Un om de bază al lui Liviu Dragnea în „era infracțională” 2017-2019, preluat de „echipa Ciolacu” în ciuda gravelor sale probleme penale, se îndreaptă cu viteză cosmică spre pușcărie. Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene (PSD), a fost condamnat miercuri de Tribunalul Bacău, în primă instanță, la 8 ani și 4 luni închisoare. Judecătorii l-au sancționat astfel pentru mita de 100.000 de euro pretinsă și primită de Arsene pentru a interveni ilegal pe lângă Agenția Națională de Integritate (ANI).
Potrivit Mesageruldeneamt.ro, lui Arsene i-au fost interzise dreptul de a candida și de a fi ales în funcții publice. Instanța a mai decis confiscarea a 80.000 euro și 150.000 lei, precum și menținerea sechestrului asigurător pe mai multe bunuri.
Decizia Tribunalului vine după 4 ani de procese, o strămutare de la Piatra Neamț la Bacău, nenumărate și numeroase amânări. Sentința nu este definitivă, urmând a fi atacată cu apel în decurs de 10 zile de la comunicare.
Condamnarea lui Arsene a avut la bază dosarul făcut de procurorii DNA pe când instituția era condusă de Laura Codruța Kovesi. După îndepărtarea acesteia de la șefia DNA și masacrarea legilor justiției, dosarele anticorupție i-au ocolit pe „greii” din politica românească.
Ionel Arsene a fost unul dintre principalii complici ai lui Liviu Dragnea în măcelărirea statului de drept și subjugarea justiției, în perioada 2017-2019. Prin influența sa pe lângă Dragnea, el a avut un rol important și în numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de prim-ministru, în ianuarie 2018 (favorita liderului PSD din acea era Carmen Dan).
Viorica Dăncilă s-a revanșat, preluându-l pe Ionel Arsene ca sfetnic principal și promovându-i oamenii în structurile Guvernului. I l-a făcut din nou ministru pe Răzvan Cuc, alungat de la PSD Giurgiu de baronul Niculae Bădălău și adoptat de PSD Neamț prin baronul Ionel Arsene. Cuc avea să se remarce în octombrie 2019, când, în ziua votării moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, a încercat să întârzie 5 curse Tarom care zburau spre București, pentru ca mai mulți senatori și deputați din provincie să nu ajungă la votul din Parlament.
În ianuarie 2017, Ionel Arsene a fost fotografiat de un român în aeroportul din Dubai, împreună cu Călin Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE, aliatul PSD la guvernare. Arsene și-a făcut concediul alături de Liviu Dragnea și de partener acestuia, Irina Tănase, în insulele Maldive din Oceanul Indian.
DNA: „A primit suma de 100.000 de euro, pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea ANI”
Într-un comunicat din ianuarie 2018, DNA preciza: „În 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, a primit de la o persoană, martor în cauză, suma de 100.000 de euro, pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală”.
Anchetatorii au precizat că banii au fost remişi de martor într-un restaurant din Bucureşti.
Potrivit Adevarul.ro, șeful Consiliului Județean Neamţ a fost denunţat de fostul primar al orașului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti”. Acesta a susţinut că i-ar fi dat lui Arsene, în 2013, suma de 100.000 de euro, pentru a interveni la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate în tentativa de a-l „anihila” pe preşedintele de la acea vreme al Consiliului Județean Neamț, Culiţă Tărâţă. „Pinalti” (PNL) i-a dat șpagă lui Arsene (PSD) pentru a-l scoate din joc pe Tărâță (PSD), care urma să fie declarat incompatibil!
Pe 19 ianuarie 2018, anchetatorii DNA au cerut Tribunalului Bacău arestarea preventivă a lui Ionel Arsene, dar au obținut doar punerea acestuia sub control judiciar. Decizia a fost atacată de procurorii anticorupţie la Curtea de Apel Bacău, instanţă care a considerat că se impune arestarea preventivă, mandatul fiind emis pe 29 ianuarie 2018.