sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsAsta da, sursă de bani pentru pensii! Cât a economisit Guvernul plafonând...

Asta da, sursă de bani pentru pensii! Cât a economisit Guvernul plafonând indemnizaţiile politicienilor

-

Dacă România ar reduce risipa masivă de bani publici pusă la cale de la Ion Iliescu încoace (vezi Institutul Revoluţiei, înfiinţat de Ion Iliescu pentru el şi apropiaţii săi), ar exista bani destui şi pentru pensii, şi pentru salarii, şi pentru investiţii de stat.

Din păcate, PSD a organizat o fraudă masivă cu acte în regulă, cheltuind bani grei cu grupări politice parazite infiltrate în instituţii create fără niciun rost sau prin majorări de bugete repartizate tot pe „sprânceană” politică.

Prin celebrul program PNDL (zis şi Programul Naţional Dragnea Liviu) sume imense de la buget au ajuns la baronii PSD. De asemenea, tot la începutul epocii Dragnea, imediat după venirea la putere în 2016, acesta a permis primarilor să mărească nelimitat fondul de salarii – un fel de mită la vedere pentru a anestezia orice formă de opoziţie pentru atacul ce urma să fie dat la statul de drept.

- Advertisement -

Guvernul Orban a tăiat în carne vie, forţat şi de împrejurări: PSD a majorat pervers pensiile cu 40% din 1 septembrie, pentru a băga ţara intenţionat în criză, deoarece nu existau bani nici pentru pensiile vechi (România pierde bani lunar, fiind pe deficit, iar mai nou este sub supravegherea specială a Comisiei Europene). Nevoit să facă rost de resurse pentru aceste majorări inflaţioniste, care se vor întoarce oricum împotriva puterii de cummpărare, Ludovic Orban a căutat soluţii.

Asta e calea! Luaţi-le banii şi profitorilor din Parlament!

Ludovic OrbanPrim-ministrul interimar Ludovic Orban a declarat luni că, potrivit estimărilor, plafonarea indemnizaţiei demnitarilor a dus la o economie de peste 1,2 miliarde lei.

„În ceea ce priveşte plafonarea indemnizaţiilor, nu am plafonat indemnizaţiile numai pentru primari şi viceprimari. Am plafonat indemnizaţiile pentru toţi cei care primesc indemnizaţii din funcţii de demnitate publică: pentru parlamentari, pentru miniştri, pentru preşedintele României, pentru mine, ca prim-ministru. Iar rezultatul este că s-a făcut o economie la buget de peste 1,2 miliarde de lei, pe estimările pe care le-am făcut. Care nu e o sumă de lepădat”, a spus Ludovic Orban, prezent la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor.

- Advertisement -

El a adăugat că, pentru a putea aloca resurse financiare către investiţii, este necesară o reducere a cheltuielilor de tip „subvenţii, creşteri de salarii în sectorul public, creşteri de venituri alocate de la bugetul de stat fără să existe o fundamentare foarte serioasă”.

„Situaţia bugetară este extrem de serioasă. Ani de zile s-au generat cheltuieli, fără să existe veniturile pentru susţinerea cheltuielilor respective. Chiar şi acum, după ce am avut un deficit bugetar de 4,6% pe cash şi 4% pe ESA, în fiecare săptămână în Parlament – care a intrat în campanie electorală şi îşi imaginează că oamenii o să îi voteze numai dacă dau astfel de legi – apar noi legi, care generează cheltuieli suplimentare şi care reduc venitul. Ultima – asta cu scutirea de impozit pe veniturile jurnaliştilor”, a menţionat Orban, citat de Agerpres.

Acesta a atras atenţia asupra faptului că în acest moment nu există garanţii în ceea ce priveşte faptul că alocaţiile copiilor sunt folosite în interesul acestora şi a oferit exemplul Germaniei, unde părinţii beneficiază de scutiri de impozit.

„Am spus din capul locului: nu poţi să dublezi alocaţiile de două ori într-un an. Nu se poate. O dată, în martie, la dezbaterea bugetului, şi după aia în decembrie. După aia, şi dacă ei ne resping ordonanţa care prorogă termenul de intrare în vigoare, eu nu am prevederile bugetare ca să pot să susţin lucrurile respective. Guvernul o să fie pus în situaţia în care să aleagă între legea plafoanelor, legea bugetului de stat, reglementările la nivel european şi plata ca urmare a respingerii ordonanţei de prorogare. În Germania, de exemplu, pentru că m-aţi întrebat de alocaţiile de copii, e o scutire de impozit în funcţie de numărul de copii, astfel încât să existe un stimulent fiscal pentru familia care are copii. Noi acum nu avem nicio garanţie că toţi banii care se duc din alocaţii vor fi folosiţi în interesul copiilor„, a declarat Ludovic Orban.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Cum de a putut ateriza acest avion Airbus 380 în mijlocul urgiei?!

* Act criminal cu „intenţie indirectă”! Aşadar, Iorgulescu-junior a vrut să facă victime, mort de beat şi drogat la volan! De ce îi cer procurorii arestarea

* Vine din nou Diaspora la Bucureşti? PSD pune la cale sabotarea dreptului la vot întărit de Guvernul Orban prin OUG

* Tăriceanu face mişto de pensionari. Încearcă să-i prostească prin minciuni ordinare, dar oamenii ştiu câte parale face. Dovada: ultimul sondaj IMAS

* PSD-iştii au făcut circ la audierea ministrului Cîţu. Traseistul Zamfir, cap de listă, s-a făcut de râs

* Monstrul „SS-Gestapo” îşi face liniştit de cap după „modelul Kovesi”. Adina Florea anchetează doi procurori din CSM, deşi secţia ei e moartă-n păpuşoi

* Cănuţă om sucit, „tamponat” de Ludovic Orban: „Ponta a fost mereu un PSD-ist”

* Singurii parlamentari din UE care aleg criza. Planul diabolic al PSD, ALDE, UDMR şi Pro România pentru Guvernul Orban 2

* Beuran, doctoriţa cu… cutiuţa şi mita de 10.000 de euro. Cum şi unde a primit doctorul şpăgar banii de la denunţătoarea sa

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -