Trântorii din Guvern i-au lăsat pe copii fără miere, dar și-au mărit pensiile speciale!

1
14186

Intrarea în vigoare a sinistrei Ordonanțe de urgență nr. 114 („Ordonanța fiscală”) a amânat cu un an Programul „Mierea în școli”.

Peste 1,4 milioane de preșcolari și elevi din clasele I-IV nu nor mai primi borcănelul cu miere care li se cuvenea prin legea votată de Parlament în toamna anului trecut.

Decizia Guvernului este o grea lovitură și pentru apicultori, care vor fi lipsiți de o piață importantă, de 16 milioane de euro.

Pentru a economisi acești bani, Guvernul PSD-ALDE a lovit crunt în două categorii sociale: copiii de 2-12 ani și apicultorii.

În schimb, nici Guvernul, nici Parlamentul nu a oprit noua creștere, de la 1 ianuarie, a salariilor și a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Mulți miniștri sunt și parlamentari, deci beneficiari direcți ai acestei creșteri cu adevărat nesimțite.

Lăcomia din „Ordonanța împotriva lăcomiei”

Programului „Mierea în școli”, votat în noua sa formă pe 21 noiembrie 2018, prevedea că fiecare preşcolar şi elev din clasele I-IV să primească 350 de grame de miere naturală polifloră în fiecare lună, ca supliment nutritiv.

Programul ar fi trebuit să intre în vigoare din 1 ianuarie 2019, dar „Ordonanța împotriva lăcomiei” (cât cinism!) l-a amânat cu un an; prbabil, până la Paştele Cailor.

Ordonanța 114 a fost publicată în Monitorul Oficial pe 29 decembrie. La articolul 49, ea prevede: „În perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2019 se suspendă aplicarea prevederilor Legii nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolari și elevii din clasele I-IV din învățământul de stat și confesional, cu modificările ulterioare”.

1 COMENTARIU

  1. Cati din cei care s-au bucurat la aflarea acestei vesti(puternic mediatizata) in noiembrie 2018 au aflat pana in acest moment ca a fost amanata pana la pastele cailor.Pentru ca acum cei care au facut zgomot in noiembrie tac malc si nu mai comunica nimic.
    Si s-ar putea sa mai fie si alte „soparle” ascunse in aceasta OUG a lacomiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here