joi, noiembrie 21, 2024
AcasăDezvăluiriEXCLUSIV. Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la...

EXCLUSIV. Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

-

Înscăunarea PSD-istei Laura Vicol-Ciorbă (46 de ani) ca președintă a Comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților, înfăptuită joia trecută, a fost decisă de voturile PSD (7) și PNL (5). Alte două voturi au venit de la UDMR, iar unul de la grupul Minorităților naționale (reprezentantul macedonenilor).

Mobilizarea PNL-iștilor în alegerea Laurei Vicol a fost aproape la fel de mare ca a PSD-iștilor. Concret: avocata Mafiei a fost votată de 7 PSD-iști din 9 (77,7%), respectiv de 5 PNL-iști din 8 (62,5%). UDMR (2 din 2) și Minoritățile (1 din 1) au votat 100%, iar USR (0 din 5) și AUR (0 din 2) – 0%.

O investigație Ziaristii.com a reconstituit modul în care s-a votat în ședința de joi, 25 noiembrie, a Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților.

Dintre cei 27 de membri ai Comisiei, au votat 16, dintre care 9 prin prezență fizică și 7 online.

Toate cele 7 voturi în sistem online au fost în favoarea Laurei Vicol. Ele au fost exprimate de 3 deputați PNL (Cristina Trăilă, Laurențiu Cazan, Olivia-Diana Morar), doi de la UDMR (Ladanyi Laszlo-Zsolt, Hajdu Gabor), unul de la PSD (Simona-Maya Teodoroiu) și unul de la Minorități (Ionel Stancu – Asociaţia Macedonenilor din România).

- Advertisement -

În sala de ședință au fost prezenți 9 membri ai Comisiei: 6 de la PSD, 2 de la PNL și unul de la USR. Dintre aceștia, doar reprezentantul USR a votat împotriva alegerii Laurei Vicol.

Cei 6 de la PSD care au votat prin prezență fizică: Laura Vicol-Ciorbă, Alina-Elena Tănăsescu, Dumitrița Gliga, Ștefan Popa, Eduard Popica și Daniel Florea (fostul primar de la Sectorul 5). Toți au susținut alegerea laurei Vicol în funcția de președinte al Comisiei juridice.

Cei doi de la PNL prezenți în sală, Gabriel Andronache și Radu Moisin, au votat pentru Laura Vicol.

- Advertisement -

De la USR a fost doar Silviu Dehelean, care a votat împotriva Laurei Vicol.

Au lipsit de la ședință: 4 deputați de la USR (Stelian Ion, Mihai Badea, Andrei Lupu, Oana Murariu), 3 de la PNL (Ioan Cupșa, Cristian Băcanu, Gudu Michael), 2 de la PSD (Nicușor Halici, Steluța Cătăniciu) și 2 de la AUR (Georgel Badiu, Raisa Enachi). Aceștia nu au fost prezenți în sala de ședință și nici nu au votat online.

Cei 15 care, prin votul lor, au înscăunat-o pe Laura Vicol la șefia Comisiei juridice

  1. Laura Vicol-Ciorbă (PSD) – aleasă în circumscripția Dolj

  2. Alina-Elena Tănăsescu (PSD) – Dolj

  3. Dumitrița Gliga (PSD) – Mureș

  4. Ștefan Popa (PSD) – Vâlcea

  5. Eduard Popica (PSD) – Vaslui

  6. Daniel Florea (PSD) – București

  7. Simona-Maya Teodoroiu (PSD) – Prahova

  8. Gabriel Andronache (PNL) – Brașov

  9. Radu Moisin (PNL) – Cluj

  10. Cristina Trăilă (PNL) – București

  11. Laurențiu Cazan (PNL) – Vâlcea

  12. Olivia-Diana Morar (PNL) – Bistrița-Năsăud

  13. Ladanyi Laszlo-Zsolt (UDMR) – Harghita

  14. Hajdu Gabor (UDMR) – Harghita

  15. Ionel Stancu (Minorități) – cricumscripție națională.

Schimbarea abuzivă a USR-istului care conducea Comisia juridică

Ședința de înscăunare a Laurei Vicol la șefia Comisiei juridice a fost condusă de Daniel Suciu (PSD), reprezentantul Biroului Permanent al Camerei Deputaților. La final, acesta a constatat satisfăcut: „15 voturi în online și prezență fizică. Un vot împotrivă. Nu sunt abțineri. Noul președinte al Comisiei Juridice este doamna Laura Vicol. Vă felicit!”.

Dintre cei 5 USR-iști care fac parte din Comisia juridică, a fost prezent doar Silviu Dehelean, vicepreședintele Comisiei, pentru a marca un vot împotrivă și a observa eventuale încălcări de lege sau de regulament. Acesta spune că alegerea Laurei Vicol este neregulamentară, întrucât șefii de comisii parlamentare pot fi schimbați înainte de termen doar la solicitarea grupului parlamentar din care fac parte. Or, USR n-a cerut schimbarea lui Mihai Badea, președintele ales la începutul actualei sesiuni parlamentare. Mandatul său la șefia Comisiei juridice era până la 1 februarie 2022, când va începe o nouă sesiune.

Ceilalți 4 USR-iști din Comisie au absentat în încercarea de a lăsa ședința fără cvorum. Mobilizarea PSD, PNL și UDMR a adus însă cu un vot mai mult decât cvorumul necesar (care este de 14 din 27).

Schimbarea lui Mihai Badea a fost decisă de noua coaliție majoritară, PSD-PNl-UDMR. după ce președintele Klaus Iohannis a ordonat eliminarea USR de la guvernare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lider interlop către Laura Vicol (PSD), noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților: „Tu vorbești când vreau io și cât vreau io, nu când vrei tu!​!”

* „Numirea Laurei Vicol la Comisia Juridică face parte dintr-un plan de preluare a țării de către lumea interlopă. PSD o va pune ministru al Justiției în 2023“

* VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

Cum s-a rupt în două PNL-ul după coaliția cu PSD! Numele grele care nici nu concep să lucreze cu social-democrații

SERIAL (7). Comploturile anti-Ceaușescu

Cei 4.800 care au împărțit 2,4 miliarde de dolari, prăduiți de Securitate după uciderea lui Ceaușescu. Legătura cu Dan Voiculescu, Vîntu și frații Negoiță

6 COMENTARII

  1. ANRMAP ca spune ceva? Cristina Traila o parvenita si nesimtita care i-a pupat pantofii lui Basescu. PNL merita sa rateze Parlamentul in 2024 pentru ca toata zoaia pedeleprelor este acum cu clontul mare. Cica fac alianta cu Pizedeul si mai conduc pana in 2028. Basina puturoasa fesenista iesita din matele lui Iliescu nu se lasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -