Blasfemie anti-UE: şeful „SS-Gestapo”, propus de PSD la CCR, după făcătura anti-Kovesi şi doi procurori sinucişi!

4
2586

Social-democrații ar avea o altă propunere pentru funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Camerei Deputaților în persoana lui Gheorghe Stan, zis Giani, șeful Secției speciale de investigare a magistraților, potrivit televiziunilor de știri.

Numele lui Stan ar fi fost decis într-o ședință a social-democraților, deși anterior o altă persoană fusese trimisă de PSD Comisiei juridice a Camerei Deputaților ca propunere pentru CCR: fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu.

Propunerea lui Stan în funcţia de judecător la CCR este o blasfemie anti-UE. De ce?

Pentru că este un magistrat care a dovedit că a trădat meseria anchetând-o pe cea mai apreciată procuroare anticorupţie din lume: Laura Codruţa Kovesi.

Stan şi Adina Florea, adjuncta sa, sunt vinovaţii principali pentru anchetarea lui Kovesi la comanda unui fugar penal: Sebastian Ghiţă.

Tot în mandatul lor, o procuroare s-a sinucis după ce s-a aflat că asupra ei au început investigaţiile secţiei „Gestapo” sau „SS”.

Ce ştia Stan de anchetarea procuroarei care s-a sinucis?

Încep să apară informaţii grave legate de sinuciderea procuroarei Ramona Bulcu (53 de ani), care s-a aruncat azi în gol de la etajul 5 al Parchetului General. O investigaţie jurnalistică arată că magistrata era anchetată de secţia Adinei Florea, denumită şi „SS” sau „Gestapo”!

Astfel, Ramona Bulcu, cea care s-a sinucis în Vinerea Mare, pe 26 aprilie, sărind de la etajul 5 al Parchetului General, a avut de-a face cu teroarea instaurată în sistemul de justiţie de nou-înfiinţata „Secție pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”, condusă de facto de Adina Florea şi creată special de clanurile penale pentru a timora judecători şi procurori nesupuşi politic.

Jurnaliştii de la „Libertatea” dezvăluie că procuroarea a intrat în vizorul „SS-Gestapo” după ce redactase un comunicat de presă aflat la dosarul Ghiță – Kovesi, în care fosta șefă DNA are calitatea de suspectă.

Mai mult, jurnaliştii citează o persoană din Parchet, care o cunoştea bine pe procuroarea anchetată de „SS”, ce afirmă următoarele:

„O cunosc de 20 de ani, era o femeie activă, s-au pus presiuni asupra ei în ultima vreme. Voiau să ajungă nu la ea, ci la un alt procuror”, a declarat un magistrat pentru Libertatea, sub protecția anonimatului.

Acel „voiau să ajungă la alt procuror” spune totul. O declaraţie care confirmă faptul că „SS” căuta, de fapt, nod în papură unui magistrat aflat probabil pe lista neagră a regimului PSD-ALDE, din motive de… Kovesi. Adică, din motive că-şi făcea treaba de procuror anchetând politicieni corupţi indiferent de numele şi influenţa lor.

Omorâţi de teroarea din justiţie?

Sinuciderea din Vinerea Mare survine unul alt caz încă neelucidat, tot cu victimă un procuror.

Fostul şef al DNA Timişoara, Tamas Schiffbeck (48 de ani), şi-a pierdut viaţa, vineri, 15 martie, după ce a căzut de la etajul 6 al clădirii în care lucra ca procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Una dintre ipotezele privind cauzele sinuciderii a fost legată de situaţia actuală din justiţie. Guvernarea PSD-ALDE, prin ex-ministrul Justiţiei Tudorel Toader, via Inspecţia Judiciară, a declanşat teroarea împotriva magistraţilor oneşti, care îşi făceau treaba potrivit conştiinţei şi regulilor penale.

Miza acestui atac politic la justiţie, condamnat şi de Europa, este timorarea procurorilor care nu vor să cedeze la presiuni politice sau nu au profil de executant de anchete la comandă, vezi cazul Adina Florea cu a sa secţie „SS”. Existenţa unor astfel de personaje dispuse la compromis politic crează o presiune în plus asupra vieţii procurorilor independenţi.

Ipoteza presiunilor din sistem provocate de controale abuzive ale Inspecţiei Judiciare (aflate sub controlul lui Tudorel Toader şi dirijate de celebrul executant Lucian Netejoru) începe să prindă contur. Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că o echipă de inspectori judiciari ar fi trebuit să înceapă o verificare la DNA Timişoara, inclusiv pentru perioada în care Serviciul era condus de Tamas Schiffbeck.

Purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Alin Alexandru, nu a putut confirma sau infirma controlul tematic de la DNA Timişoara, spunând că „astfel de controale sunt multe”. Purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare a declarat, însă, că cel puţin în ultimii doi ani, pe numele lui Tamas Schiffbeck nu a fost depusă nicio sesizare la Inspecţia Judiciară.

Amintirea procurorului Panait

În 10 aprilie 2002, Cristian Panait (în imaginea de deasupra, în dreapta lui Victor Ponta), pe atunci tânăr procuror de la Parchetul General, s-a aruncat de pe terasa apartamentului în care locuia și a decedat câteva ore mai târziu, la spital. Ştirea a fost şocantă, deoarece opinia publică ştia că procurorul era implicat într-o anchetă de contrabandă şi corupţie, cu ramificaţii politice până la vârful PSD, partidul aflat atunci la putere.

La acea vreme, Victor Ponta era şef al Corpului de Control al cabinetului Adrian Năstase, iar presa a abundat de informaţii şi speculaţii pe tema legăturii sale cu sinuciderea lui Panait.

Cea mai şocantă versiune a fost aceea că mătuşa lui Panait ar fi spus că, înainte de a se sinucide, Panait ar fi fost vizitat de Ponta. Urmare a acestei informaţii, neconfirmate oficial, în media a circulat şi o frază celebră atribuită lui Panait: „Câinele de Victor Ponta mi-a făcut-o”. Nici această informaţie nu apare în ancheta oficială a Parhetului General.

De altfel, procurorii, foşti colegi şi lui Panait şi ai lui Ponta, au închis repede cazul. Verdict: sinucidere. O moarte învăluită în mister care a fost readusă în prim-plan de filmul lui Tudor Giurgiu, „Cristian” (de la prenumele tânărului magistrat), lansat în 2014.

4 COMENTARII

 1. Simina Tănăsescu e propunerea mea la CCR. E nevoie de ruperea sistemului judiciar de Arhiva SIPA care a fost transferată în SUA la FBI.

  Vreau Lege şi Ordine la Bucureşti.

 2. Simina Tănăsescu e omul potrivit la CCR. Trebuie să rupem Arhiva SIPA de la FBI de judecățile de valoare ale judecătorilor din România.

  Vreau Lege şi Ordine la Bucureşti!

 3. Mare mizerie in așa zisa justiție din România. !
  In loc sa încurajam ca Romania sa se reseteze economic , plătim magistrați cu sume enorme de parca ar reconstrui România!
  O mare nedreptate fata de celelalte categorii profesionale care-di aduc contribuția la plusvaloare și sunt puse pe nedrept la zid cu salarii de 2/3 ori mai mici! Mai rămân aceștia in România? Nu! Categoric nu! Pleacă afara pe salarii de câteva ori mai mari, competenta profesionala le este recunoscuta și ce este cel mai important faptul ca sunt respectați!
  Ne mai miram ca au plecat peste 3,7 milioane de romani, cred ca in 5/7 ani se vor duce sa lucreze si in agricultura pentru ca nu va mai exista forța de munca sa lucreze in acest domeniu. Cine a svut aceasta de Ilie de a da la magistrați salarii uriașe ? Este o mare bătaie de joc di mai este ceva , se pensionează culmea la nici 50 de ani. Stresul este mare dar acest stres se datorează ingerinței politicului in actul de justiție!!!

 4. Eu nu pot sa inteleg cum poporul roman ii lasa pe nemernicii astia sa-si bata joc de o tara intreaga!!! Mai, dar chiar nu va mai curge sange prin vine ca-i lasati asa de capul lor pe infractori???? Astia care apara infractorii trebuie jupuiti de vii nu pusi in functii inalte!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here