Acasă Economie Altă deşteaptă PSD-istă mai bagă o ordonanţă: Rovana Plumb vrea să-i ajutăm...

Altă deşteaptă PSD-istă mai bagă o ordonanţă: Rovana Plumb vrea să-i ajutăm pe hoţii de fonduri UE

Dăncilă, Olguţa, Carmen Dan… Lista „competentelor” din PSD trebuie musai completată cu Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene. Pe lângă faptul că este implicată într-un dosar penal de care a scăpat, de moment, prin votul parlamentului, Plumb face numai prostii ca ministru, nu cumva să rămână mai prejos de suratele sale din guvern sau din partid.

Ultima pleaşcă pe agenda ei este promovarea unei ordonanţe care vrea să-i ajute pe „ţeparii” de fonduri europene, dar riscă totodată să blocheze mari finanţări oferite gratis de UE pentru operatorii oneşti cu fonduri nerambursabile.

Astfel, Plumb a iniţiat un proiect de ordonanţă al Ministerului Fondurilor Europene vrea să îi scape de plăţi corective pe beneficiarii care gestionează prost sau chiar fură fonduri. OUG-ul Rovanei Plumb îi iartă de la plată pe beneficiarii care n-au respectat normativele UE mutând povara fiscală pe seama bugetului de stat, notează G4Media. Practic, noi toţi ar trebui să plătim greşelile sau reaua-intenţie a operatorilor de fonduri UE care au gestionat prost sau ilegal un proiect.

Mai mult, proiectul promovat de ministrul Rovana Plumb pune din nou în pericol independenţa Autorităţii de Audit de la Curtea de Conturi şi creează premisa ca o parte dintre programele operaţionale cu fonduri europene să fie blocate.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările