BREXIT. „Nu plecăm nicăieri şi veţi fi mereu bineveniţi înapoi”. Scrisoarea de dragoste a lui Timmermans pentru Marea Britanie

3
3319

Marea Britanie a fost afectată în mod inutil de Brexit şi acest lucru „va continua”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene într-o „scrisoare de dragoste” adresată britanicilor, prin care mai promite şi o „primire călduroasă” în cazul în care ţara s-ar întoarce în UE, scrie The Guardian.

Frans Timmermans, adjunctul preşedintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen, susţine că scepticismul britanicilor faţă de UE a fost un avantaj pentru comunitatea europeană, Timmermans afirmând că se simte „respins” şi comparându-se cu un „amant părăsit”, înainte de plecarea iminentă a Marii Britanii, programată pentru 31 ianuarie 2020.

Timmermans, fost ministru de Externe al Olandei şi fost adjunct al lui Jean-Claude Juncker, spune că s-a îndrăgostit de Marea Britanie şi de britanici în timpul studiilor sale la Roma, când a urmat cursurile Şcolii de Engleză „Saint George”.

„Puteţi fi generoşi, dar şi zgârciţi”

„Vă cunosc acum. Şi vă iubesc. Pentru cine sunteţi şi pentru ce mi-aţi oferit. Mă simt precum un fost amant”, scrie Timmermans, în scrisoarea sa de dragoste pentru Marea Britanie, publicată în celebrul cotidian The Guardian.

Frans Timmermans

„Vă ştiu punctele forte, dar şi slăbiciunile. Ştiu că puteţi fi generoşi, dar şi zgârciţi. Ştiu că aveţi încredere în voi şi că puteţi fi unici şi diferiţi”, a mai transmis Timmermans în scrisoare.

„Nu o să încetaţi niciodată să vă referiţi la noi drept continentul”, a mai dăugat Timmermans despre atitudinea britanicilor de-a lungul timpului.

„Vă ajută să creaţi o distanţă de care credeţi că aveţi nevoie. Dar, în acelaşi timp, vă împiedică să vedeţi faptul că toţi avem nevoie de puţină distanţă între noi. Toate naţiunile europene sunt unice. Toate diferenţele noastre reprezintă o sursă de admiraţie, surpriză, caricatură, neînţelegere, dar şi, da, dragoste”, a mai susţinut Timmermans.

„Sincer să fiu, am fost foarte dezamăgit atunci când aţi decis să plecaţi. Trei ani mai târziu, sunt trist că un membru al familiei noastre doreşte să rupă relaţiile. Totuşi, în acelaşi timp, găsesc alinare prin gândul că legăturile de familie nu pot fi niciodată rupte. Nu plecăm nicăieri şi voi veţi fi mereu bineveniţi înapoi, a mai adăugat vicepreşedintele Comisie Europene, potrivit Mediafax.

Negocierile privind „viitoarea relaţie” vor începe în martie 2020, după ce Marea Britanie se va retrage oficial din UE.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Vreau să fiu Regele Lumii!” Viaţa lui Boris Johnson, de mic copil până la BREXIT: numele real, aventurile, originile turco-ruseşti, copiii fără număr clar şi minciunile nenumărate

* BREXIT. UE, mesaj ferm pentru Boris: felicitări şi hai repede cu ieşirea! Va muşca „buldogul” din Europa unită?

* Se îngroaşă gluma! Destituirea lui Trump, votată în comisia juridică a Camerei Reprezentanţilor. Senatul, ultimul hop

* Pe Firea au ajuns-o blestemele bucureștenilor! Falimentul Primăriei o obligă să taie 98% din banii alocați bisericilor (10,4 milioane de euro)

* Boris BREXIT. Europa, lovită în plin după victoria conservatorilor în Marea Britanie. Liber la haosul tip Catalunya!

* „El clásico” Barça-Madrid, risc maxim de „Tsunami” antidemocratic! Anarhiştii Catalunyei vor să-i strice sărbătoarea lui Messi

* VIDEO. Ex PSD-istul Mihai Sturzu a pornit „jihadul” mizeriilor anti-Cluj. Ardealul nu-i rămâne dator fostului valet politic al lui Ponta şi Dragnea

* Nicuşor Dan, jos pălăria! „Nu candidez, dacă Opoziţia va avea candidat unic şi nu voi fi eu acela”

* Bombonel, o nouă blasfemie: se compară cu Iuliu Maniu când se plânge că l-a lăsat Iohannis fără decoraţie

 

 

3 COMENTARII

  1. Felicitări domnului Timmermans pentru mesajul transmis Reagatului Unit al Marii Britanii, în comparație cu atitudinea descreierată a dezaxatului BouJo (locul acestui nebun este în cămașa de forță, nicidecum în fruntea guvernului unei țări, cu atât mai mult a GB !) !

  2. Da, atat de sensibila si uimitoare scrisoare le adreseaza britanicilor acest domn Timmermans, ca mi-au dat si lacrimile pe final, frumos si trist, chiar e o despartire si-o ruptura ca intr-o familie mare, iar Timmermans are dreptate intrutotul, e drept ca Macron nu prea cred ca are aceleasi sentimente, om vedea ce-o mai fi!
    Mie, personal, de cate ori ascult o piesa engleza din anii de glorie ai rock-ului, incepand cu Beatles si pana pe la Queen, ma apuca nervii, la fel si cand vad vreun film englezesc, daca nu-mi vine sa mor cand vad cultura engleza si tara asta speciala care intoarce spatele UE. E foarte trist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here