Caz uluitor în Rusia: înmormântat anul trecut cu sicriul sigilat, un criminal Wagner s-a înrolat de fapt într-un regiment al armatei putiniste! El fusese condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor

1
683
Leonid Juk - mai întâi înmormântat, apoi descoperit că luptă în Ucraina!

Leonid Juk, luptător în cadrul grupului de mercenari PMC Wagner, a fost înmormântat de familia sa în luna decembrie a anului trecut, după ce „pierise” în „operațiunea militară specială” din Ucraina. După aproape un an de la „moartea” sa, mama acestuia, Svetlana Juk, a avut un șoc când a constatat că fiul ei continuă să lupte pe frontul ucrainean!

Svetlana Juk l-a descoperit pe fiul ei, Leonid Juk (35 de ani), nu în rândurile Grupului Wagner (sub steagul căruia „murise eroic”), ci în armata Federaței Ruse, mai exact în Regimentul 1008 de pușcă motorizată.

Detaliile acestui caz de-a dreptul uluitor au apărut pe site-ul rusesc Poligon.media.

Leonid Juk, un criminal pe care războiul putinist l-a scăpat de pușcărie

Ministerul Apărării de la Moscova a confirmat că a încheiat un contract pe un an cu „decedatul” Leonid Juk. Cu toate acestea, mama lui n-a putut lua deloc legătura cu el în noua postură. Nici nu știe pe cine a îngropat de fapt în decembrie 2022!

Ea l-a descoperit pe Leonid într-un video postat pe canalul de Telegram „Nu mă aștepta dn Ucraina!”, unde, de regulă, sunt prezentați rușii morți sau dispăruți pe câmpul de bătălie.

Leonid Juk își ispășea, din 2016, o pedeapsă de 19 ani de închisoare în colonia penală IK-5 din Apșeronsk, situată în regiunea Krasnodar. El a fost condamnat pentru omor săvârșit de un grup de persoane (clauza 2 din articolul 105 al Codului penal al Federației Ruse).

Pe 25 septembrie 2022, prin decretarea „mobilizării parțiale”, deținutul Leonid Juk a semnat un contract cu PMC Wagner ca să scape definitiv din spatele gratiilor.

După două luni și o săptămână, pe 1 decembrie 2022, reprezentanții Wagner au informat-o pe mama Svetlana Juk că fiul ei Leonid a decedat pe 10 noiembrie în zona orașului Bahmut din regiunea Donețk.

Înmormântarea lui Leonid Juk

„Au spus că trupul lui se află la morga din Rostov. Am vrut să merg și eu acolo, ca să-l cum trebuie înainte de înmormântare, dar nu mi-au permis”

Vestea morții lui Leonid Juk a stârnit suspiciuni din momentul în care Svetlana Juk n-a fost lăsată de oficialii Wagner să-și îmbrace fiul înainte de a fi înmormântat.

Svetlana Juk: „Ei au spus că trupul lui se află la morga din Rostov. Am vrut să merg și eu acolo, ca să-mi îmbrac fiul cum trebuie înainte de înmormântare, dar nu mi-au permis. Au spus că-l vor îmbrăca singuri și-l vor aduce. De asemenea, era interzisă deschiderea sicriului, deoarece totul părea neplăcut, mirosul era groaznic și nu era permis. Pe 4 decembrie, cadavrul a fost livrat în regiunea Krasnodar, eu nu am deschis sicriul”.

Pe 12 septembrie 2023, Svetlana a constatat că fiul ei, criminalul Leonid Juk, nu este mort și că luptă în continuare pe front! Într-o înregistrare difuzată de canalul de Telegram „Nu mă aștepta din Ucraina!”, „denazificatorul” apărea alături de alți 10 militari ai Regimentului 1008 de pușcă motorizată al Kremlinului. În filmuleț se raportau problemele întâmpinate în zona „operațiunii militare speciale”. Invadatorii cereau să le fie rezolvate toate cererile cât mai rapid.

La câteva luni după ce fusese înmormântat, Leonid Juk a fost descoperit în viață!

După ce a văzut clipul video, Svetlana s-a adresat imediat biroului de înregistrare și înrolare militară. Cum n-a primit niciun răspuns, ea a trimis mai multe cereri către Parchetul Militar, Comisia de anchetă, Ministerul Apărării, dar și către ministrul Serghei Șoigu și președintele Vladimir Putin.

Svetlana Juk: „Nu am primit niciun răspuns scris, dar am primit un apel de la Ministerul Apărării. Ei au spus că au primit contestația mea și că în decembrie Lenia a semnat un contract cu ei pe un an. Au mai spus că înainte a fost la spital cu o comoție cerebrală. Din cauza comoției s-ar putea să fi uitat numărul meu, de aceea nu sună, așa cred”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Realitatea Plus – amendată de CNA cu 10.000 de euro pentru asocierea sulfuroasă cu AUR. Propagandă mincinoasă: „E bine. Ce s-a gândit să facă aicea cu AUR-u’ e bine”

* Minciună gravă a unui deputat AUR: „Franța, acum, e mai mult un stat musulman decât creștin. Nu e departe nici Germania, nu e nici Belgia”

* Scandal uriaș la nivel mondial: corespondenți arabi ai CNN, Reuters, AP și „New York Times” ar fi însoțit Hamas în raidul din 7 octombrie! Israelul amenință că-i va lichida

* Socrii primarului Cherecheș, de la Baia Mare, au fost prinși în flagrant de DNA când intermediau o șpagă în justiție. Banii urmau să ajungă la judecătoarea care va da sentința într-un proces de corupție al ginerelui și care e nepoata mituitoarei!

* Apocalipsa după Ciolacu. Finanțele: „Este necesară o nouă creștere a taxării mediului de afaceri și a populației pentru a acoperi impactul. Nu au fost identificate surse suplimentare de bani”

* „Ciordache” e premiat cu o nouă pensie specială! PSD și PNL au votat privilegii nesimțite și pentru angajații Consiliului Legislativ, condus de odiosul PSD-ist

Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

Firea revine în toate funcțiile din PSD la 3 luni după cumplita afacere a „azilelor groazei”. Se merge cu tupeu pe ideea că românii au uitat deja

PNL alege sinuciderea politică: pensionarul special Ciucă va candida la prezidențiale! „Are șansele lui Dăncilă în 2019”, estimează politologul Cristian Preda

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here