Comisiile de buget-finanțe, conduse de PSD-iști, l-au lăsat pe Dragnea fără Vitamina D

0
1349
Viorel Arcaș și Sorin Lazăr

A fost bătălie mare, marți seara, în comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului (Senat + Camera Deputaților). Comisiile au acordat raport favorabil bugetului alocat SRI (20-13 la vot), dar cu o diminuare de 150 de milioane de lei faţă de forma transmisă de Guvern.

Liviu Dragnea a cerut o scădere mult mai severă, de 455 de milioane de lei, cu motivația propagandistică de a finanța cu acești bani distribuirea de Vitamina D tuturor copiilor din România.

Coaliția de guvernare PSD-ALDE a votat doar unul dintre cele trei amendamente depuse de Dragnea la legea bugetului, transmite Agerpres. Celelalte două amendamente, se pare, au fost o cacealma, cel puțin în etapa comisiilor de buget-finanțe.  Ambele comisii sunt conduse de PSD-iști: Viorel Arcaș la Senat, Sorin Lazăr la Camera Deputaților.

Comisiile de buget-finanţe au respins două amendamente ale lui Dragnea, privind scăderea bugetului SRI, de la capitolul „Ordine publică şi siguranţă naţională”:

  • unul, cu suma de 445 de milioane de lei;
  • altul, cu suma de 295 de milioane de lei.

Banii prevăzuți în aceste amendamente urmau să alimenteze bugetul Ministerului Sănătății pentru programele de furnizare a Vitaminei D, testele prenatale Panorama și teste de markeri tumorali. Coaliția PSD-ALDE nu a reușit să adune voturile necesare pentru a trece aceste două amendament.

Singurul amendament depus de Dragnea și adoptat de comisiile de buget-finanțe impune scăderea bugetului SRI cu suma de 150 de milioane de lei.

Alte două servicii au pierdut sume importante:

  • SIE – 30 de milioane de lei;
  • SPP – 50 de milioane de lei.

Toate cele trei servicii – SRI, SIE, SPP – și-au văzut bugetele tăiate ca urmare a amendamentului depus de Liviu Dragnea și acceptat de comisiile reunite de buget-finanțe.

CITIȚI ȘI:

Împărțire scandaloasă a banilor: DNA – 168 de milioane, PSD – 219 milioane! Hoții primesc mai mult decât cei care trebuie să-i prindă pe hoți

Iohannis, rafală dură la adresa PSD-ALDE: „Dau bani la partide şi distrug securitatea românului”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here