America e cu noi! Acte diplomatice FĂRĂ PRECEDENT în SUA legat de Marea Unire

0
44

Camera Reprezentanților din Congresul SUA a adoptat o Rezoluție prin care celebrează ”Centenarul Marii Uniri a României din 1918”, potrivit documentului făcut public de Ambasada României la Washington. Rezoluția Camerei Reprezentanților vine după ce 42 de guvernatori americani au emis proclamaţii similare cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la unirea din 1918, un act diplomatic fără precedent, notează G4Media.ro.

Rezoluția a fost inițiată atât de membri republicani cât și democrați: Michael Turner (foto 1, de la stânga la dreapta) și Dan Lipinski,(foto 4),co-preşedinți ai Grupului de prietenie pentru România din legislativul american, Jackie Walorski,(foto 3) membru al Grupului de prietenie pentru România, și Gregory Meeks, (foto 2) vicepreședinte al Subcomisiei pentru Europa, Eurasia și Amenințări Emergente.

“În 1918, Statele Unite au sprijinit aspirațiile României de libertate și unitate, pe baza celor 14 puncte ale președintelui Woodrow Wilson. Acest act a favorizat puternică legătură de prietenie între cele două națiuni, cimentată de o strânsă legătură a parteneriatului strategic.

Onorăm sacrificiul tuturor românilor care au luptat cu vitejie pentru împlinirea aspirațiilor lor democratice de libertate și unitate. Reafirmăm dorința Camerei Reprezentanților de a continua consolidarea Parteneriatului Strategic dintre Statele Unite și România și de a inspira generațiile viitoare în a prețui, păstra și dezvolta prietenia istorică dintre cele două națiuni”, se arată în textul Rezoluţiei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here