luni, martie 4, 2024
AcasăLumeaBiden atrage atenția asupra „dorinței lui Trump de a abandona aliații NATO...

Biden atrage atenția asupra „dorinței lui Trump de a abandona aliații NATO ai Americii, în cazul unui atac rus”. Trump a dat ordin ca republicanii să nu voteze ajutorul SUA pentru Ucraina

-

Declarațiile și acțiunile lui Trump arată „dorința sa de a abandona aliații NATO ai Americii în cazul unui atac rus“, a acuzat președintele SUA, Joe Biden, după afirmațiile extrem de îngrijorătoare ale contracandidatului său. Într-un miting desfășurat sâmbătă, în Carolina de Sud, Trump a afirmat că i-ar încuraja pe ruși să invadeze țările care nu plătesc.

Joe Biden (81 de ani), care-l va înfrunta pe Donald Trump, foarte probabil, în alegerile prezidențiale din noiembrie, a caracterizat drept foarte periculoase și îngrijorătoare afirmațiile republicanului: „Faptul că Donald Trump recunoaște că intenționează să-i dea lui Putin undă verde pentru mai mult război și violență, pentru a-și continua atacul brutal împotriva unei Ucraine libere și pentru a extinde agresiunea asupra popoarelor din Polonia și țările baltice este îngrijorător și periculos. Din păcate, sunt previzibile, venite de la un om care a promis că va guverna ca un dictator, precum cei pe care îi laudă, încă din prima zi de la întoarcerea în Biroul Oval”.

Afirmațiile lui Donald Trump (77 de ani) sunt extrem de grave. Acesta a relatat discuția pe care a avut-o cu șeful unui stat european. „Unul dintre președinții unei țări mari s-a ridicat și a spus: «Ei bine, domnule, dacă nu plătim și suntem atacați de Rusia, ne veți proteja?». I-am răspuns: «Nu, nu v-aș proteja. De fapt, i-aș încuraja să vă facă ce vor. Trebuie să vă plătiți datoriile»“.

E vorba, în primul rând, de angajamentul de a investi minimum 2% din PIB în Armată. Trump a vrut în primul său mandat să retragă SUA din Europa, lucru privit cu foarte mare interes de Rusia. Acum, în actuala campanie, el a spus de mai multe ori că va scoate America din NATO, dacă revine la Casa Albă.

- Advertisement -

Problemele nu se opresc aici. Donald Trump le-a dat ordin republicanilor să se opună oricărui nou ajutor militar acordat de SUA Ucrainei. În acest moment, situația este aproape dramatică. După lungi de negocieri, un proiect de lege privind cheltuieli de securitate pentru SUA n-a întrunit suficiente voturi în Senatul american. Așa că s-a recurs la o nouă înțelegere, care are șanse foarte mari să treacă de Senat. E vorba de finanțarea cu 95 de miliarde de dolari a unor aliați strategici ai SUA – Ucraina, Israel, Taiwan. Din acești bani, 60 de miliarde ar urma să meargă la Ucraina.

Legea va trece, foarte probabil, de Senat. Acolo există susținerea necesară din partea democraților și a destui republicani. Dar în Camera Reprezentanților lucrurile sunt mult mai complicate. Acolo, republicanii sunt rupți în două tabere: cei care vor susținerea Ucrainei și cei care ascultă de ordinele lui Trump. Iar acesta a dar comandă să se blocheze orice sprijin pentru Ucraina.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -