marți, martie 5, 2024
AcasăFără categoriePSD mai inventează un concediu plătit: trei zile, CONCEDIUL PENTRU DIVORȚ. Tăriceanu...

PSD mai inventează un concediu plătit: trei zile, CONCEDIUL PENTRU DIVORȚ. Tăriceanu ar fi marele beneficiar!

-

Un proiect de lege, depus la Senat în toamna trecută, aşteaptă noua sesiune parlamentară pentru a consfinți, prin vot, o nouă trăsnaie populistă: concediul pentru divorț. Inițiatorul legii: Georgian Pop, senator PSD.

Potrivit proiectului de lege, persoanele care divorţează vor primi, la cerere, trei zile de concediu plătit, pentru că „trec prin trauma desfacerii căsătoriei” şi au nevoie de timp liber pentru „soluţionarea problemelor”.

În expunerea de motive, inițiatorul legii citează din analizele Institutului Naţional de Statistică: „Din 1990 până în prezent, rata divorţului – definită ca numărul total al divorţurilor raportate la numărul total al căsătoriilor într-un an – este în medie de 25%, mai exact în ultimele două decenii aproximativ una din patru căsnicii a sfârşit prin divorţ (…). Anual, peste 60.000 de adulţi şi aproximativ 17.500 de copii sunt afectaţi în mod direct de divorţ, la aceştia adăugându-se şi membrii familiei lărgite, prietenii, colegii sau angajatorii persoanelor divorţate”.

- Advertisement -
Ce prevede proiectul de lege al lui Georgian Pop:
* „Concediul pentru divorţ se acordă în scopul de a veni în sprijinul celor ce trec prin această situaţie, pentru acomodarea la noua situaţie din viaţa lor”.
* „Cei ce au divorţat au dreptul la un concediu pentru divorţ de trei zile lucrătoare”.
* „În cazul în care titularul dreptului la concediu pentru divorţ este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu pentru divorţ plătit de trei zile lucrătoare”.
* „Indemnizaţia pentru concediul de divorţ se plăteşte din fondul de salarii al unităţii şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective”.
* „Concediul se acordă la cerere de către angajator în următoarele patru săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunţării divorţului”.
* „Concediul pentru divorţ se acordă indiferent de durata căsătoriei şi indiferent de modalitatea prin care s-a desfăcut căsătoria”.

Ofertă „2 în 1”: căsătorie + divorț = 8 zile

Legislația românească prevede si un concediu pentru căsătorie, de 5 zile lucătoare, plătite de angajator.

Pe lângă ridicolul său, proiectul de lege al lui Georgian Pop are o hibă majoră de tehnică legislativă: nu prevede o limitare în exercitarea acestui drept, măcar între aceiaşi soți. Aşadar, un bărbat şi o femeie se pot căsători, divorța şi recăsători de mai multe ori pe an. Există şi un model în acest caz: Prigoană-Bahmuțeanu, care poate fi însă perfecționat!

Exemplu: dacă te căsătoreşti şi divorțezi de trei ori pe parcursul unui an, primeşti 3 x (5 + 3) = 24 de zile de concediu pentru căsătorie & divorț. Plus concediul de odihnă, care-i başca! Plus concediile medicale. Plus zilele libere la toate sărbătorile şi la toți sfinții…

Atenție la Tăriceanu!

Marele beneficiar al concediului pentru divorț ar putea fi chiar preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, un profesionist al divorțurilor. Acesta se află la a cincea căsnicie, deci a trecut oficial prin patru divorțuri.
- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Rusine sa le fie !!! Nu stiu cum sa risipeasca banii , iar cei din Parlament or fi toti cu amante , care mai devreme sau mai tarziu isi vor lasa nevestele si-si vor „achizitiona” tinerele, mai mici decat fiii lor !!! Ce rusine !!!! Huoooo !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -