sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsApel către Iohannis: Nu promulgați Legea Polițistului, o nouă piesă în instaurarea...

Apel către Iohannis: Nu promulgați Legea Polițistului, o nouă piesă în instaurarea dictaturii!

-

Două asociații, „Evoluție în Instituție” (președinte Mihai Dide) și „Alianța pentru Combaterea Abuzurilor”, solicită președintelui Klaus Iohannis să nu promulge modificările aduse de majoritatea parlamentară Legii 218/2002, care oferă puteri sporite Poliției Române.

„Vorbim despre formulări ambigue, care fac ca legea să nu fie clară și predictibilă, încălcând principiul securității juridice, statuat de Art.1 alin. 5 din Constituția României. Mai mult, să ofere posibilitatea forțelor de ordine să comită abuzuri în serviciu extrem de ușor – să nu uităm că, de altfel, se și lucrează la dezincriminarea acestei infracțiuni. Aplicarea legii de către forțele de ordine nu trebuie să încalce libertăți fundamentale ale omului.

Cu toții ne dorim polițiști profesioniști și respectabili, dar lucrul acesta nu se obține cu forța. Dacă Poliția Română dorește să primească respect din partea cetățenilor, o sfătuim să investească în pregătirea agenților și mai ales în depolitizarea structurilor acesteia. Nu considerăm că <<mituirea>> agenților de poliție cu reglementări legislative, care să le permită să scape de răspundere deoarece primesc și execută ordine politice, reprezintă un principiu democratic.

- Advertisement -

Unul dintre primele lucruri pe care îl face un dictator când ajunge la putere este să întărească autoritatea polițistului. Acest lucru, coroborat cu posibila dezincriminare a abuzului în serviciu, ne vor arunca într-o dictatură autentică marca Dragnea. Toate aceste libertăți ale forțelor de ordine vor avea ca rezultat intimidarea oricăror forme de protest, lucru de o gravitate maximă într-o democrație.

Totodată, solicităm cetățenilor interesați să trimită și ei o solicitare către Administrația Prezidențială, prin care să solicite întoarcerea legii în Parlament. Solicitarea se face online pe site-ul: http://www.presidency.ro/ro/presedinte/scrie-i-presedintelui.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Ati deschis un citat, dar nu stiu unde se incheie (nu am vazut a doua pereche se ghilimele) si nici nu am inteles cui apartin aceste cuvinte. Dar e scuzabil, e o presiune uriasa, este un asalt incredibil al acestor mafioti care au acaparat conducerea tarii.
    Sunt foarte de acord cu cele spuse atat de exact, de concis, de adevara- cum rar intalnesti.
    Dar tupeul si energia cu care mafiotii vor sa-si atinga scopurile par de nestavilit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -