Acasă Media Atacul la Realitatea TV arată adevărata faţă a CNA: pentru unii -...

Atacul la Realitatea TV arată adevărata faţă a CNA: pentru unii – mumă, pentru alţii – CIUMĂ

Narcisa Iorga, fost membru CNA şi una dintre cele mai competente voci în materie de legislaţie audiovizuală, a demontat, cu argumente legale şi de bun-simţ jurnalistic, măsura suspendării emisiei la Realitatea TV. Potrivit Narcisei Iorga, comportamentul Realităţii TV pe subiectul „10 august” nu justifica o astfel de decizie drastică. Mai ales când alte posturi TV au difuzat informaţii cu adevărat periculoase, dar n-au fost sancţionate la fel.

 • La şase luni de la acele evenimente din 10 august, nimeni nu mai ţine minte ce s-a întâmplat. Înşirarea pe ecran a unor cartoane cu motivele care au dus la o decizie atât de gravă e inutilă, nu ajută publicul să înţeleagă dacă decizia e justificată sau nu. Rostul acestor sancţiuni din legislaţia audiovizuală, cu suspendarea 10 minute sau 30 de minze a emisiei, a fost clar: ca telespectatorii să afle CONCRET de ce a luat CNA o decizie atât de drastică. Vă asigur că n-a înţeles nimeni nimic, mai ales la atâta vreme de la evenimente
 • Una dintre motivaţiile deciziei de a suspenda emisia unui post TV a fost aceea că reporterii au difuzat informaţii neverificate. Când eşti în direct, când jandarmii dau cu gaze, lovesc şi aruncă apă cu tunul, ce e de verificat în asta? Informaţiile live au întotdeauna o doză de incertitudine pentru simplul motiv că aşa e live-ul peste tot în lume.
 • Presupunând totuşi că motivele de sancţionare au fost reale – că difuzarea de imagini cu violenţele şi atacurile jandarmilor din Piaţa Victoriei au fost incitări la violenţă şi informaţii neverificate -, atunci de ce e singura televiziune sancţionată atât de drastic?
 • Şi celelalte posturi TV au difuzat informaţii chiar şi mai riscante, cum ar fi tentativa de lovitură de stat organizată de nu ştim cine. Ori anunţul că o jandarmeriţă a murit, o informaţie foarte gravă şi neverificată, de vreme ce s-a dovedit ulterior că nici n-a murit, nici n-a păţit altceva. Dacă doar Realitatea TV a fost sancţionată, atunci CNA are dublu standard. Or, asta nu e judecată, nu e lege, nu e instituţie.
 • CNA este o instituţie politizată, aşa a fost înfiinţat prin lege. E greşeala partidelor că trimit acolo oameni sinecurişti, foşti parlamentari rămaşi fără mandat care mai primesc şi ei şase ani de leafă grasă la stat, jurnalişti slabi sau fără experienţă, oameni fără legătură cu presa şi jurnalismul. Când ajung acolo şi văd ce au primit, salariu aproape ca în parlament, maşină, secretară, uită de lege, de răspunderea lor publică, de legea audiovizuală şi devin simple instrumente politice.

loading...

4 COMENTARII

 1. Odata ce se merge pe pricipiul partidului stat, care are ‘OAMENII LUI’ in toate organismele de control ale statului, a mai deschide pliscul sa spui ceva e riscant, o faci pe pielea ta. Nu ti se va da dreptate si nu numai, dar ti se vor gasi alte si alte bube in cap, sa-ti piara cheful sa critici.
  De-asta trebuie luptat cata vreme mai avem ceva sperante de libertate. Dar, culmea, atat de multe mizerii au facut, incat acum pot conta pe deprimarea si deznadejdea noastra….foarte putini mai au energia sa protesteze….

 2. Desfiintati CNA, CCR, Avocatul Poporului, Inspectia Judiciara, Curtea de Contruri si institutiile conduse de agramati si incapabili care si-au vandut sufletul pentru apararea ciumei rosii, gata cu pomenile si minciuna sfruntata pe bani multi si contra adevarului!!!!

  • Asa-i, Nic! Asta este prima masura pe care trebuie sa o ia noua putere. Reorganizare! Prin reorganizare pot fi dati afara toti! Ulterior, angajarile se fac exclusiv pe criterii de competenta profesionala, nu politica!

 3. Asteptati de la CNA echilibru si obiectivitate? Asteptati! Veti avea parte de tot atata cat a aratat Buborel in „ievaluarea” lui Kovesi si Lazar. Deloc!
  Justitia lor este opusul JUSTITIEI REALE, din punct de vedere legal, logic si moral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările