Atac armat la o universitate din Rusia: 8 studenți morți și cel puțin 11 răniți. Atacatorul de 18 ani, lichidat de trupele speciale. Mulți studenți și profesori s-au salvat sărind pe ferestre

0
823
Atacatorul a pătruns agale în campus, cu arma în mână. Câteva minute mai târziu, pe ferestre săreau studenții îngroziți

Un nou incident armat la o instituție de învățământ și soldat cu victime s-a produs în Rusia. De data aceasta, incidentul a avut loc la Universitatea din Perm (oraș cu peste un milion de locuitori), una dintre cele mai mari din țară. Un tânăr de 18 ani, student în anul 1, a deschis focul, ucigând 8 persoane și rănind cel puțin 11. Atacatorul a fost lichidat de trupele speciale.

Agenția TASS relatează că pe lângă cei 8 oameni uciși, mulți alții au fost răniți în timpul asaltului. Numeroși studenți, terorizați, au sărit pe ferestre ca să scape de masacru.

O sursă a relatat pentru agenția de presă rusă: „Luni, o persoană neidentificată a intrat în clădirea universității și a deschis focul. Unii studenți s-au închis în sălile universității pentru a se ascunde de atacator. Alții au sărit pe ferestre”.

Atacatorul ar fi un student de 18 ani, dar motivele pentru care a recurs la acest gest nebunesc rămân neclare. După ce a produs victimele, tânărul s-a baricadat în aula universității. Trupele speciale l-au lichidat.

El scrisese anterior pe Facebook că pregătește de multă vreme atacul și că strânge bani pentru arme încă din clasa a X-a.

Atacatorul a pătruns agale în campusul universității și a omorât 8 oameni

Studenții din campusul Universității din Perm s-au alertat unii pe alții pe rețelele de socializare și s-au încuiat în camere. Cei care mergeau spre sălile de curs au fost întorși din drum.

Astă-primăvară, pe 11 mai, un alt atac armat a avut loc într-o școală din orașul rusesc Kazan. Doi adolescenți au omorât 11 oameni, din care 8 copii, elevi ai școlii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dragnea se plânge că Antena 3 și RTV au refuzat să-l primească în emisiuni: „Mi s-a transmis că nu mai este cazul”

* Dragnea și-a înființat partid: Alianța Pentru Patrie. L-a folosit ca paravan pe Codrin Ștefănescu. Doctrină ultra-naționalistă, anti-europeană

* De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

* Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* CTP: „Cîțu e respingător. Afectează imaginea, scorul electoral și încrederea în PNL și în Guvern, chiar dacă nu gândește rău din punct de vedere economic” / „Cel care a creat criza politică este Cîțu, să fie foarte clar!”

* Dosar penal pentru cei 300.000 de euro drenați de Tudorache către televiziuni + Lazarus + Savaliuc, ca să facă reclamă unei minciuni: spitalul care nu există!

* Aglomerație de pacienți VIP-Covid la „Matei Balș”: Sorin Oprescu, Elena Merișoreanu, Viorica de la Clejani. Ultima, nevaccinată, e în stare gravă, la Terapie Intensivă

* DOCUMENT. Cele 13 restricții impuse de Guvern celor nevaccinați anti-Covid, în localități cu rata de infectare de 3-6 la mie

 * Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* VIDEO. Nunta tragică: mirele are dublă fractură de coloană vertebrală după ce a fost aruncat în sus și n-a mai fost prins. El a aterizat în cap. Nunta a continuat doar cu mireasa și invitații

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here