Cazul celor doi deputaţi „du-te vino”: cât de jos am ajuns cu „interesul poată fesul”!

8
970

Scrie ziarul „Actual de Cluj”:

 • „Mai distractiv decât atât, ce? Deputații clujeni Horia Nasra și Cornel Itu au revenit în PSD, înscriindu-se, ieri seară, într-o organizație locală din județul Cluj. Scandalul mediatic din ultimele zile în care a fost târât PSD-ul, de către psihopatul patron de ziar local – numit pe sub masă șef  al organizației clujene – a scos-o din minți pe Viorica Dăncilă”
 • „Aceasta, împrună cu Mihai Fifor, le-a promis primarilor clujeni, revoltați de situația prin care trece PSD Cluj, că imediat după criza Moțiunii va fi restabilită ordinea în organizația lor. Primul semn care dovedește că Dăncilă regretă asocierea nefastă cu psihopatul patron de ziar este faptul că i-a chemat înapoi în partid pe deputații Cornel Itu și Horia Nasra”
 • „Surse din PSD de la nivel central au informat pentru Actual de Cluj că, indiferent de rezultatele moțiunii, Nasra și Itu vor fi oamenii de bază care au primit sarcina să restabilească ordinea în PSD Cluj. Conducerea centrală a PSD nu poate să-i ierte psihopatului patron de ziar că într-un moment atât de delicat în care s-a aflat partidul – fiind pe punctul de fi destituit de la Guvernare – el n-a făcut altceva decât să pună umărul la deconstrucție”

„Psihopatul patron de ziar”, de care vorbesc jurnaliştii de la „Actual de Cluj” este nimeni altul decât de-acum celebrul Liviu Alexa, patron al unei alte publicaţii locale, care a primit sume imense de la PSDragnea pentru consultanţă politică şi sprijin mediatic.

Alexa a intrat în centrul atenţiei prin limbajul său obscen, lipsit de orice urmă de bun-simţ şi colegialitate faţă de jurnaliştii oneşti din Cluj, care n-au intrat în combinaţii politice menite să le discrediteze cariera.

Pe toţi i-a porcăit într-un mod atât de insalubru că te întrebi cum a putut acest personaj să fie pe placul unui anume public, şi clujean pe deasupra (deci respectabil), dispus să-i acceseze publicaţia sa online şi să-l trateze ca „jurnalist” echivalent celorlalţi gazetari din Cluj, aflaţi în cu totul altă tabără: cea a presei curate.

În fine, ca să nu zăbovim prea mult asupra acestui „accident” de presă, înţelegem că Dăncilă – cea care a vrut să pozeze mereu în femeie cumpătată la vorbă, chiar dacă vorbele ei au fost întotdeauna puţine şi strâmbe – s-a săturat şi ea de experimente precum cel cu „ziaristul” căruia PSD i-a îndesat în desagă vreo 400.000 de lei.

Şi ce-a făcut în schimb? I-a readus în partid pe cei doi deputaţi „du-te vino”, de la Cluj, pomeniţi în textul de mai sus, care abia ce plecaseră la Ponta în partid din cauza numirii lui Alexa şef PSD-ist peste ei!

Dacă plecarea şi revenirea respectivilor s-ar fi produs la Teleorman sau la Dolj, mai treacă-meargă; în astfel de teritorii în care caracterul politicienilor locali a fost suprimat de mult de valul „Ciumei Roşii”.

Dar un astfel de circ greţos are loc în inima Ardealului, unde şi de la PSD te aştepţi la alt comportament, darămite la partidele cu pretenţii.

Bunăoară, pe vremea când PSD-ul local se afla sub pulpana celebrului „Grup de la Cluj”, condus de Ioan Rus, imaginea acestui partid contrasta puternic inclusiv cu cea a PSD-ului la centru, fie că e vorba de perioada Năstase sau Ponta.

Dragnea a avut însă grijă să provoace infectarea partidului cu spiritul baronial al sudului chiar şi în Transilvania, iar Rus şi tovarăşii săi şi-au luat tălpăşiţa şi au lăsat PSD pe mâinile personajelor pomenite în textul colegilor de la „Actual de Cluj”.

Aşadar, pleacă Liviu Alexa, abia numit de Dăncilă şef la PSD Cluj, şi se întorc în partid Horia Narsa şi Cornel Itu, dezertorii de acum două zile la Pro România.

Se pune întrebarea: cu ce sunt mai buni cei doi decât grobianul cu ziar local, abandonat acum după ce-a vomitat pe toată România?

Cu nimic. Acest caz nu e ceva nou, traseismul politic e sport naţional, iar politicienii intraţi în partide n-au avut niciodată prea multă grijă de onoare sau cuvântul dat, ci doar de cum să le fie lor bine.

Ce e spectaculos însă acum e termenul în care se produce traseismul: DOUĂ zile! Şi nu în Oltenia, Moldova sau Dobrogea, ci chiar în inima Ardealului!

Este pe de o parte cea mai clară mostră despre producţia de mizerie naţională a acestui partid absolut nefrecventabil numit PSD, dar pe de alta e şi dovada că România profundă  este puternic virusată de boli grave de educaţie.

Când gradul de degradare morală a ajuns atât de mare încât până şi doi PSD-işti se dezbracă total de caracter în doar două zile, culmea şi în Ardeal, atunci avem în faţă imaginea unei societăţi puternic afectate.

Vedem acum, şi prin astfel de subiect, cât de jos am ajuns pe scara valorilor umane, sociale, democratice, urmare a acestui fel lipsit complet de caracter de a face politică.

„Interesul poartă fesul” este o maladie cumplită, pe care n-o mai putem trata cu toleranţa specific românească, împinsă dincolo de limitele normalului.

Cu sau fără Dăncilă, cazuri precum cel de la Cluj colcăie încă prin măruntaiele patriei, chiar dacă nu ies la suprafaţă în maniera scabroasă petrecută sub Dealul Feleacului.

8 COMENTARII

 1. Ce sa mai zici…, (LIPSA-de-)CARACTER-tipic(a)-pentru-PESEDISTI !

  De altfel…, mai e unu’…, Buda, tot din P.S.D., care a semnat motiunea (!), dar acu’ zice caaa… se mai gandeste (Sic !) !

  LA CE TE POTI ASTEPTA DE LA NEVERTEBRATELE ASTEA ???!!!!!!

  • NOROC doar caaa…, asa cum am mai spus/scris:

   NU mai conteaza acum, deja esteee… PREA TARZIU, sunt prea multi pesedisti care „s-au dat”(Sic !) cu Ponta, care… ARE TOT INTERESUL SA TREACA MOTIUNEA (!), asa ca… NU VA TRADA (IAR !) — atentie: DOAR… de aceasta data ! –, astfel ca mîine, joi, peee… ZECE-A-ZECEA-ora-ZECE (!!!!!!!), Guvernu’-NENOROCIRII-Tarii va fi ALUNGAT, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ???!!!!!

   Haideti sa pregatim, de azi chiar (!),… ARTIFICIILE si SAMPANIA (pe care le tineam pentru… cand va fi sa CRAPE SCARBA de Ion „Ilici” Iliescu !) si saaa… IESIM-in-STRADA (!), ca la o… MARE-SARBATOARE-NATIONALA (!!!!!), asa cum ieseam („O, TEMPORA…”, MAI TINETI MINTEEE ???!!!) dupa… victoriile „nationalei” de fotbal la Cupa-Mondiala din S.U.A., in 1994 !

 2. Ceea ceee… NE INGRIJOREAZA (dar, totusi,… DOAR PUTIN !) este ACEASTA situatie:

  Deputatul MARIUS BORZA (actualmente INDEPENDENT, fost A.L.D.E., pana in vara lui 2017):
  ” (…) Din capul locului, cel putin 15 parlamentari ni se vor alatura. Sunt oameni responsabili, care, pentru stabilitatea si bunastarea Romaniei, isi doresc ca Guvernul actual sa isi continue mandatul, pana in 2020, iar noi, cei din „Forta Nationala”, vrem sa contribuim astfel la evitarea dezastrului economic la care partidele de opozitie din Parlament ar supune tara, prin amatorismul si cinismul de care dau dovada”, a punctat deputatul (inca… INDEPENDENT, fost A.L.D.E. pana in vara lui 2017) REMUS BORZA.
  El a precizat ca printre acestia sunt si: „MULTI SEMNATARI AI MOTIUNII, dezamagiti de toti cei care au organizat aceasta tentativa, oameni care nu se regasesc in precaritatea acestei miscari si in lipsa de coerenta si seriozitate de care partidele de opozitie au dat dovada in ultima saptamana”. (…) ”

  ” (…) „Mare-Orator” al „Marii Loji Nationale din România” (M.L.N.R.) siii… coleg-de-facultate (Drept, Universitatea-din-Bucuresti) cuuu… fostul premier (P.S.D., 2012-2015) Victor-Viorel Ponta (actualmente lider-PRINCIPAL al formatiunii politice auto-declarate ca fiind de „centru-stânga” „PRO-ROMÂNIA”), REMUS BORZA (administratorul judiciar numit in dosarul insolventei „Hidroelectrica” !) este un baimarean stabilit in București, la putina vreme dupa absolvirea facultatii.
  El coordoneaza Grupul „Borza si Asociatii”, care detine doua (2) societati de insolventa, „Euro Insol” S.P.R.L. si „Assistance Insolv” S.P.R.L., situate intre primele cinci (5 !) firme de insolventa din România, gestionand active ce depășeau, anul trecut (2018), 850 milioane de euro. (…) ”

  ” (…) MASONERIA și Borza
  Întâmplător sau nu, Remus Borza a devenit unul din cei mai importanți jucători pe piața lichidatorilor, și o influență în creștere în mediul de afaceri, abia după ce a ajuns „Mare-Orator” al Marii Loji Naționale din România – M.L.N.R. (N.n.: cea mai IMPORTANTA – si… NUMEROASĂ ! –. Loja Masonică din Tara noastra !)
  Remus Borza este, în prezent, unul dintre cei mai ACTIVI-PUBLIC oameni pe scena publică de la noi. Este prezentat ca specialist în… aproape orice problemă, este avocat, politician, deputat, fost A.L.D.E., acum independent, om-de-afaceri și aproape orice calitate care și-o mai poate imagina cineva…
  Lucrurile nu au stat de la început așa.
  Până în perioada 2010 – 2011 Borza era titularul unui cabinet de avocatură din Baroul București, care asigura reprezentarea clienților în dosare penale.
  Spectaculoasa sa ascensiune are legătură cu un alt eveniment și anume intrarea în Masonerie.
  În 2012 publicația „online” „HotNews” îl prezenta pe Remus Borza drept Mare-Orator al Marii Loji Naționale din România și coleg de facultate cu premierul de atunci în funcție, Victor Ponta, ambii absolvind Facultatea-de-Drept, la Universitatea–din-Bucuresti, în 1995.
  Relația sa cu Ponta este una foarte strânsă, Borza fiind dat afară din A.L.D.E. după ce a votat, alături de Victor Ponta, pentru menținerea Guvernului Grindeanu.
  După intrarea în Masonerie, Borza a ajuns și foarte rapid și specialist în lichidări judiciare, fondând și coordonând, din/în 2012, Grupul „Borza-și-Asociații”, care deținea atunci două societăți de insolvență, „Euro Insol S.P.R.L.” și „Assistance Insolv S.P.R.L.”, situate acum cinci ani între primele cinci (5 !) firme de insolvență din România.
  Remus Borza a profitat de contextul din perioada 2010 – 2012, pentru a aduce adevărate osanale Masoneriei, similare cu… poeziile patriotice dedicate lui Nicolae Ceaușescu !
  ”Masoneria reprezintă cărămida de temelie a României moderne. Masoneria nu s-a născut în 1993, atunci doar s-au reaprins luminile după 56 de ani de dictatură: Carol al II-lea, Antonescu, Ghe. Gheorghiu-Dej, Ceaușescu“, spunea Borza într-un interviu dat în acea perioadă revistei Q Magazine. Masoneria română nu este un partid, un sindicat sau club de socializare, ci înseamnă mediul academic, universitar, bancar, financiar, politic, cultural, sportiv și chiar confesional, oameni de o probitate morală și profesională desăvârșită, personalități de primă mărime ale vieții publice, care reprezintă peste două treimi din cei 8.000 de membri, considera Borza într-un interviu acordat Q Magazine și citat de Jurnalul Național.
  Interesant este că tot atunci Borza începe să cunoască prosperitatea, notorietatea publică, iar societățile sale de insolvență se dezvoltă spectaculos.
  Astfel, în portofoliul societăților coordonate de Remus Borza, de prin 2012 și până în prezent, s-au aflat societăți comerciale foarte importante precum: „Asmita Gardens” S.R.L., „Uztel” S.A., „C.F.R.-Mesagerie” SA, „Meridian-Land”, „World-Trade-Center| S.A/, Hotel „Planet”, „Plafar” S.A. „Universul” S.R.L., „Servtrans” S.A. „Elca-Auto”, „Real-Power-Construct”, Institutul Național al Lemnului (I.N.L.), „Bucovina Mineral-Water”, „Romexpo”, „U.C.M.” Reșița, „HIDROELECTRICA” S.A.
  Masoneria, cuib de interese de afaceri ?
  Deși Remus Borza a prezentat Masoneria un fel deee… „Alba-ca-Zăpada”, unele evenimente din spațiul public ridică serios problema dacă organizația mult iubită de acesta nu este de fapt un cerc de influență din sfera afacerilor sau a politicii.
  Spre exemplu, în martie 2012 procurorii D.N.A. îl rețineau pentru 24 de ore pe judecătorul Cătălin Șerban, vicepreședinte al Curții-de-Apel Timișoara pentru o șpagă de 50.000 de euro, pentru a rezolva două sentințe în favoarea „Moldomin”.
  Alături de el mai ajungea în fața judecătorilor, printre alții, și Ioan Marian Mihăilă, profesor universitar în cadrul Universității „Eftimie Murgu“ din Reșița, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
  Dosarul va avea să ajungă la Curtea-de-Apel Alba-Iulia. Acolo, principala apărare a lui Șerban, în fața acuzațiilor de corupție a fost că el este… mason !
  Tot mason este și profesorul Mihăilă, unul destul de influent la acel moment prin Vestul țării !
  Într-o altă speță, D.N.A. Oradea l-a trimis în judecată pe fostul șef al Poliției Române, Liviu Popa, pentru fals în declarații pentru că nu și-a declarat apartenența la o lojă masonică. Popa este un polițist filmat pe la chefuri cu Vasile Blaga, fiind cunoscut ca un apropiat al fostului lider P.D.L. și al unor oameni de afaceri din Oradea. (…) ”
  (Sursa: ELIZA AVRAM – autorul articolului, 9 ianuarie 2018, ziarul-cotidian-national „ROMÂNIA LIBERĂ”)

 3. Siii… parca ar mai fi, totusi…, ceva care neee… „musca” (Sic !) din… BUCURIA OPTIMISMULUI (JUSTIFICAT/ARGUMENTAT !):

  DACA tot vorbim despre numarul-de-voturi…, ceea ce ne caaam… INGRIJOREAZA (!!!!!) esteee… hotararea (conducerii) U.D.M.R. de a fi (SINGURIIIIIIIIIII !) din aceasta… „OPOZITIE-UNITA” (!) care vor vota, maine, „la motiune” (cu… „PENTRU”, zic dansii !) NU la vedere, ciii… SECRET !

  MAI CONCRET, NU (PREA…) CREDEM ca, de exemplu, SCARBA aia („CIUDATA” !) care a fost… adjunctul lui „CIORDACHE” in… COMISIA-de-MASACRARE-a-JUSTITIEI din Parlament, va vota pentru caderea Guvernului… Puterii (pesedisto-aldisto-…udemerista !) AL CAREI SLUGA (mai mult decat SUPUSA,… ENTUZIASTA chiar !) A FOST !!!!!

  Sa dea BUNUL-Dumnezeu saaa… GRESIM NOI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here