Ce a negociat Orban cu Tăriceanu? Fără ordonanțe pe Justiție, iar Secția Specială rămâne în funcțiune

4
1312
Calin Popescu Tariceanu
C. A. C. P. Tăriceanu

Liderul ALDE a condiționat susținerea unui guvern monocolor PNL de păstrarea modificărilor toxice făcute de PSD asupra sistemului de justiție.

Tăriceanu vrea ca Secția Specială să rămână funcțională, în subordinea CSM, iar Guvernul Orban să nu dea ordonanțe de urgență în domeniul justiției.

„Eu cred că Secţia specială, având în vedere că ea a funcţionat, ca atare, în subordinea DNA, funcţionează mai bine acum sub autoritatea Consiliului Superior al Magistraturii, care este garantul independenţei justiţiei. Şi această Secţie trebuie să fie independentă şi nu mai trebuie să fie folosită ca un mijloc de şantaj şi de presiune asupra magistraţilor. Prin urmare, această chestiune am rezolvat-o şi în documentul pe care-l vom semna este scris negru pe alb că reformele sau modificările în justiţie nu se vor face decât prin dezbatere în cadrul Parlamentului, şi nu prin ordonanţe de urgenţă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

Ordonanțele pe justiție, blocate de referendum

În ce privește ordonanțele, Ludovic Orban ar putea folosi referendumul din luna mai ca un colac de salvare în ce privește negocierile cu ALDE, dar va fi greu să convingă electoratul anti PSD că secția inventată de Dragnea e o instituție care nu distruge independența magistraților.

„Sigur că ordonanţele de urgenţă trebuie limitate ca număr şi trebuie date în situaţii, într-adevăr, de urgenţă, nu trebuie făcut abuz de ele, dar cred că sunt anumite domenii în care va fi nevoie de acest lucru. Chiar a doua zi după votul în Parlament va trebui dată o ordonanţă de urgenţă cu Legea de organizare a Guvernului, ca să vă dau cel mai simplu exemplu”, a mai declarat preşedintele ALDE.

Liderul ALDE, acuzat de corupție, salvat de PSD

Călin Popescu Tăriceanu a avut mereu un discurs împotriva procurorilor anti-corupție, fiind cercetat penal pentru o mită de 180.000 de euro.

Tăriceanu a fost salvat de PSD atunci când procurorii au cerut aprobarea Senatului pentru începerea urmăririi penale, Viorica Dăncilă spunând zilele trecute că aceasta a fost o mare greșeală.

„Deci sub rezerva aprobării Biroului Politic Executiv al ALDE aceasta este propunerea pe care o facem şi sigur că discuţiile de astăzi au fost clarificatoare, necesare  pentru a putea cere acest lucru. (…) Nu votăm pe ideea acordării unui cec în alb, avem o serie de condiţionalităţi pe care le-am discutat, am negociat, am convenit asupra lor”, a afirmat Tăriceanu, citat de News.ro.

Negocierile de astăzi și mâine sunt decisive în ce privește posibilitatea de a se forma o nouă majoritate parlamentară în jurul PNL.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Cucule, pușcăria te mănâncă! Autodenunț: a fost acasă la șefa Tarom și a întrebat-o „ce parlamentari zboară” în ziua moțiunii. DNA începe luni audierile

AUDIO. Candidata lui Voiculescu îl acuză pe „Varan”, plângând, că i-a furat banii de campanie și îi șantajează soțul bancher. „Jegul ăsta de om”, „o mizerie umană!”, „viermele ăsta”, spune un colaborator

VIDEO. Planul pervers al PSD: blocarea Parlamentului. Sabotarea cvorumului ar împiedica instalarea Guvernului PNL, dar și alegerile anticipate

„Criminalilor, mi-ați omorât părinții!” Scrisoare cutremurătoare a unei femei îndoliate către PSD, ALDE și UDMR. „Dacă ați fi votat altfel, ucigașul ar fi rămas în închisoare, iar părinții mei ar fi acum în viață”

VIDEO. Cumpănașu a mai reușit o mizerie: a pervertit-o și pe mama Alexandrei. Teorii conspiraționiste și râsete nepotrivite pentru o mamă îndurerată

 

4 COMENTARII

 1. Se poate Ludovic Orban să nu avem încredere în Justiție după PSD? De ce să rămână Secția Specială de Investigare a Magistraților creată de PSD Adrian Năstase? Adică petrolul forever al Câmpiei Române vândut de guvernul Adrian Năstase nu valorează mai mult ca navele comerciale ale României pentru care nu a-și fi plătit mai mult de 500 milioane dolari, fiind destul de ruginite.

  Nu cumva liberalii PNL au probleme în economie și vor încasări de 50% din taxele totale ale Codul Fiscal, care cuprind și familiile care dispar, România fiind țară libertariană unde fiecare își produce banii conform Codului Penal din care să o mai ducă ceva ani? PNL, ați rămas prea departe de Adam Smith sau de John Galbraith. Nici Zeletin nu era așa porc.

  Downing Street no 10

 2. Ordonantele-pe-Justitie oricum… NU sunt conforme cu rezultatul referendumului din 26 mai 2019 (chiar daca NU a fost nimic, inca, transpus in Legislatie !), iar in legatura cu „Secția-Specială”…m asta poate fi desfiintata… „PE-PARCURS” (Sic !), DUPA INVESTIRE…, si, in orice caz, daca NU o pune C.S.M. sefa acolo pe SCARBA de Adina Florea (si nici pe un alt SLUGOI al P.S.D. !), (S.)S.I.I.J. NU va maiii… PRODUCE DAUNE !!!!!

  • Asta este singura solutie, cel putin un timp, reducerea considerabila a pagubelor colaterale, daca nu pot actiona hotarat impotriva eliminarii cauzelor. Daca e blocata functional, SS-ul mizerabil poate sa mai existe, doar ca un apendice infect ce va fi rejectat cu prima ocazie.

   • EXACT !!!

    Siii… mai este in motiv (zicem noi: EXTREM de IMPORTANT !) pentru care noi, ca USERISTI si „BARNISTI” (Sic !) NEECHIVOCI, am sustinut, TOT TIMPUL, ca TREBUIE votata, NEAPARAT, ÎNVESTIREA Guvernului-Orban: chiar daca e sa pice, ulterior, prin vreun vot al Parlamentului (eventual ca parte a unei strategii comune tripartite, Cotroceni-P.N.L.-U.S.R., pentru ajungerea la alegeri – ANTICIPATE !), MACAR tot el ramane… INTERIMAR (!!!!!!!!!!!!!) pana la numirea altui Executiv-Guvernamental, daaaaaaaaaaaaa ?!!!

    Si mai este ceva (LA FEL de IMPORTANT !): ALEGERILE (incepand de la cele „prezidentiale”, de peste… NICI trei saptamani !) TREBUIE sa fie organizate de catre NEpesedisti, ca sa NU mai avem situatii-INACCEPTABILE, precum cele de pana acum, macar in strainatate !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.