sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaArmata britanică: “Ministrul rus al Apărării dezinformează. Ofensiva Rusiei stagnează din cauza...

Armata britanică: “Ministrul rus al Apărării dezinformează. Ofensiva Rusiei stagnează din cauza performanțelor militare slabe. Cel puțin 6 generali au fost demiși pentru că trupele lor n-au avansat suficient de repede”

-

Armata britanică a ținut să demaște ca fake news una din „gogoșile” aruncate acum două zile „pe piață” chiar de Serghei Șoigu, ministrul Apărării de la Moscova: Rusia n-a încetinit deliberat ofensvia ca să nu moară civili, ci pentru că nu e capabilă de mai mult. Cel puțin 6 generali au fost deja demiși pentru că trupele lor n-au reușit să avanseze suficient de rapid, iar armata rusă continuă să bombardeze ținte civile fără rețineri, dacă i se pare că astfel poate obține un avantaj, indiferent cât de mic.

Știrea privind așa-zisa încetinire deliberată a ofensivei rusești pentru a cruța viețile civililor a fost aruncată de Serghei Șoigu la Shanghai, în China, la o conferință. A fost preluată imediat de presa din întreaga lume, aparatul de propagandă al Rusiei speculând momentul pentru a arăta că Ucraina nu e încă total ocupată doar din milostenia Moscovei, care nu vrea să moară oameni nevinovați.

Ministerul Apărării din Marea Britanie, citând surse din serviciile de informații, a publicat un buletin informativ în care este dezmințită această nouă „fumigenă”.

Armata britanică: „Sub ordinele lui Șoigu, forțele care operează în Ucraina au ratat în mod repetat termenele operaționale planificate“

- Advertisement -

„La 24 august 2022, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat în cadrul Organizației de Cooperare de la Shanghai că Rusia a încetinit în mod deliberat ritmul campaniei sale militare din Ucraina, motivată de necesitatea de a reduce numărul victimelor civile.

Aceasta este aproape sigur o dezinformare deliberată. Ofensiva Rusiei a stagnat din cauza performanțelor militare rusești slabe și a rezistenței acerbe a ucrainenilor. Sub ordinele lui Șoigu, forțele care operează în Ucraina au ratat în mod repetat termenele operaționale planificate.

Este foarte probabil ca Șoigu și președintele Putin să fi concediat cel puțin 6 generali pentru că nu au avansat suficient de repede.

- Advertisement -

În ziua în care vorbea Șoigu, o rachetă balistică rusă cu rază scurtă de acțiune SS-26 Iskander a lovit un tren în orașul Hapline, ucigând, se pare, cel puțin doi copii.

Acest lucru evidențiază disponibilitatea Rusiei de a provoca daune colaterale atunci când percepe că există un avantaj militar în lansarea de rachete sau lovituri de artilerie.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit. De ce tac reprezentanții României la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară?

Nunta lui George Simion – amestec de erezie și populism ieftin. Va reacționa Biserica Ortodoxă Română?

* Ciocnirea mentalităților la TVR. Sindicatul vrea demiterea șefului de la Știri, care i-ar fi strigat „panaramă” unei jurnaliste. Prisăcariu răspunde: „Colega e expertă în lipsit de la serviciu”

ODĂ. De la Bogdan Chirieac, cu toată dragostea: „Rareș Bogdan își suflecă mânecile pentru guvernare: «Nu voi ezita să fac acest pas pentru România»”

„Segmente prietenoase ale elitei”, aproape exclusiv din PSD, sunt sub controlul Chinei, care vizează să-și sporească „influența malignă” în România, atrage atenția un important think-tank

* Ipoteză-șoc în cazul „asasinei” Dariei Dughina. „Rușii au forțat-o să vină la Moscova, fără a-i spune adevăratul scop. A intrat sub camerele de supraveghere pregătite dinainte”

„Daria Dughina e victima propriilor idei și a propriului tată”, care „de 30 de ani predică ură, violență, extremism” / „Pe Daria a ucis-o tocmai doctrina tatălui ei”

VIDEO. Principalul propagandist al lui Putin recunoaște, în premieră, că Rusia are mari probleme cu producția de armament și cu mobilizarea populației

Încă un disident anti-Putin „s-a aruncat de la etaj”! Dan Rapoport avea 52 de ani și se refugiase în SUA pentru că-l sprijinise pe Navalnîi

* Trei fotbaliști ex-iugoslavi pun România în vitrina cupelor europene: CFR Cluj și FCSB în grupe, U Craiova eliminată la penalty-uri după ce conducea în prelungiri

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -