Fotbalistul ucrainean Ruslan Malinovski, mereu vocal împotriva agresiunii ruse în țara sa, are o nouă postare directă, tăioasă, pe contul său de Facebook. El critică atitudinea celor care se plâng că s-a scumpit energia, amintind că ucrainenii plătesc un preț infinit mai mare.
Ucraineanul Ruslan Malinovski (29 de ani) joacă în prima ligă italiană de fotbal (Serie A), fiind legitimat la o echipă de top, Atalanta Bergamo.
Încă de la începutul conflictului, el a fost unul dintre cei mai vocali sportivi care s-au exprimat împotriva agresiunii Rusiei la adresa Ucrainei, arătându-și durerea pentru propriul popor și disprețul față de agresorii ruși.
Profitând de vizibilitatea pe care i-o conferă campionatul italian, Malinovski a avut luări de poziție directe, atât pe terenul de fotbal, cât și pe rețelele de socializare, unde are un număr impresionant de fani.
„Data viitoare, când vă veți plânge pentru prețul mare pe care trebuie să-l plătiți pentru curentul electric sau pentru gaz, amintiți-vă de prețul pe care fiecare ucrainian îl plătește pentru pacea voastră. Ilia a fost ucis la Mariupol în timp ce juca fotbal. A murit fără nicio vină, doar pentru că Rusia este un stat terorist”, scris Malinovski în cea mai recentă postare.
Textul e însoțit de mai multe imagini șocante, în care un tată își plânge fiul ucis de ruși.
Conform publicației italiene Fanpage.it, jucătorul Atalantei s-a implicat personal, încă de la început conflictului, pentru a-și ajuta poporul, prin intermediul colectării de fonduri și de bunuri de primă necesitate, încercând să mențină trează atenția opiniei publice asupra tragediei din Ucraina. El o are alături în această misiune pe soția sa, Roksana, care s-a dedicat total cauzei ucrainene.
În primele zile ale invaziei ruse, când a marcat primul gol în partida de Champions League dintre Olympiakos Pireu și Atalanta, Malinovski a arătat mesajul: „No war in Ukraine”, scris pe tricoul său.
Dar acum, în facturile de energie, nu plătim prețul agresiunii ruse din Ucraina, ci prețul politicilor energetice iresponsabile desfășurate timp de decenii în Europa și, la oa altă scară, în SUA. Mai plătim pentru cei doi ani în care oamenii au fost ținuți în case, pe bani inventați de state, care acum generează inflație. Mai plătim pentru dereglarea comerțului mondial de măsurile stupide și iresponsabile ale comuniștilor chinezi legate de gestionarea pandemiei. Factura pentru războiul din Ucraina va veni probabil abia la iarnă.
Ce votezi aia culegi. Iar dacă nu îi ajutăm pe ucrainieni să răzbească, vom pierde și securitatea energetică, și libertatea de a o mai căuta în viitor.
[…] […]