Armata ucraineană în Herson: „Fiecare militar rus care se împotrivește va fi distrus. Singura șansă de a evita moartea este predarea imediată”

0
2480

Începând de vineri, 11 noiembrie, orașul Herson, care înaintea războiului avea 290.000 de locuitori, a revenit sub controlul armatei ucrainene. Militarii lui Zelenski au ajuns până în centrul orașului, arborând drapelul național galben-albastru. Lumea a ieșit în stradă cu mic, cu mare și a strigat Slava Ukraina!”.

Pe fondul claxoanelor și al euforiei localnicilor, „denazificatorii” ruși rămași în oraș au fost avertizați să se predea și să nu încerce să opună rezistență, altfel vor fi lichidați. Pe de altă parte, comandanții ruși le-au solicitat acestora să se schimbe în haine civile și să evadeze singuri din Herson.

Orașul s-a aflat sub ocupația rușilor mai bine de 8 luni.

Raportarea situației din Herson a fost făcută de Direcția Principală de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării (GRU) pe canalul său de Telegram, fiind preluată de site-ul Obozrevatel.com.

Comunicatul GRU: „Herson revine sub controlul Ucrainei. Unități ale Forțelor Armate intră în oraș. Rutele de retragere ale ocupanților ruși sunt sub controlul focului armatei ucrainene. Orice încercare de rezistență față de Forțele Armate ale Ucrainei va fi oprită. Fiecare militar rus care se împotrivește va fi distrus. Singura șansă de a evita moartea este predarea imediată”.

Oficialii de la Kiev le-au promis ocupanților că, dacă se vor preda voluntar, vor fi protejați: „Aderăm la Convențiile de la Geneva, garantăm prizonierilor de război hrană, asistență medicală și posibilitatea schimbului cu militari ai Forțelor Armate ucrainene care sunt captivi în Federația Rusă”.

Instrucțiuni pentru predarea rușilor

Rușii pot apela linia fierbinte a proiectului de stat ucrainean „Vreau să trăiesc”: 00380665803498 sau 00380931192984, care funcționează în regimul 24/7.

În cazul în care nu au posibilitatea să sune, se pot preda după următoarea procedură:

  • Desfaceți revista și agățați arma pe umărul stâng cu țeava în jos!
  • Ridicați-vă mâinile cu un steag alb (orice cârpă albă va fi bună)!
  • Strigați „Mă predau”!
  • Apropiați-vă de armata ucraineană la comandă și îndepliniți toate cererile!

Pentru predare ca parte a unui grup sau unitate, rușii trebuie să urmeze aceste proceduri:

  • Să depună toate armele și să se îndepărteze.
  • Să stea în fața echipamentului militar (nu ar trebui să fie în modul de luptă).
  • Să trimită un negociator (un ofițer de cel mai înalt grad) – să fie dezarmat și să aibă un steag alb.
  • Dacă militarul este cetățean al Ucrainei din teritoriile ocupate și a fost forțat să lupte de partea Federației Ruse, trebuie să raporteze acest lucru armatei ucrainene. În timpul interogatoriului, trebuie să-i comunice ofițerului ucrainean datele personale: nume, prenume, patronim, grad, data nașterii, număr personal și alte informații relevante.

Zelenski către militarii ruși rămași în Herson: „Predați-vă imediat, este singura voastră șansă de salvare! Nu vă ascundeți, vă vom găsi oricum!”

Președintele Ucrainei i-a îndemnat pe militarii ruși rămași în regiunea Herson să se predea, deoarece aceasta este singura șansă pentru a-și salva viața.

Volodimir Zelenski: „Aș dori să mă adresez separat soldaților, mercenarilor și colaboratorilor ruși care au rămas în Herson și în alte orașe din sud. Singura șansă de salvare pentru voi este să vă predați în captivitate ucraineană. Vă garantăm că veți fi tratați în conformitate cu legea și cu standardele internaționale. Iar soldaților ruși care au îmbrăcat haine civile și se ascund vreau să le spun că nu are rost să se ascundă. Vă vom găsi oricum. Nu mai trageți de timp! A fi dus în captivitate ucraineană este singura opțiune pentru toți ocupanții”.

În 9 noiembrie, Serghei Surovikin, comandantul-șef al forțelor de ocupație ruse din Ucraina, a anunțat că trupele ruse părăsesc orașul Herson.

Vineri, 11 noiembrie, Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării a raportat că Herson a revenit sub controlul Ucrainei și că forțele armate ale Ucrainei intră în oraș. Potrivit sursei citate, rutele de retragere ale ocupanților ruși se află sub controlul de foc al armatei ucrainene.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Putinism carpatin. Turcescu: „Să se termine cumva, chit că Ucraina va pierde niște teritorii! Dă-le naibii de teritorii! Asta-i viața”. Cristoiu: „Dă-o dracu’ de bucată de pământ, că oricum nu era a ucrainenilor, aia-i rusofonă!”

* VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* Șoșoacă, Severin, Prodanca și soția sputnikă a lui Gelu Voican Voiculescu au sărbătorit la Ambasada rusă, alături de obraznicul ambasador Kuzmin

* VIDEO. Zelenski a anunțat oficial cele 5 condiții ale Ucrainei pentru pacea cu Rusia. Retragerea totală de pe teritoriul țării, despăgubiri de război și judecarea criminalilor – printre cerințe

* Generalul Ben Hodges: „Putin va pierde bătălia decisivă pentru Crimeea la vară. Iar până la sfârșitul lui 2023 va pierde bătălia internă pentru Kremlin”

* Trădătorul Stremousov, numărul 2 în administrația pro-rusă din Herson, a murit „într-un accident de mașină”! Colaboraționistul era vânat de partizanii ucraineni

* Beizadeaua lacomă de la ICR Londra, al cărei moft e să-i plătim chirie 7.500 de euro pe lună, e „directoarea lu’ Firea”. Fiică de căpetenie masonă, și-a falsificat CV-ul și a furat bani de la Teatrul Bulandra, înainte de a fi dată afară de actori

* Popa Calistrat: „Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în faţa la 500 de oameni?”. Preotul AUR-ist s-a furișat pe la spate și a lovit femeia cu pumnul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here