (a fost aprobat anual începând cu 1901) de retragere treptată, desfășurând în același timp lupte de ariergardă, cu un singur obiectiv – să împiedice ca armata să fie încercuită și învinsă până când va putea fi pe picior de egalitate (nu era vorba de efective formale, ci mai degrabă de provizii – armatele rusești se confruntau cu o lipsă gravă de TOTUL la acea vreme) pentru a rezista japonezilor. Astfel, se retrăgea cu bătălii (Liaoyang, Shaho și alte câteva). Cu toate acestea, Petersburgul («societatea») nu voia să știe nimic despre superioritatea «macacilor» în ceea ce privește numărul și armamentul. Ei cereau victorii, și victorii rapide. Rezultatul este bine cunoscut: pe mare – o înfrângere îngrozitoare la Tsushima, pe uscat – o înfrângere grea (deși nu totală) la Mukden (care ar fi fost foarte posibil să fie câștigată – aici efectivele rusești erau mai mari decât cele japoneze, dar «factorul uman» a jucat un rol – Kuropatkin, cu indecizia sa și accentul pus pe apărarea pasivă, nu a putut să câștige sau măcar să termine bătălia la egalitate). Aceste înfrângeri complet neașteptate (din partea unor «sălbatici»!) au devenit declanșatorul Revoluției care a început în Imperiu. Și, la rândul ei, revoluția a împiedicat câștigarea războiului prelungit.

Cum a arătat? – Iată cum. După Tsushima și Mukden, înaltul comandament rus (adică țarul, curtea și Ministerul de Război) a devenit mai inteligent – a efectuat o mobilizare, a început construcția «de urgență» de noi linii de cale ferată, noduri de legătură (și a îmbunătățit pe cât posibil comunicarea cu Orientul Îndepărtat, care la începutul campaniei nu numai că nu avea infrastructură pentru aprovizionare, dar era în general într-o stare deplorabilă). A achiziționat de urgență din străinătate cât mai multe mitraliere (deși, la acea vreme, nici armata japoneză nu avea atât de multe – cam cât aveam noi în armata noastră), a crescut semnificativ producția de arme, muniții și echipamente. Până la sfârșitul războiului, în teatrul de operațiuni din Manciuria a fost desfășurată o armată imensă (pentru acele locuri) și aprovizionată decent cu tot ce era necesar, care nu a stat împotriva a nu mai mult de 300.000 de soldați japonezi. Dar… a fost prea târziu – economia tremura, «societatea» era înfierbântată, au început revoltele în armată și în flotă – practic, «revoluția a pornit». Așa că Petersburg a trebuit să accepte un acord de pace umilitor și forțat. Totul în aplauzele «respectuoșilor parteneri occidentali» (Japonia avea simpatizanți și a fost ajutată direct cu arme și împrumuturi de Marea Britanie, SUA, Franța… doar Imperiul German era loial Rusiei – «vărul Willy» a văzut o oportunitate de a rupe alianța militară ruso-franceză).

De ce scriu toate acestea? Din aceleași motive despre care am vorbit mai înainte – războiul din așa-numita «ucraina» îmi amintește dureros de evenimentele de acum o sută de ani. Era clar că Moscova avea de gând să ducă un «mic război colonial victorios», desfășurând doar armata de stat major, fără a suprasolicita economia. «Societatea» se aștepta la o «victorie rapidă» (pe care Kremlinul o striga din toate colțurile în primele zile ale operațiunii). Au trecut trei luni. Slavă Domnului, până acum nu am avut parte de noi Tsushima sau Mukden (deși «fuga la graniță» este minunată prin inutilitatea ei umilitoare – cu greu poate fi numită o «victorie»). Cu toate acestea, Kremlinul încearcă cu încăpățânare să continue «expediția colonială», fără să ia lucrurile în serios și să lupte cu adevărat. În timp ce inamicul (care, din nou, este ajutat de «partenerii occidentali respectați» cu toată puterea lor) luptă mai mult decât serios.

Situația politică internă din Federația Rusă este, de asemenea, foarte asemănătoare cu cea din ajunul anului 1905. Autoritățile sunt de-a dreptul NEPOPULARE și sunt adesea disprețuite în toate straturile active ale societății. Ele rezistă doar datorită birocrației – scandalos de ineficientă și profund (dezgustător de) coruptă. Forțele armate dau dovadă de aceeași ineficiență deprimantă, în timp ce comandamentul său – incapacitate de gestionare adecvată (Șoigu și Gerasimov sunt la fel de departe de Kuropatkin în ceea ce privește profesionalismul lor ca un toast de nuntă măruntă față de un interpret al Teatrului Bolșoi). În plus, simțindu-și instinctiv propria «antieficacitate» și impopularitate, autoritățile se tem în mod clar să efectueze chiar și cea mai necesară dintre măsurile de mobilizare – se tem să nu «zdruncine stabilitatea». Dar atunci când se vor decide (cursul războiului le va forța inevitabil să o facă) – o vor face chiar în ultimul moment, când «creditul de încredere» din partea societății va fi complet epuizat, în timp ce situația socio-economică în deteriorare a populației va fi capabilă să provoace o explozie de furie…“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

Securistan: coaliția PSD-PNL a inițiat o lege care dă puteri uriașe SRI. Țara va fi controlată prin intermediul serviciilor secrete, ca pe vremea comunismului

* Firele acțiunii de compromitere a jurnalistei Emilia Șercan duc direct la vârful statului. „Operațiunea a fost pusă la cale la două ore după ce i-am reclamat ministrului Bode scurgerea unei probe din dosarul penal”

* Procurorul plagiator Bogdan Licu se pensionează la 52 de ani, cu o „specială” de 28.000 de lei pe lună. El va deveni judecător CCR, numit de PSD, dar și cu voturile PNL

* Un fruntaș USR îi aplică „plăcuța suedeză” lui Cioloș: „Ai înțeles un căcat din politică. Să te uităm cât mai repede. M…e Cioloș!”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Oribilul dialog dintre un soldat rus și mama lui: „Eu omor oameni aici, mamă!“ / „Ești sigur că sunt oameni? Hoholi!“ / „Batem prizonierii până le rupem oasele. N-am nicio remușcare” / „Și eu, dacă aș fi acolo, m-aș bucura!”

* Rusia: „Crește riscul unei confruntări directe cu NATO”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* Rușii au ucis deliberat un jurnalist francez în Donbass, apoi l-au prezentat drept „mercenar străin” care le aducea muniție militarilor ucraineni!

* INTERCEPTĂRI. Militarii ruși, gata să-l ucidă pe generalul Solodciuk, venit să-i oblige să atace. „Puștiul ăsta a scos cuiul grenadei și i-a spus generalului: «Hai, împușcă-mă, hai! O să explodăm împreună aici!»”

* O ucraineancă refugiată în Anglia a văzut cum bunurile ei din Lugansk erau furate de ruși cu tancul!

2 COMENTARII

  1. Ce pot sa va doresc e sa va ia Dracu pe toti. Criminali psihopati si mizerabili. Rusi si tatari deopotriva. Hoti de toalete si violatori de copii. Betivi si curve nebune. Sa va ia Dracu pe toti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here