marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsAsociația Salvați Bucureștiul, dizolvată în instanță! Distrugerea democrației române: ONG-urile care luptă...

Asociația Salvați Bucureștiul, dizolvată în instanță! Distrugerea democrației române: ONG-urile care luptă cu „dezvoltatorii imobiliari“ dispar după ce Justiția le-a pus să achite cheltuieli de judecată colosale

-

ONG-urile care luptă pentru salvarea patrimoniului urbanistic au dispărut după ce Justiția le-a pus să achite cheltuieli de judecată colosale „dezvoltatorilor imobiliari“, a explicat Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, după ce Asociația Salvați Bucureștiul a fost dizolvată de Judecătoria Sectorului 5. Este vorba despre stadiul dezastruos în care a ajuns statul de drept din România, unde proprietarii și asociațiile sunt intimidați și reduși la tăcere de mahării cu bani susținuți de magistrați.

Asociația Salvați Bucureștiul, înființată de Nicușor Dan acum 15 ani și care a reușit să salveze până acum nenumărate clădiri istorice și să stopeze abuzuri urbanistice, a fost desființată la cererea dezvoltatorului imobiliar One Mircea Eliade Properties, emisă pe 20 decembrie. Sentința emisă de Judecătoria Sectorului 5 (controlat de Piedone) nu e definitivă, dar se înscrie în direcția generală pe care au luat-o lucrurile în România, după ce un alt ONG, Asociația Miliția Spirituală, a fost de asemenea dizolvat de instanță.

Nicușor Dan a explicat pentru jurnalista Catiușa Ivanov, de la HotNews.ro, că judecătorii dictează cheltuieli de judecată exorbitante atunci când cetățenii, asociațiile de locatari ori ONG-urile pierd, ceea ce face ca aceștia să fie reduși la tăcere de atotputernicii „dezvoltatori imobiliari“. Totul se întâmplă pe fondul indiferenței cetățenilor, care nu-i sprijină pe activiști.

Mai jos, explicațiile primarului Nicușor Dan pentru HotNews.ro.

- Advertisement -

Nicușor Dan: „Practic, am ajuns în situația în care nu mai există asociații care să conteste proiecte imobiliare, ceea ce este un lucru foarte grav”

„Este, din păcate, un fenomen general care ține de ce anume este statul de drept în România, în care dezvoltatorii amenință cu cheltuieli de judecată uriașe asociațiile și cetățenii care le contestă proiectele. Și, din păcate, multe asociații și mulți cetățeni au fost intimidați și au renunțat la acțiunile pe care le-au desfășurat.

Pe acest fenomen sunt mai multe lucruri de spus. În primul rând, consider total nerezonabil ca judecătorii să dispună cheltuieli de judecată de 100.000 lei într-un dosar în care se contestă un act administrativ, dacă se întâmplă ca cine contestă să piardă.

Din păcate, nu am văzut o reacție a societății civile când lucrurile astea s-au întâmplat. De exemplu, Asociația Miliția Spirituală, care activa în spațiul civic de cel puțin 15 ani, a fost desființată prin acțiunea unui dezvoltator.

- Advertisement -

Apoi, nu am văzut o preocupare pentru mulți oameni care au bani și ar putea să susțină acestea asociații care desfășoară astfel de acțiuni civice. Practic, am ajuns în situația în care nu mai există asociații care să conteste proiecte imobiliare, ceea ce este un lucru foarte grav.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Familia tradițională“ AUR: doi activiști și-au torturat îngrozitor copilul de doi ani. L-au bătut cu pumnii și cu cabluri, i-au făcut fractură de piramidă nazală și i-au lipit gura cu bandă adezivă

* Șoșoacă, văzută de „Le Figaro”: „Vulgară, agresivă, injurioasă, brutală, demagogă. Insultă şi vociferează”

* EDITORIAL CARTIANU: La Canal!

* Falsificarea bugetului: Guvernul PSD-PNL a inventat o nouă sursă de venituri fictivă, pentru a putea crește cheltuielile statului pe 2024! S-au trecut din pix încasări de 10,5 miliarde lei din „digitalizare”!

* În bugetul pe 2024, suma pentru pensiile speciale crește cu 17% – de la 13 la 15,5 miliarde de lei!

* Jaf pe banii publici: guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni! Creșterea e de 10.717 în ultimele 10 luni

* EDITORIAL PALENCSAR: Spitalul în care viața pacientului se termină când i se termină și banii

* Speranțe renăscute în rândurile electoratului pro-democrație după formarea Alianței Dreapta Unită – polul care reunește USR, PMP și Forța Dreptei. PSD, PNL și întregul sistem atacă noua alianță

* Actorul Marius Manole îl dă în judecată pe Ciutacu: „Un mincinos notoriu, plătit din banii partidelor! Un nesimțit vândut, care a insinuat că aș fi câștigat bani de pe urma lui Vlad Voiculescu“

* S-a umplut paharul: Europa discută suspendarea din UE a Ungariei, care face jocurile Rusiei! „Poziția lor este împotriva Europei. Este o ciocnire a ideologiilor“

 

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. doarme iar mafia ii suge sangele, asemenea capusei, aceasta injecteaza un anestezic si nu o simti.
    In final romanul ori paraseste tara, cum se si doreste, ori devine sluga.

  2. SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’, ADICA TOATA PUTEREA”.

  3. ACUM CA „NOUA” „justitie” A FOST „DRESATA” (CINE MERGE PE LINIA TRASATA DE PARTID SI SECURITATE PRIMESTE PRIVILEGII CARE CRESC SI TOT CRESC, CINE NU, AFARA, NEMA PRIVIELGII) NU-SI MAI TAIE AMAZOANCELE VARANILOR VENELE CA „STATUL PARALEL” ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -