Tăriceanu face mişto de pensionari. Încearcă să-i prostească prin minciuni ordinare, dar oamenii ştiu câte parale face. Dovada: ultimul sondaj IMAS

1
1894
Calin Popescu Tariceanu
C. A. C. P. Tăriceanu

Actualul lider al ALDE, partid prăbuşit complet (3,2% în ultimul barometru IMAS pe ianuarie), e disperat. Nu ştie ce să mai spună pentru a mai face rost de nişte procente! E an electoral şi Călin Popescu Tăriceanu nu prea mai are unde se „lipi”: PSD mai mult pierde decât câştigă dacă se aliază cu ALDE, iar Pro România e şi el în cădere liberă şi caută o salvare tot înapoi în braţele PSD.

Ca prim-ministru, Tăriceanu a făcut praf bugetul în 2008, jucându-se cu voturile şi minţile pensionarilor, cărora le-a mărit veniturile „din pix”, deşi România era într-o mare criză de bani la buget şi lumea intrase în criză (nicio ţară nu mărea salarii sau pensii, dimpotrivă strângea cureaua).

Acum, speriat că va rămâne complet pe dinafară şi că nici nu va mai avea imunitate parlamentară prin care să blocheze ancheta DNA împotriva sa (cum a făcut ultima oară cu ajutorul Vioricăi Dăncilă), Tăriceanu aruncă din nou cu vorbe populiste, manipulări şi minciuni ordinare.

Şi pe cine încearcă el să prostească? Tot pe pensionarii cărora le-a mărit pensiile în trecut, măriri care au fost înghiţe rapid de creşterea preţurilor, cum s-a întâmplat şi în ultimii ani, ca întotdeauna când statul măreşte cheltuielile pe datorie bătându-şi de fapt joc de omul simplu.

Într-o postare pe Facebook, Tăriceanu face practic mişto de pensionari spunând că PNL vrea alegeri anticipate ca să… oprească mărirea pensiilor!

În primul rând, nu există nicio dovadă că viitorul Parlament va opri mărirea pensiilor. Apoi, dacă viitorul Guvern va fi nevoit să adopte măsuri de austeritate va fi şi vina lui Tăriceanu, personal, nu a viitoarei puteri!

El şi Dragnea au decis să majoreze cheltuielile de la buget din 2017 încoace, deşi România este pe deficit de ani buni, nu are bani nici de pensiile nemajorate şi se află sub supravegherea UE pentru deficit excesiv, cu riscul de a fi tăiată de la porţia fondurilor UE.

Pentru tot ce a au făcut Dragnea şi Tăriceanu în România, din 2017 încoace, ultimul lucru de care au nevoie  pensionarii e să-i audă vorbind pe cei doi. De primul au scăpat. De al doilea vor scăpa în curând. Ultimul sondaj IMAS pe ianuarie, în care partidul lui Tăriceanu a ajuns la jalnicul procent de 3,2%, vorbeşte de la sine…

Declaraţiile manipulatoare ale lui Călin Popescu Tăriceanu

 • „Dacă aţi crezut că dărâmarea guvernului PSD de către cei care l-au susţinut a fost cel mai penibil moment din politica post-decembristă, aşteptaţi să vedeţi spectacolul din zilele care urmează. Aceiaşi candidaţi care în urmă cu 3 luni veneau în faţa parlamentarilor să-i convingă de faptul că sunt potriviţi să conducă destinele românilor vor veni, în zilele care urmează, să ne convingă de faptul că nu sunt buni de nimic şi în consecinţă nu ar trebuie votaţi. Noaptea minţii, nu altceva!”
 • „Nimeni nu a putut să răspundă ce este în spatele acestui circ creat de preşedinte şi PNL. Nu poate nimeni să dea un răspuns logic acestei obsesii pentru alegeri anticipate, pentru că nimeni nu mai crede că doar disperarea de a câştiga câteva locuri suplimentare în Parlament stă la baza sacrificării creşterii economice, a stabilităţii politice şi economice. Pare că e mai mult decât atât, şi înclinăm cu toţii să credem asta în condiţiile în care niciun lider al partidului de guvernământ sau purtătorul său oficial de cuvânt, preşedintele Iohannis, nu ne spune care sunt măsurile pe care nu le pot lua acum, dar vor putea să le ia după alegerile anticipate”
 • „Nimeni nu are o explicaţie despre ce vor schimba, într-un mod atât de fundamental, nişte alegeri care se ţin cu 3-4 luni mai devreme decât cele la termen. Românii au dreptul să primească răspunsuri la aceste întrebări simple. La fel şi partidele parlamentare cărora li cere să participe la dezbaterile parlamentare. În lipsa acestor răspunsuri nu pot să nu mă gândesc că scopul principal al anticipatelor este de a consfinţi o majoritate care să pună capăt calendarului de mărire a pensiilor, alocaţiilor şi salariilor, precum şi de a demara alte măsuri de austeritate”
 • „ALDE a votat învestirea guvernului Orban I cu credinţa că România are nevoie de stabilitate, are nevoie de un guvern care să păstreze creşterea economică, să continue investiţiile în infrastructură, să acceseze fondurile europene. În schimb am primit un guvern care în loc să guverneze a făcut numai politică îngustă, politică de partid. O vorbă de duh spune că dacă m-ai păcălit o dată, să-ţi fie ruşine, dar dacă m-ai păcălit şi a doua oară să-mi fie mie ruşine. Noi ne-am luat porţia de păcăleală şi nu suntem singuri, ci împreună cu toţi românii care şi-au pus speranţele în preşedintele Iohannis şi guvernul PNL”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD-iştii au făcut circ la audierea ministrului Cîţu. Traseistul Zamfir, cap de listă, s-a făcut de râs

* Monstrul „SS-Gestapo” îşi face liniştit de cap după „modelul Kovesi”. Adina Florea anchetează doi procurori din CSM, deşi secţia ei e moartă-n păpuşoi

* Cănuţă om sucit, „tamponat” de Ludovic Orban: „Ponta a fost mereu un PSD-ist”

* Singurii parlamentari din UE care aleg criza. Planul diabolic al PSD, ALDE, UDMR şi Pro România pentru Guvernul Orban 2

* Beuran, doctoriţa cu… cutiuţa şi mita de 10.000 de euro. Cum şi unde a primit doctorul şpăgar banii de la denunţătoarea sa

* Castelul lui Beuran. Doctore, ai operat greșit și declarația de avere: asta nu e vilă de 364 de metri pătrați!

1 COMENTARIU

 1. În 2008 am cerut lui Tăriceanu alocație de 100 lei lunar indexabilă cu rata inflației în loc de pensii crescute cu 50%.

  Tăriceanu, Băsescu, Ponta sunt antiamericani. Nu mai intră în Parlament prin propriile forțe și caută o aliere cu marile partide ale zilei. Ce câștigă din capitalul uman al Alde, PMP și ProRomânia cei de la PSD și PNL? Nimic.
  Din 2012, nu am construit în 7 ani nici 50 km de autostradă. Viktor Orban în Ungaria a construit dreapta veritabilă a Ungarie după 2008, după socialiștii unguri și din 2009 au construit 2000 km de atobahn.

  Asta da performanță la vecinii noștri.

  Baradlay Olivian Simion

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here